شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 20
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۰
افتتاح مرکز آموزشی علمی-کاربردی گروه کشاورزی تولیدی سحرخیز
مرکز آموزشی علمی-کاربردی گروه کشاورزی تولیدی سحرخیز با حضور جمعی از مدیران کشوری و استانی و نمایندگان مجلس و مدیران مطرح بخش خصوصی و اساتید دانشگاه افتتاح شد.
کد خبر: ۳۷۰۳۷
دانشگاه سحرخیز
تیتر20 - در مراسم افتتاحیه این مرکز فرهاد سحرخیز عضو هیئت رئیسه خانه صنعت و معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه امروز نام سحرخیز محدود به یک برند و نام نیست، اظهار کرد: این مجموعه بیش از 90 سال است که فعالیت خود را در این سرزمین آغاز کرده است، بسیار خوشحالیم که در این زمینه توانستیم تاثیر گذار باشیم.

وی با طرح این پرسش که چرا با تولید 90 درصد زعفران دنیا اما سهم اندکی از بازار جهان را داریم، تصریح کرد: رشد زعفران ایران به همکاری و همدلی سه بخش قانون گذاری، دولتی وخصوصی بستگی دارد که این بخش ها در قالب سند های توسعه ای و استراتژیکی می توانند با یکدیگر اهداف اقتصادی را پیش ببرند.

عضو هیئت مدیره گروه شرکت های زعفران سحرخیز خاطرنشان کرد: دغدغه مهم دیگر مجموعه سحرخیز ماندگار نبودن برندهای 100 ساله در کشور بوده که در واقع هویت تجاری و صنعت کشور ما را تشکیل می دادند ، این موضوع که چرا دیگر نام برندهایی چون ارج و آزمایش از حافظه مصرف کنندگان حذف شده و دیگر فعالیت گسترده گذشته را ندارد، نیاز به بررسی و تحقیق جدی دارد.

دانشگاه سحرخیز
وی با بیان اینکه جوان امروز بسیار به هویت گذشته خود فکر می کند و مطالبه آگاهی یابی از این موضوع را دارد، تاکید کرد:  در همین راستا باید به تضمین ها و سیاست هایی که به ماندگاری برندهای 100 ساله ختم می شود، بپردازیم تا بتوانیم از طریق آموزش و انتقال تجارب گذشتگان به نسل جوان در دانشگاه علمی و کاربردی سحرخیز اقدامات موثری در این زمینه انجام دهیم.

اقدامی شایسته تقدیر
ریاست کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در ادامه این برنامه با اشاره به اهمیت تاسیس دانشگاه سحرخیز گفت:سیاست و هدف اساسی ما در مجلس شورای اسلامی توسعه و کمک به فعالیت کشاورزی در کشور است و امیدواریم تاسیس دانشگاه سحرخیز بتواند در زمینه فعالیت های مرتبط به زعفران و پیوند علم و عمل در عرصه کشاورزی گام های بزرگی بردارد.

احمد علی کیخا  با بیان اینکه خوشبختانه امروز شاهد آغاز فعالیت بخش خصوصی در بحث آموزش عالی هستیم و خلا این موضوع تا کنون احساس می شده است، ادامه داد: پرداختن به این موضوع که سهم زعفران ایران در بازار جهانی اندک است یا اینکه کشورهای همسایه در غفلت ما توسعه پیدا کردند، نباید به عنوان یک انتظار از مجلس مطالبه شود همانطور که نباید از مجلس درخواست فعال شدن رایزن های اقتصادی ما در سفارت خانه ها را داشت زیرا این نگاه از اساس اشتباه است. 

کیخا تصریح کرد: ما نمی توانیم مانع توسعه بازارهای دیگر کشورها باشیم، زیرا آنها با تلاش و پشتکار خود توانستند این موفقیت را کسب کنند، چرا تولیدکنندگان ما به طور مثال در زعفران سهم تولیدی خود را از چهار کیلو به 35 کیلو نمی رسانند تا سهم بیشتری در بازار داشته باشند.

