شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 04
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۸
تنها ۴۰روز تا پایان سال ۱۴۰۰ باقی مانده است و همزمان با نوسان ناپایدار دماسنج بورس حول محور ۳/ ۱میلیون واحد، خروج سرمایه‌های خرد از گردونه معاملات سهام ادامه دارد.
کد خبر: ۵۳۷۴۱
تیتر 20_اهنجاری سیاستگذاری در بازارهای مختلف، بورس‌بازان را هم بی‌نصیب نگذاشته است. رد پای تدابیر سیاستگذار به قدری در مسیری که بازارسهام پیموده پررنگ است که وضعیت مخاطره‌انگیز کنونی این بازار پرحاشیه را می‌توان زیر سایه آن به وضوح مشاهده کرد. گرچه حداقل در ۲ سال گذشته چه در زمان اوج بازار و چه در زمان افول آن پارامترهای شوک‌‌‌‌‌‌‌‌‌آور از جمله دخالت درمکانیزم بازار، اجرای دستورالعمل‌های۲۴ ساعته در قیمت‌گذاری برخی صنایع و حمایت‌‌‌های پولی توانست به عنوان مُسَکن‌های مقطعی چندروزی از بحران به وجود آمده بکاهد اما در نهایت به عنوان اهرمی بازدارنده بورس تهران را با تراژدی فراموش نشدنی همراه کرد.

نوسان چندباره حول ابرکانال ۳/ ۱‌میلیون واحد به‌رغم برخی تلاش‌‌‌ها سیگنال ضد و نقیضی به سرمایه‌گذاران بورسی مخابره می‌کند. در این میان به گفته تحلیلگران، سرمایه‌گذاران به دلیل حمایت‌ حقوقی‌ها از بازار، ابهامات موجود در نهایی شدن مباحث مربوط به لایحه بودجه و پرونده باز توافقات هسته‌ای قادر به فعالیت در فضای شفاف‌‌‌‌‌‌‌‌‌تری نیستند. به همین دلیل است که در روزهای اخیر شاهد رکوردزنی خروج منابع از تالارهای شیشه‌های بودیم. با این حال مشخص شدن سرنوشت مذاکرات هسته‌‌‌ای می‌تواند بورس‌‌‌بازان را تا حدودی از سردرگمی و تردید کنونی برهاند تا شاید با قدرت تعقل بیشتری برای چینش پرتفو و همچنین ورود سرمایه‌‌‌های جدید به بورس بیندیشند.

دست و پنجه نرم کردن بورس با ابهامات

محمدشکری، کارشناس بازار سرمایه: شاخص کل بازار سرمایه روزگذشته با بیش از۶هزار واحد افزایش، در جایگاه یک ‌‌‌میلیون و ۲۸۱‌هزار واحدی قرار گرفت. این در حالی است که از ابتدای هفته، بازار در مدار نزولی قرار گرفته بود. این وضعیت در حالی است که سرمایه‌گذاران همچنان در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند. در به وجود آمدن این بلاتکیفی چندعامل مهم اثرگذار دخیل هستند. همان‌طور که می‌دانیم نتایج مذاکرات هسته‌ای و احتمال توافقات بین‌المللی بر همه بازارهای سرمایه‌گذاری سایه افکنده، ازاین‌رو بازار سرمایه نیز درکنار بازارهای موازی محتاطانه دنبال می‌شود. احتمال عقب‌نشینی بیشتر قیمت دلار از کانال ۲۶ هزارتومان این شائبه را به وجود آورده که با محتمل شدن این رخداد در بازار ارز، وضعیت قیمت سهام با تغییرات جدی مواجه شود. برهمین اساس افزایش ریسک سرمایه‌گذاری در تالارهای شیشه‌ای به بیشترین حد ممکن رسیده است. سهامدارانی که در داخل بازار هستند با علم به این موضوع، راه خروج را درپیش گرفته‌اند. در این میان سرمایه‌گذارانی که از بازارهای رقیب رانده شده‌اند انگیزه‌ای برای واردکردن سرمایه خود به بورس ندارند. در چنین شرایطی که پرونده بازارسهام در سال‌جاری ۴۰ روز دیگر بسته می‌شود کفه خروج سرمایه می‌تواند تحت‌تاثیر عوامل مختلف، سنگین‌تر از کفه ورود باشد. خروج پول در ماه‌های اخیر بر تداوم این روند صحه می‌گذارد. با توجه به رشد قیمت کامودیتی‌ها، برخی صنایع مرتبط با این گروه با بازدهی مثبت ماهانه، شرایط نسبتا متعادلی را به رخ سهامداران کشیدند. صنایع کامودیتی‌محور و  گروه‌های صادراتی عملکرد نسبتا مناسبی را به نمایش گذاشتند. اما برآوردها نشان می‌دهد این وضعیت برای همه گروه‌ها یکسان نبوده،  به طوری که برخی صنایع از جمله خودرو و بانک به دلیل انتشار اخبار حاشیه‌ای مرتبط با مسائل مذاکرات هسته‌ای و قرارگرفتن دلار در مدار نزولی، نوسانات شدیدی را پشت سرگذاشتند. بازار سرمایه در ماه‌های اخیر با موج خروج منابع مواجه بود. از آنجا که این مهم تحت‌تاثیرعواملی در خارج از بازار ( که همچنان در گردنه بلاتکلیفی حیرانند) به وقوع پیوسته احتمالا ادامه‌دار خواهد بود. نکته بسیار مهمی که نباید از کنار آن به راحتی عبور کرد بحث حمایت‌های مصنوعی از بازار است. این سبک از حمایت‌ها بارها ازسوی فعالان و متخصصان بورسی به متولیان امر هشدار داده شده اما سیاستگذار بدون توجه به عواقب حمایت‌های دستوری، بازار را به چالش بیشتری کشانده است.\دنیای اقتصاد
ارسال نظرات
موضوعات روز