پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
بر اساس آمار منتشرشده، شکسته شدن سانروف خودروها به دلایل نامشخص، در سالهای اخیر به شدت افزایش یافته است.
کد خبر: ۱۸۹۰۱
تیتر 20 - بهطور کلی، سانروفها همیشه طرفدار داشتهاند. میتوان حدس زد که برای اکثر افراد، حداقل یکبار، امنیت وجود یک شیشهی بزرگ در سقف خودرو و درست بالای سر سرنشینان مورد سؤال بوده است. گروهی از کارشناسان مجلهی Consumer Reports، در مورد ایمنی سانروف تحقیق کردهاند. بر اساس این تحقیق، در بیشتر موارد وجود سانروف ایمنی را به خطر نمیاندازد؛ اما به دلایلی نامعلوم، برخی سانروفها بدون هیچ دلیل مشخصی شکسته میشوند.
البته این اتفاق به ندرت پیش میآید؛ ولی در طول ۲۲ سال گذشته، ۸۵۹ مورد از شکستن نامعلوم سانروف گزارش شده است. بدون شک خطر شکستن سانروف در بالای سر سرنشینان جدی است و باید بررسی شود.
بر اساس دادههای مؤسسهی ملی ایمنی ترافیک بزرگراههای آمریکا (NHTSA)، گزارشهای شکستن سانروف از سال ۱۹۹۵ افزایش ثابتی داشته؛ اما فقط در سال ۲۰۱۴، ۱۸۷ مورد از این اتفاق مرموز گزارش شده است. این مشکل در برندهای مختلفی همچون هیوندای و کیا، بیشتر مشاهده شده است. در حال حاضر متخصصان NHTSA در حال بررسی این مشکل در کیا سورنتو هستند. مدل سورنتو از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۹ هیچ موردی از شکسته شدن سانروف نداشته است؛ اما از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۴، دقیقا ۴۲ گزارش از شکسته شدن سانروف به دلایل نامعلوم، ثبت شده است.
در سال ۲۰۱۳، مدیران هیوندای به دلیل مشکل موجود در مونتاژ مدل ۲۰۱۲ ولستر (Veloster) و امکان شکستن سقف پانورامیک آن، خودروهای این مدل را فراخوانی کردند. در لیست تهیه شده توسط تحریریهی Consumer Reports، تمام خودروها دو سال از عمرشان گذشته است. حداقل ۲۰۸ مدل از ۳۵ برند در این لیست ثبت شدهاند. در ۲۲ سال گذشته ۱۰ برند که محصولاتشان بیشتری مشکل را در این زمینه داشتهاند شامل موارد زیر هستند:
هیوندای – ۱۱۹ مورد
فورد – ۸۵ مورد
نیسان – ۸۲ مورد
کیا – ۷۸ مورد
سایون – ۷۲ مورد
تویوتا – ۶۱ مورد
هوندا – ۵۳ مورد
فولکس واگن – ۳۸ مورد
کادیلاک – ۲۸ مورد
بیامو – ۲۷ مورد
۱۰ مدل خودرو که بیشترین گزارش شکسته شدن سانروف را داشتهاند:
سایون تی سی - ۷۱ مورد
هیوندای ولستر – ۵۴ مورد
کیا سورنتو – ۴۳ مورد
نیسان مورانو – ۲۸ مورد
کیا اپتیما – ۲۵ مورد
فورد اکسپلورر – ۲۳ مورد
هوندا آکورد – ۲۲ مورد
کادیلاک اس آر ایکس – ۲۲ مورد
نیسان ماکسیما – ۲۰ مورد
هیوندای سانتافه – ۲۰ مورد
اما واقعا مشکل چیست؟ گزارش مجلهی Consumer Reports بسیار مفصل است، اما در پایان هنوز هم جواب قطعی برای این مشکل پیدا نشده است. بیشتر متخصصان شرکتهای خودروسازی این مشکل را ناشی از برخورد سنگریزهها و دیگر موارد موجود در جاده میدانند. مهندسان معتقد هستند که دلیل شکستن سانروف، بیشتر به کمکاریهای فرآیند تولید آن مربوط است که منجر به آسیب پذیر شدن سانروف در برابر فشارهای پیچشی میشود.
اما متخصصان NHTSA به عدم همخوانی راهبردهای ایمنی با پیشرفت موجود در سانروفهای بزرگ و مدرن اشاره میکنند. با این حال دفعات تکرار این اتفاق در برابر خودروهای موجود در جاده بسیار کمتر است و تاکنون صدمات جدی برای سرنشینان در پی نداشته است. ولی فقط تصور کنید که این اتفاق برای ما بیافتد؛ مسلما دیگر به راحتی زیر سانروف قرار نمیگیریم./زومیت