دوشنبه ۰۴ تير ۱۳۹۷ - ۰۶:۳۹
کد خبر: ۲۳۵۳۴
تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۰
تعداد بازدید: ۲۶۵
در برخی کشورها، وعده جداگانه ای به نام دسر وجود ندارد، بلکه همراه با غذا، مخلوطی از شیرینی ها یا خوراک های شور را سر میز می گذارند.
خوردن دسر قبل یا بعد از غذا مناسب تر است؟

تیتر20 - دسر، وعده ایست که معمولاً در پایان یک وعده غذایی سرو می شود. اغلب دسرها شیرین هستند، اما گاهی مواد غذایی دیگری همچون انواع پنیر هم به عنوان دسر مصرف می گردد.

دسر اغلب در بسیاری از کشورها، یک وعده غذایی جداگانه تلقی می شود و گاهی حتی مدتی، پس از صرف غذا دسر را می خورند. به عنوان مثال، در اروپا هنوز دسر یعنی میوه ای که در آخر غذا مصرف می شود، گرچه اغلب در کنار آن، پودینگی از میوه یا شیرینی خمیری یا سوفله و یا تارت نیز سرو می نمایند و بسیاری از آمریکائی ها، در آخر غذا شیرینی می خورند و علاوه بر مجموعه دسرهای متنوع در ممالک مختلف، اقسام بستنی و کیک های میوه را به جای دسر نیز سرو می کنند. کیک، کلوچه، میوه، ژله، بستنی، پودینگ، ماست و غیره، همگی جزو دسرها هستند.

آیا خوردن دسر بعد از غذا ضرورت دارد؟

کربوهیدرات ها برای اکسیداسیون کامل و صحیح چربی ها و پروتئین ها ضرورت دارند. ذخیره این مواد دربدن، انرژی آماده و فوری را در موارد نیاز در دسترس قرار می ​دهد و وجود آنها در شرایط استرس زا، موجب حفظ پروتئین ​های بدن می ​شود.اما واقعیت آن است که بدن چندان احتیاجی به دسر بعد از غذا ندارد. این سوء تفاهمی بیش نیست که می ​گویند «اگر بعد از غذاهای چرب، شیرینی ​جات بخوریم از مضرات چربی غذا کاسته می ​شود.» این عادت یعنی مصرف شیرینی و دسر بعد از غذا، جزء ذائقه ما ایرانی ​ها محسوب می​ شود که البته بسیار لذت بخش است، اما تا امروز شواهد علمی در اینباره به دست نیامده است.

خوردن دسر بعد از غذا چاق نمی کند؟

این سوالی است که همیشه افراد، به ویژه مادران که مسئول تهیه و سرو غذای خانواده هستند، در پی یافتن پاسخ آن هستند. در افکار عمومی بسیار بیان می شود که خوردن دسر پس از غذا باعث سهولت هضم غذا می​ شود و در این رابطه، خوردن دسرهای شیرین توصیه می​ گردد. حداقل نیاز روزانه به قند برابر 5 گرم به ازای هر 100 کالری انرژی مورد نیاز بدن است. مثلا در رژیم 3000 کالری روزانه حداقل 150 گرم مواد قندی ضروری است. 
از سوی دیگر این مواد هضم آسان و کاملی دارند و پس از سوختن در بدن، تنها آب و دی اکسید کربن تولید می​ کنند. البته در صورت مصرف اضافی، به جای تبدیل شدن به انرژی، به تری​گلیسیرید تبدیل می​شوند و در بدن ذخیره می​گردند و چاقی ایجاد می​کنند.

آیا دسرها بهترین منبع تأمین انرژی هستند؟

با وجود آن که نمی ​توان گفت مواد قندی قسمت اصلی رژیم غذایی را تشکیل می​دهند، زیرا تا مدت ها می ​توان بدون کربوهیدرات​ها زندگی کرد؛ اما دررژیم غذایی ما حداقل باید نیمی از انرژی روزانه از کربوهیدرات ​ها تأمین گردد. مواد قندی مهمترین منبع انرژی در تغذیه انسان می​باشد. این مواد به دلیل تحریک ترشح انسولین، به سرعت هضم شده، انرژی تولید می​کنند و با تحریک ترشح آندورفین​ها سبب شادی می شوند. همچنین از آنجا که مغز برای انجام فعالیت های خود از انرژی حاصل از مواد قندی استفاده می​کند؛ به همین جهت در زمان افطار خوردن دسرهای شیرین و مواد قندی توصیه می​شود.

دسرها بین وعده​های غذایی خورده شوند یا نه؟

توصیه می شود دسرها حداقل یک ساعت بعد ازغذا خورده شوند تا اثرات مفیدتری داشته باشند. البته این زمان، بسته به نوع دسری که می​خواهیم مصرف کنیم و شرایط جسمانی و وزن مان متفاوت است. توجه داشته باشید بهترین زمان خوردن دسرها، بین وعده​های غذایی است.

