پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
تیتر20-ایران کشوری است چهارفصل، حاصلخیز و غنی از فرهنگ و تمدنی بینظیر. غذا و فرهنگ غذايي هر ملت يکي از نشانههاي تمدن و قدمت آن در بين جوامع مختلف است.
در تاریخ افسانهای ایران آمدهاست که پختن غذا و خوردنی از دوران پادشاهی ضحاک آغاز شد. مشهورترین اتفاق در شاهنامه فردوسی آن است که رستم برای شکست دیو از هفت خوان گذشت. برخی معتقدند هفتخوان به معنای هفت سفره است. همین امر نشانهای از اهمیت سفره و خوراک ایرانی در اسطورههای شاهنامه است
از مهمترین غذاهای ایرانی میتوان به آبگوشت، قورمه سبزی و کبابهای ایرانی اشاره کرد که در فرهنگ و سفره ایرانیان جایگاه ویژهای دارند.
صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی است. عدسی، حلیم وکله پاچه از مهمترین غذاهای مخصوص صبحانه میباشد که در ایران طرفدار زیادی دارد و در ایام تعطیل مردم ترجیح میدهند از آنها استفاده کنند،
متاسفانه آنقدر که در کشور ايران رستورانهاي چيني، ايتاليايي، فرانسويي، هندي، مکزيکي، عربي و… وجود دارد؛ اما در همين کشورها رستورانهايي که غذاي ايراني سرو ميکنند ديده نميشود. علاوه بر اين، نکته ديگري که باعث نگراني هر چه بيشتر ما ميشود اين است که همين غذاهاي ايراني که باقي ماندهاند از طرف يونسکو به نام کشورهاي همسايه زده ميشود که اگر به اين نکته بيتوجه باشيم بخشي از هويت خود را از دست دادهايم.
تلاش براي شناساندن جاذبههاي فرهنگ مادي مانند سبک غذايي و تلاش براي عرضه مطلوب آن در دنياي مدرن امروز از مهمترین ابزارهای توسعه صنعت گردشگری است.
به عنوان مثال در اروپا اين ترکها هستند که انواع کباب را به عنوان غذاي ملي خود به اروپاييها شناساندهاند. اگر همین رویه ادامه یابد دور از ذهن نيست که کبابها، دلمهها، خورشتها و حتي قورمه سبزيهايي که به نوعي پيشاني غذاهاي ايراني محسوب ميشود به نام ديگر کشورهاي همسايه سند بخورد کما اينکه اين اتفاق براي بسياري از غذاهاي ايراني که در حوزه فرهنگي مشترک خاورميانه قرار دارند افتاده است
تنوع غذايي در استانهاي گيلان و مازندران به تنهايي با نيمي از اروپا برابري ميکند؛ اما فقدان يک سيستم کارآمد براي معرفي غذاي ايراني چه به گردشگران و چه به سازمانهاي فرهنگي چون يونسکو سبب شده است اين غذاها حتي در کشور خودمان نيز کم کم به فراموشي سپرده شده و غذاهاي ديگر فرهنگها جايگزين آنان شود.
به عنوان مثال مردمان زاگرس علاقه زیادی به گوشتخواری دارند و لذتی که آنها از گوشت کبابی میبرند بسیار زیاد است. هرچه به دشتهای زاگرسی نزدیکتر شویم و به شیراز برسیم تنوع غذایی بیشتر میشود و استان فارس متنوعترین غذاهای ایران را دارد که دو عنصر انگور و انار در بسیاری از غذاهای آنها استفاده میشود. در مناطق کویری ایران نیز آشها و آبگوشتها غذای اصلی ساکنان است و شهر کاشان تنوع زیادی از آشها، اشکنهها و آبگوشتها دارد. همچنین سمنان را نیز پایتخت تهچین در ایران میدانند و این استان از تنوع خوراک زیادی برخوردار است. خوراک مردم جنوب کشور عمده آن از دریای جنوب تهیه میشود و همین غذاها نیز براساس فرهنگی شهرهای مختلف جنوب متفاوت است.
متاسفانه در ایران مرکزی برای آموزش و معرفی غذاهای بومی و محلی ایران وجود ندارد. در تهران و شهرهای بزرگ چند رستوران غذای سنتی داریم که غذاهای سنتی و بومی و محلی به مشتریان خود عرضه کنند؟ در حالی که فرانسویها توانستهاند با آنکه به لحاظ تنوع غذایی از ایران عقبتر بودند ذائقه غذایی جهان را تغییر بدهند. خانههای بومگردی در ایران میتوانند در محل خوراک گردشگران را تولید کنند.
همانطور که براي عوض نشدن نام خليج فارس همه دست به دست هم دادهايم؛ براي چنين اتفاقي نيز علاوه بر مسئولان بايد تمام ملت آستين همت بالا بزنند و نگذارند به همين سادگي فرهنگ غذايي کشورمان را از ما بگيرند./ایونانیوز
ریاست هیات مدیره تعاونی تولیدکنندگان محصولات غذایی کشور*