دانشگاه سحرخیز
وی با انتقاد از این جمله که مشهد باید مرکز ثقل زعفران باشد، تاکید کرد: تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی در این محصول باید با تکیه بر تلاش خود گوی سبقت را از رقبای خود بگیرند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه  مجلس حامی تمامی ایده های بزرگ بخش خصوصی در زمینه توسعه تجارت است، ادامه داد: امروز که مجموعه سحرخیز در عرصه آموزش عالی قدم گذاشته است، باید با دیدگاهی کارشناسانه عمل کند و به گونه ای با سایر بخش های درگیر در بخش زعفران ارتباط بگیرد که تمامی آنها از منافع این اقدام بهره مند شوند.

اهمیت آموزش نیروی انسانی ماهر
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی نیز در مراسم  افتتاحیه مرکز آموزشی علمی-کاربردی گروه کشاورزی تولیدی سحرخیز با بیان اینکه امروز افتتاح این مرکز آموزشی اتفاق خجسته‌ای در خراسان و مشهد است اظهار داشت: مهمترین عامل پیشبرد یک مجموعه تربیت و آموزش نیروی انسانی ماهر است، در واقع هزینه‌ای که صرف این آموزش می‌شود، هزینه‌های جاری نیست و سرمایه‌گذاری دراز مدت است.

محمد علی طهماسبی با اظهار امیدواری از تشکیل زنجیره زعفران ابراز کرد: ایجاد این زنجیره به تولیدکنندگان کمک می‌کند که سهم واقعی از تولید داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه اگر صادرات زعفران لغو شود زمینه قاچاق آن فراهم می‌شود، خاطرنشان کرد: قاچاق زعفران به منافع ملی آسیب می‌زند امروز فقط از زعفران و پیاز آن در کسب و کار استفاده می‌شود در صورتی که فعالیت‌های وابسته به زعفران باید تعریف شود و از تمام اجزا این گیاه باید درآمدزایی صورت گیرد.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: تشکیل بورس زعفران سبب شفافیت قیمت در این حوزه شده است زیرا کشاورزی که امروز زعفران تولید می‌کند می‌تواند از طریق اطلاعات الکترونیکی قیمت محصول را پیدا کند.

خراسان رضوی سکاندار حراست از زعفران
مدیرکل دفتر گیاهان دارویی و زعفران وزارت جهاد کشاورزی در مورد سهم ایران از سبد گردش مالی سالانه زعفران در دنیا توضیحاتی داد و گفت: سالانه صادرات زعفران از ایران 350 میلیون دلار معادل 4 هزار میلیارد تومان است اما گردش مالی زعفران در دنیا 8 میلیارد دلار است که از این آمار سهم ایران، 5 درصد است.

 حسین زینلی  در ادامه مراسم افتتاحیه مرکز آموزشی علمی-کاربردی گروه کشاورزی تولیدی سحرخیز با بیان این مطلب افزود:خراسانی‌ها میعادگاه این طلای سرخ را متعلق به خود می‌دانند و حفظ و حراست از این محصول بسیار حائز اهمیت است و خرسندیم که استان خراسان رضوی سکان‌دار این حوزه باشد.

مدیرکل دفتر گیاهان دارویی و زعفران وزارت جهاد کشاورزی ضمن اظهار امیدواری از فعالیت های  بخش خصوصی در استفاده از تکنولوژی روز دنیا برای تولید زعفران ابراز کرد: بخش خصوصی باید تجربه خود را در اختیار دانشجویان قرار دهد و دفتر گیاهان دارویی در وزارت جهاد کشاورزی حامی بخش خصوصی در این زمینه است.

دانشگاه سحرخیز
زینلی وی با بیان اینکه برای نخستین بار در سال گذشته جی آی زعفران در خراسان اجرا شد و امیدواریم این طرح در کل کشور اجرا شود ابراز کرد: زعفران به عنوان یک گیاه لوکس شناخته شده لذا باید از این گیاه بهره اقتصادی کلانی ببریم.

مدیرکل دفتر گیاهان دارویی و زعفران وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: این وزارت خانه از فعالیت‌هایی که برای ارتقاء سطح کیفی و کمی محصول زعفران برداشته شود آمادگی پشتیبانی دارد.