دسرهای خانگی بهتر است یا حاضری؟

بهتر است که دسرها در خانه تهیه شوند، زیرا می توانید میزان قند، نمک و روغن موجود در آن را کنترل کنید. مثلا یک برش 100 گرمی کیک 400 کالری انرژی دارد، اما بعضی کیک​ ها مانند کیک ساده اسفنجی چون با روغن کمتری تهیه می شوند، مفیدترند. در ضمن، به شرطی که به فرم پخت کیک آسیبی نرسد، از انواع میوه ها، کشمش و مغزها هم بهره بگیرید.

اگر عادت به خوردن دسر دارید به شما چند پیشنهاد داریم:

-اول اینکه در میان دسرها، گروه میوه ها از بهترین شان هستند و توصیه می شود چند ساعت بعد از غذا خورده شوند تا اثرات مفیدتری داشته باشند. 

-به علاوه، می توان بعد ازغذا ازدسرهای کم کالری مانند چند عدد کشمش، یک عدد انجیر خشک، یک عدد خرما و یا حتی یک قاشق کوچک مربا استفاده کرد. 

-وقتی دسرها را بعد از غذا می خورید، کالری اضافی را جذب بدن می کنید، چون دسرها حتی در حالت سیری هم جذب می شوند. 

-توجه داشته باشید بهترین زمان خوردن دسرها البته به مقدارکنترل شده، بین وعده های غذایی است. مثلاً درمهمانی ها که افراد تا حد اشباع شدن غذا خورده اند، با دیدن میز دسرهای رنگارنگ بازهم وسوسه می شوند. در حقیقت نوعی اشتهای اختصاصی نسبت به این دسرها وجود دارد که اگر به طور مرتب خورده شود باعث آزارمعده و اختلالات در دستگاه گوارش می شود. 

-مساله دیگری که وجود دارد میل به جویدن غذا در هر وعده و ایجاد احساس سیری است. بودن مواد غذایی جامد مثل کشمش در این قبیل خوراکی ها، حس جویدن را ارضا می کند، بنابراین وجود کشمش و گردو از این نظر نیز درتهیه کیک و شیرینی ها و انوا دسرها مورد توجه است. 

-درانتها باید اضافه کنم شیرینی برای افرادی که اضافه وزن دارند یا دیابتی هستند، توصیه نمی شود. 

-در مورد بچه ها نیز زیاد خوردن دسرهای شیرین مضر است، زیرا باعث خرابی دندان های شان می شود. 

-به طورکلی، درمورد خوردن شیرینی ها و دسرها به حدی که وابسته نشوید، مصرف شان اشکالی ندارد. 

این عادت یعنی مصرف شیرینی و دسربعد از غذا، جزو ذائقه ما ایرانی ها محسوب می شود که البته بسیار لذت بخش است، اما تا امروز شواهد علمی در اینباره به دست نیامده است.

دسر

دسر 3 ساعت بعد از غذا خورده شود

بهتر است با شکم سیر غذا خورده نشود، بهترین زمان غذاخوردن، زمانی است که فرد احساس گرسنگی داشته باشد.همچنین غذاخوردن با آب و نوشیدنی درست نیست.

تا حد امکان از خوردن مایعات از نیم ساعت قبل از غذا و تا دو ساعت پس از غذا باید خودداری کرد.

افراد باید لقمه های خود را کوچک بگیرند و از برداشتن لقمه بزرگ خودداری کنند، چون لقمه بزرگ، فرآیند جویدن را کامل نخواهد کرد و در نتیجه باعث چاقی خواهد شد.

بهتر است قبل از ناهار کمی سکنجبین، آب لیمو، یا انار ترش میل کرد چون این مواد در معده اثر بدی ایجاد نمی کند و برنامه روزانه هم طوری باید تنظیم شود که در ساعات مشخصی غذای اصلی و میان وعده ها مصرف شود.

نحوه نشستن سر سفره غذا یا میز غذاخوری هم مهم است . نشستن ناصحیح علاوه بر ایجاد دردهای مزمن در ناحیه پشت و کمر، تشدید گودی کمر، افزایش قوز پشت، ایجاد خستگی و بالطبع کاهش لذت از غذاخوردن می تواند باعث بلع بی اختیار و زودهنگام لقمه غذا نیز شود بنابراین بهتر است موقع غذاخوردن سر و شانه را کمی جلو بگیرید.

بهتر است بعد از خوردن غذا، خوردن دسر، میوه و کیک 3 ساعت به تأخیر انداخته شود./مدانلاین
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر: