يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 19
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۳
عباسعلی حقانی نسب می‌گوید: به نظر می‌رسد دارا دوم بازدهی حداقل ۴۰ درصدی خواهد داشت هرچند توصیه ما بر این است که مردم این سهام را به صورت بلندمدت نگهداری کنند چرا که سبد این صندوق، از سهام ارزنده تشکیل شده است.
کد خبر: ۴۶۰۴۰
خرید دارا دوم سودآور است؟تیتر20-  عرضه دارا دوم یا همان صندوق ETF افت و خیزهای فراوانی داشت. تغییر سبد از پالایشی ها به خودرویی و فولادی و بالعکس، همچنین تعویق آن که نهایتا منجر به ریزش دو هفته ای در بازار سرمایه شد در نهایت روز چهارشنبه پذیره نویسی آن آغاز شد.

به دنبال عرضه صندوق سرمایه‌گذاری ETF با سهام بانکی‌ها و بیمه‌ای‌ها که پذیره‌نویسی آن از اردیبهشت ماه آغاز و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه داشت، اکنون دومین مرحله از پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری ETF (دارا دوم) طبق وعده داده شده از سوی وزیر اقتصاد و دارایی از روز پنجم شهریور ماه آغاز شده است.

در این عرضه طبق قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور و مصوبات هیأت وزیران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با پذیره نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری، بخشی از سهام خود در شرکت پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت تبریز و پالایش نفت تهران را از طریق سازمان خصوصی سازی (به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران) واگذار می‌کند.

اما مرحله نخست عرضه صندوق ETF هر چند با استقبال کامل روبرو نشد اما در همان روزهای نخست با رشد قابل توجهی مواجه شد. هر چند در ادامه به دلیل اصلاح بازار این رشد کاهش یافت اما با این حال با رشد دوباره بازار به نظر می رسد بازدهی دارا یکم نیز بر قوت خود باقی خواهد ماند. با این همه به دلیل این نوسان مردم مردد هستند که خرید دارا دوم می تواند به سود آنها باشد یا خیر؟

باید توجه داشت که این صندوق ها می توانند خارج از بازار سرمایه نیز خریداری شوند و هر کس با کد ملی خود نیز می تواند دارا دوم را خریداری کند. شاید این مساله خود برای ورود پول های جدید به بورس موثر باشد.
حال اما باید دید دارا دوم در کوتاه مدت و بلند مدت چقدر سودآوری برای خریداران خود دارد.
دارا دوم چقدر رشد خواهد کرد؟
عباسعلی حقانی نسب، کارشناس ارشد بازار سرمایه در گفتگو با اقتصاد ۲۴ با بیان اینکه دارا دوم در شرایط خوبی عرضه می‌شود، اظهار می‌کند: پالایشگاهی‌هایی که در سبد دارا دوم هستند اصلاح خوبی داشتند و همچنین ۲۰ درصد هم تخفیف در نظر گرفته شده که در مجموع خرید آن را جذاب می‌کند.
 
وی می افزاید: از طرفی عرضه دارا دوم باعث توقف فروش دولت در بازار شده است و محدودیت های در عرضه سهام پالایشگاهی داشته ایم تا تکلیف دارا دوم روشن شود.
 
حقانی نسب تصریح می کند: به نظر می رسد دارا دوم بازدهی حداقل ۴۰ درصدی خواهد داشت هرچند توصیه ما بر این است که این سهام را به صورت بلندمدت نگهداری کنند چرا که سبد این صندوق، از سهام ارزنده تشکیل شده است.
ریزش بازار درس عبرت بزرگان بازار و مسئولان شد
این کارشناس ارشد بازار سرمایه معتقد است: بزرگان بازار سرمایه و مسئولان از این ریزش سنگین بازار سرمایه عبرت آموزی کردند و نکاتی که به آن توجه نمی‌کردند در این ماجرا روشن شد. حتی تفکر و رویکردشان در بازار سرمایه در حال تغییر است و احتمال اینکه بازار سرمایه روند رو به رشد خود را همچنان ادامه دهد خیلی زیاد است.

حقانی نسب خرید دارا دوم را فرصت بی نظیری برای مردم می‌داند و می‌گوید: شرکت مردم در دارا دوم دو مزیت اصلی دارد؛ یکی اینکه بسیاری از پول‌های خارج از بورس وارد بازار خواهد شد، چرا که هر فردی با کد ملی هم می‌تواند این سهام را خریداری کند و این فرصت برای افراد خارج از بورس هم وجود دارد. دومین مزیت این است که با توجه به محدودیت عرضه‌ای که به وجود آمده و با توجه به اصلاح سهام پالایشگاهی و تخفیف ۲۰ درصدی خرید این صندوق جذاب خواهد بود.
 
این کارشناس ارشد بازار سرمایه با بیان اینکه ذهنیت و تفکر غلطی بین مسئولان و مردم جا افتاده بود که بازار رشد زیادی کرده و باید کنترل شود، می‌افزاید: به نظر می‌رسد که این تفکر در این ریزش‌ها رنگ باخت که حتی اگر در بازار سرمایه حباب داشته باشیم که نداریم، این حباب تولیدمحور به مراتب بهتر از حباب‌های دیگری است که طی ۴۰ سال گذشته داشته ایم. در حال حاضر حباب ۷۰۰ درصدی در بازار مسکن، حباب چند صد درصدی در سود بانکی و در کالا‌ها و خودرو حباب حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ درصدی داریم.
این بار با حباب مولد زندگی کنیم

حقانی نسب تصریح می کند: اگر برخی ها در دولت یا مجلس دست به ترکاندن حبابشان خوب است بهتر است نخست حباب های مضر اقتصاد کشور مانند ارز، مسکن و کالاها را از بین ببرند.

وی می گوید: در حال حاضر متاسفانه می بینیم که درباره برخی موضوعات سرهم بندی می شود و برای نمونه قانون مالیات بر عایدی دارایی های غیر مولد مانند مسکن، خودرو و ... اجرایی نشده است.

حقانی نسب یادآور می شود: این تفکر تقریبا در حال شکل گیری است که اگر جامعه طی این سال ها با حباب های غیر مولد زندگی کرده است از این بعد حداقل با حباب های مولد زندگی کند. به هر حال بخشی از این سرمایه وارد چرخه تولید می شود و شرکت ها می توانند با افزایش ظرفیت تولید و توسعه آن در جهت کاهش تورم نیز گام بردارند./اقتصاد۲۴


ارسال نظرات
موضوعات روز