جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 10
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۴
تیتر20 چرایی موفقیت "وتجارت" در بورس را بررسی می کند؛
با توجه به فروش سهام بانک تجارت توسط دولت به صورت واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌‌گذاری قابل معامله (ETF) ، نماد وتجارت در این روزها مورد استقبال بورس قرار گرفته است.
کد خبر: ۴۳۲۵۱
عملکرد بانک تجارت در بورس چگونه بوده است و پیش بینی ها چیست؟
تیتر20 - با توجه به فروش سهام بانک تجارت توسط دولت به صورت واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌‌گذاری قابل معامله (ETF) ، نماد وتجارت در این روزها مورد استقبال بورس قرار گرفته است. 

برسی های تیتر20 نشان می دهد، آخریت قیمت هرسهم بانک تجارت در بورس 2065 ریال است  و در مقایسه با دیگر سهام گروه بانک ها و موسسات اعتباری طی یک ماه گذشته در رتبه دوم ارزش ، تعداد و حجم سهام معامله شده در بورس قرار دارد.

بررسی نمودار روند قیمت سهام بانک نشان می دهد انتظارات سهامداران درخصوص بهبود عملکرد بانک و تحقق افزایش سرمایه در سال گذشته علت اصلی رشد روند قیمت سهام بوده است.

بازده قیمتی سالانه سهام بانک تجارت معادل 174 درصد بوده و در صنعت بانکداری جزو برترین بانک ها قرار گرفته است.

تبدیل شدن به بزرگترین شرکت بورسی با افزایش سرمایه بانک از محل تجدید ارزیابی انجام شده به مبلغ 223,926 میلیارد ریال تعدیل زیان عملیاتی به سود عملیاتی از طریق افزایش درآمد تسهیلات و کاهش هزینه سپرده ها بازده 174 درصدی سهام بانک تجارت در بورس را برای بانک تجارت به ارمغان آورد.
عملکرد بانک تجارت در بورس چگونه بوده است و پیش بینی ها چیست؟
بانک تجارت به عنوان یکی از بزرگترین بانک های تجاری منطقه با طراحی و خلق خدمات نوین و با هدف ارزش آفرینی برای  مشتریان به ویژه مشتریان ارزنده، دارای حضوری مؤثر در بازارهای داخلی، منطقه ای و جهانی است.

اعتبار بانک به همراه نیروی انسانی و نیز توانمندی ارائه خدمات بانکی به ویژه درحوزه تعهدات، این امکان را برای بانک فراهم ساخته تا در چارچوب قوانین و مقررات پولی و بانکی کشور، ضمن ارتقای سودآوری و تأمین منافع تمامی ذینفعان، بتواند نقش مؤثری در توسعه اقتصادی و پیشرفت نظام بانکداری کشور ایفا کند.

بانک تجارت یکی از قدیمی ترین بانک های کشور به شمار می رود که بخش عمده ای از تبادلات اقتصادی در کشور را بر عهده داشته است. سهام این بانک در بورس اوراق بهادار تهران نیز همواره در زمره پربیننده ترین و محبوب ترین سهم ها بوده است. در حال حاضر بانک تجارت سومین بانک بزرگ بورسی به لحاظ ارزش بازار است. معاملات سهام این بانک در هفته های اخیر در بازار سرمایه رکورد های جدید هم به لحاظ قیمتی و به لحاظ ارزشی به ثبت رسانده است.

بر این اساس، قیمت (پایانی) بانک تجارت در ابتدای اسفند ماه 609 ریال بوده که این رقم در تاریخ سوم اردیبشهت به 1197 ریال رسیده است. آخریت قیمت هرسهم بانک تجارت در بورس 2065 ریال است واعداد مورد اشاره حکایت از بازده شیرین بیش از 97 درصدی در حدود 2 ماه دارد.

همچنین بر اساس تاریخچه معاملات، میانگین حجم معاملات وتجارت در دو ماهه اخیر بالای یک میلیارد ورقه سهم در روز بوده که بانک تجارت را به یکی از نقدشونده ترین سهام در بازار سرمایه تبدیل کرده است.

 وتجارت با ثبت حجم معاملات بالای 2 میلیارد ورقه در روز حد نصاب جدیدی در تاریخ بورس از خود برجای گذاشت به گونه ای که موجب اختلال در هسته مرکزی معاملات شد.

هر چند صورت های مالی سال 98 بانک تجارت هنوز اعلام نشده است اما گزارشات ماهانه و همچنین شفاف سازی های این بانک بر روی سایت کدال می تواند تصویر نسبتا واضحی از عملکرد آن در ماه های اخیر به نمایش گذارد. بر اساس گزارشات ماهانه تراز عملیاتی بانک (اسپرد میان نرخ سود تسهیلات و سپرده ها) در سه ماهه پایانی سال به نحو تحسین بر انگیزی مثبت شده که می تواند وزن درآمدهای مشاع را در عملکرد بانک سنگین تر نماید.
عملکرد بانک تجارت در بورس چگونه بوده است و پیش بینی ها چیست؟
بر اساس داده ها جمع درآمدهای حاصل از تسهیلات اعطا شده از سوی بانک در سال 98، رقمی بالغ بر 19 هزار میلیارد تومان بوده که در مقایسه با سال قبل از آن با رشد حدود 19 درصدی همراه شده است. در سوی مقابل سود اعطایی به سپرده گذاران در این دوره به عدد 16.8 هزار میلیارد تومان رسیده که این عدد نیز نسبت به سال 97 با رشد 17 درصدی مواجه بوده است. 