ارتباط حوزه دانشگاه با صنعت و کشاورزی
رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی خراسان رضوی گفت: نرخ اشتغال موثر در رشته‌های فنی بیش از 80 درصد است که امیدواریم با ورود مجموعه سحرخیز به آموزش عالی، شاهد اتفاقات و رویدادهای بزرگی در حوزه صنعت کشاورزی به ویژه زعفران باشیم.
 
مرتضی تشکری امروز در ادامه این مراسم اظهار کرد: تاکنون در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه اتفاقات بسیار مهمی رخ داده است که شاید مهمترین آن مربوط به شکل‌گیری نظام جدید آموزشی عالی با نام دانشگاه‌های علمی کاربردی باشد که بعد از انقلاب اسلامی شکل گرفت.
 
رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی خراسان رضوی عنوان کرد: زعفران حوزه بزرگی از بخش تولید و کشاورزی را شامل می‌شود که با فعال شدن این دانشگاه، کسب و کارهای فراوانی از مشاغل مختلف آموزش داده می‌شوند چراکه مراکز علمی کاربردی این توانمندی را دارند که براساس هر تجارت، آموزش‌های لازم را برای دانشجویان علاقه‌مند ارائه کنند.

ضرورت هم افزایی بخش خصوصی و دولتی جهت توسعه صادرات محصولات کشاورزی
علی غفوری مقدم، معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این مراسم از تهیه و تدوین بسته جهشی صادرات زعفران خبر داد و گفت: در جلسه ای که با کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی داشتیم مقرر شد تا یک بسته برای توسعه صنعت زعفران تهیه و تنظیم کنیم که بحش های مختلف در آن دیده شود.

وی با بیان اینکه تاسیس دانشگاه سحر خیز گام بزرگی برای علمی شدن بیش از پیش تولید و تجارت زعفران می شود، ادامه داد:در بخش صنعت، معدن و تجارت چند بخش و حلقه با یکدیگر همکاری دارند که شامل بخش کشت و تولید، بسته بندی و بازاریابی و صادرات می شود.  تاسیس و راه اندازی این مرکز آموزش عالی که در جهت انتقال تجارت گذشتگان به نسل جوان رخ داده است، بسیار اقدام مهم و تاثیر گذاری است.

معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از تهیه بسته جهشی صادرات زعفران خبر داد و گفت: در جلسه ای که با کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی داشتیم مقرر شد تا یک بسته برای توسعه صنعت زعفران تهیه و تنظیم کنیم که بحش های مختلف در آن دیده شود.

برند بین المللی سحرخیز
در ادامه این مراسم حمید گرمابی، نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه کشاورزی ما طی قرن های اخیر سال اخیر هیچ پیشرفت چشمگیری نکرده است، اظهار کرد: امکان دارد که ما مزارع نمونه ای در سطح کشور داشته باشیم اما به طور کلی تغییرات قابل توجهی در شیوه کشاورزی صورت نگرفته است. 

وی برند سحرخیز را یک برند بین المللی دانست و افزود: امیدواریم این برند موفقیتی که در زمینه تجارت کسب کرده است را بتواند با تاسیس مرکز آموزش عالی علمی و کاربردی گروه کشاورزی سحرخیز تجارب و دانش نسل اول را به نسل جوان انتقال دهد. 

در این مراسم همچنین محمدرضا اورانی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، اظهار کرد: منافع امروز ما در جمع است و باید از منافع پایین، زودگذر و کوتاه مدت گذشت. کشاورزان و زعفران‌کاران را در سود خود شریک کنید. سود خود را در بازارهای جهانی دنبال کنید و از رقابت منفی با یکدیگر در داخل کشور و یا از سر سفره کشاورز برندارید. 

وی با گرامیداشت تاسیس دانشگاه سحر خیز و امیدواری هایی که در این زمینه به وجود آمده است گفت: زعفران از جمله حوزه هایی است که در صورت برنامه ریزی و اجرای هوشمندانه می تواند رشد اقتصادی بسیار بالایی داشته باشد. 

تاسیس مرکزعلمی-کاربردی سحرخیز پیوند دانشگاه و صنعت است
رئیس مرکز علمی-کاربردی کشاورزی تولیدی سحرخیز با بیان اینکه برای رسیدن آرزو های بزرگ از قدم های کوچک شروع کردیم، گفت: تاسیس مرکز آموزش جامع علمی-کاربردی گروه کشاورزی- تولیدی سحرخیز، قدم گذاردن در مسیری نو و هموار ساختن آن برای ساخت آینده ای بزرگ با اصالت گذشته است.

فرزاد سحرخیز با بیان اینکه به دلیل حق انتخاب زیاد و تنوع محصول، به نوعی اولویت انتخاب مصرف کننده، ارزش غذایی و خواص آن محصول است، ابراز کرد: امروزه در سرتاسر جهان عموم مردم به ارزش و خواص زعفران پی برده اند و به دلیل اهمیت این موضوع و دارا بودن سرمایه ارزشمند اولیه در تولید زعفران، سحرخیز عرضه ی این محصول ارزشمند را به بازار های بین المللی شروع کرده است تا این ادویه با برند ایرانی در سبد کالای جهانی قرار گیرد.

عضو هیات مدیره گروه شرکت های زعفران سحرخیز ادامه داد: هم اکنون با نزدیک به نود سال تجربه ی همراهی با کشاورزان، تولید، بسته بندی و توسعه داخلی و خارجی زعفران به این نتیجه رسیده ایم که تنها درصورتی می توانیم زعفران مطلوب تولید کنیم و به عرضه بین المللی برسانیم که تمامی فرآیند کاشت، داشت و برداشت با اصول علمی انجام پذیرد.

فرزاد سحر خیز تصریح کرد: ما متوجه این فرصت طلایی در آینده کشاورزی و صنایع تبدیلی آن شده ایم و با اشراف کامل به چرخه تولید زعفران، به تاسیس دانشگاهی با رشته های مرتبط اندیشیدیم زیرا اعتقاد راسخ داریم که جوانان تحصیلکرده با دانش کشاورزی به همراه تجارت سنتی تمام نقاظ ضعف را در این روند شناسایی و برطرف خواهند ساخت.

رئیس مرکز علمی-کاربردی کشاورزی تولیدی سحرخیز با اشاره به اینکه سحرخیز در فکر مسائلی ورای تجارت زعفران است که منافع و توسعه حلقه بزرگتری را در برخواهد گرفت، خاطرنشان کرد: منافع سحرخیز از تاسیس این مرکز آموزشی شکوفایی استعداد و توان جوانان بومی در همین آب و خاک برای کشت زعفران و در مرحله دوم توسعه دانش کشاورزی و صنایع مرتبط با آن است.

فرزاد سحرخیز با بیان اینکه ما به احیای زنجیره ارزش های سحرخیز و ادامه ی آن ها در جامعه محلی خود متعهد هستیم و باور داریم، ابراز کرد: مرکز آموزش جامع علمی-کاربردی گروه کشاورزی تولیدی سحرخیز یکی از مهمترین مسئولیت های اجتماعی مجموعه ما و سایر مسئولین برای توسعه و بهبود تولید زعفران و پیوند دانشگاه و صنعت است.

به دانش فزای و به یزدان گرای / که او باد جان تو را رهنمای

لازم به ذکر است که این مرکز در حوزه تخصصی خود، یعنی گیاهان دارویی و زعفران نخستین مرکز بوده و توسط گروه تولیدی و کشاورزی سحرخیز تأسیس شده تا به اهداف تحقیقاتی و آموزشی این گروه کمک‌دهنده باشد. 

۴ رشته کاردانی حرفه‌ای بازاریابی، کاردانی فنی باغبانی تولید و فرآوری زعفران، کاردانی فنی باغبانی تولید و فرآوری چای و کاردانی فنی باغبانی گیاهان دارویی معطر در ترم مهرماه این دانشگاه تدریس شده و تاکنون بیش از ۳۰۰ نفر متقاضی برای تحصیل در آن ثبت‌نام کرده و منتظر اعلام نتایج سازمان سنجش هستند.

ارسال نظرات
موضوعات روز