با تکیه بر این اعداد، تراز عملیاتی وتجارت در سال 98 رقم 2.4 میلیارد تومان بوده که نسبت به تراز سال 97 بهبود عملکرد 40 درصدی را نشان می دهد. این موضوعات حاکی از آن است که وتجارت موفق شده علیرغم شرایط اقتصادی نه چندان مطلوب اقتصادی در سال 98، اسپرد عملیاتی خود را تا حد قابل قبولی بهبود بخشد.

سود و وجه التزام فعالیت های غیرمشاع بانک دومین منبع درآمدی در این حوزه است که پیش بینی می شود که در سه ماهه پایانی با جهش قابل توجه همراه شود. با توجه به شناسایی سود سهام بخشی از شرکت های سرمایه پذیر بانک در سه ماهه چهارم سال و جهش سودآوری این شرکت ها در سال 98، رشد قابل توجه در این رقم بسیار محتمل است.

علاوه بر این، بانک تجارت در سه ماهه های پایانی سال اقدام به فروش قسمت عمده ای از سهام خود در شرکت لیزینگ ایران و بخشی از سهام خود در شرکت توسعه مولد نیروگاهی جهرم نموده است. همچنین در اسفندماه وتجارت اقدام به واگذاری سهام شرکت خورشید درخشان هشتم توس نمود که بر اساس اطلاعات منتشر شده، بانک می تواند تنها از این محل سودی معادل 850 میلیارد تومان شناسایی نماید. این موضوع نیز موجبات رشد بیش از پیش درآمد سرمایه گذاری ها را فراهم می آورد.

در بخش هزینه ها نیز هر چند اطلاعات خاصی از عملکرد سه ماهه پایانی وجود ندارد ، اما تعمیم عملکرد نه ماهه به سالانه می تواند موجبات کاهش زیان بانک را فراهم آورد.

مدیریت ریسک 
تغییر رویکرد نظارتی بانک از رویکرد سنتی به رویکرد مبتنی بر ریسک، در جهت همگامی با این رویکردها و نیز استقرار حاکمیت مدیریت ریسک مبتنی بر استانداردهای بال 2 و 3 برنامه ریز یهای لازم را انجام داده است.

استراتژی اصلی بانک در زمینه مدیریت ریسک دستیابی به مدیریت ریسک یکپارچهERM   می باشد، به نحوی که منطبق با سند اشتهای ریسک بانک، تمامی ریسک های موجود در حوزه های مختلف کسب و کار بانک به صورت یکجا و مرتبط با هم هدایت و در عین حال توسط واحدهای ذیربط مدیریت شوند. این امر با هدایت کمیته عالی مدیریت ریسک و افزایش ظرفیت و فعالیت کمیته های مدیریت ریسک در حوزه های ریسک اعتباری، عملیاتی، نقدینگی و بازار صورت می پذیرد.

مولدسازی دارایی های بانک از طریق شرکت مولدساز
مولدسازی دارایی های بانک با هدف کاهش حجم دارایی های تملیکی، جلوگیری از حبس منابع بانک، ایجاد ارزش افزوده از دارایی های راکد و غیرقابل فروش و کاهش دارایی های سمی ترازنامه بانک در دستور کار قرار گرفته است. این مهم علاوه بر تعیین تکلیف دارایی های مازاد بانک، از دیدگاه کلان در راستای سیاس تهای اقتصاد مقاومتی، باعث ایجاد اشتغال و افزایش تولید ناخالص ملی خواهد شد.

در سال 1397 بانک اقدام به افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها به مبلغ 208,665,587 میلیون ریال نمود که از این میزان،براساس مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار مبلغ 178,226,127 میلیون ریال به عنوان سرمایه و مبلغ 30,439,460 میلیون ریال به سرفصل مازاد تجدید ارزیابی داراییها منتقل گردید.

افزایش سرمایه 390 درصدی از محل تجدیدارزیابی دارایی ها علاوه بر تبدیل نمودن بانک به بزرگترین شرکت بورسی موجب فراهم شدن زمینه خروج بانک از شمولیت ماده 141 اصلاحیه قانون تجارت گردید. همچنین از آنجایی که افزایش سرمایه از محل آورده نقدی موجب بهبودوضعیت سودآوری و نسبتهای نظارتی میگردد، لذا بانک جهت استفاده از این پتانسیل، امکان سنجی افزایش سرمایه از محل آورده نقدی رادر دستور کار قرار داده است.

همچنین کاهش هزینه پول به میزان 7/ 2 واحد درصد تثبیت جایگاه اول در اعتبارات اسنادی داخلی و خارجی و تعهدات ضمانت نامه ای ارزی و ریالی از بازار بانک های بزرگ تجاری ، کاهش 221 واحد بانکی با رویکرد کاهش هزینه ها و چابک سازی سازمان و تحقق اهداف کلان بانک کسب نشان ملی رتبه نخست در شفافیت و صداقت در ارائه خدمات بانکی برگزار شده در اجلاس استراتژی تولید ملی کسب نشان زرین استقامت ملی در توسعه اقتصادی کشور برگزار شده در شانزدهمین اجلاس سران و مدیران معتبرترین شرکت ها و سازمان های عالی رتبه ایرانی  از افتخارات و دستاوردهای بانک تجارت در دو سال اخیر است

ارسال نظرات
موضوعات روز