پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
روز گذشته نیز شبکه بلومبرگ از سفر محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر امورخارجه قطر به روسیه برای رایزنی با مقامات این کشور درباره ایران خبر داد.
کد خبر: ۵۴۳۵۲
تیتر - به نقل از شبکه خبری بلومبرگ، پس از آنکه مذاکرات بر سر احیای برجام در وین متوقف شد، محمد بن عبدالرحمان آل ثانی وزیر امورخارجه قرار بود روز گذشته به روسیه سفر و با مقامات این کشور درباره ایران رایزنی کند. به گفته یک منبع آگاه، آل ثانی در جریان این سفر قرار است با سرگئی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه و شاید ولادیمیر پوتین رئیسجمهور این کشور رایزنیهایی داشته باشد. به گزارش بلومبرگ، قطر تلاش میکند مذاکرات با ایران بر سر احیای برجام را که به تازگی به دلیل درخواست روسیه از آمریکا متوقف شده است، نجات دهد.
تماس تلفنی وزیر خارجه قطر با همتایان خود در ایران و آمریکا
آل ثانی شنبه شب نیز در تماسهای تلفنی جداگانه با آنتونی بلینکن و حسین امیرعبداللهیان وزیران امورخارجه آمریکا و ایران گفتوگو کرد. معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه قطر، در تماس تلفنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان، در مورد آخرین تحولات دوجانبه، منطقهای و بینالمللی و مذاکرات وین به گفتوگو و تبادل نظر پرداخت. به گزارش «ایسنا»، امیرعبداللهیان در مورد مذاکرات وین، از طرح موضوعات جدید از سوی آمریکا انتقاد و تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران با جدیت برای حصول توافق خوب، قوی و پایدار تلاش میکند.»
هر کشوری میتواند درخواستهایش را مطرح کند
همچنین سعید خطیبزاده، سخنگوی دستگاه دیپلماسی در آخرین اظهارنظر درباره درخواست مسکو گفت: «ما در نقطه اعلام توافق قرار نداریم. اگر قرار داشتیم اعلام میکردیم. البته پوشیده هم نیست که اخیرا روسیه درخواست جدیدی را مطرح کرده است. هر کشوری میتواند درخواستی را مطرح کند. این درخواستها همه در کمیسیون مشترک در وین بررسی میشود. آنچه هدایت ما را انجام میدهد منافع ملت است.»
واشنگتن: مسکو یک هفته وقت دارد
در حالی که پیشتر بارها مقامهای آمریکایی تاکید کرده بودند که این درخواست مسکو ارتباطی با مذاکرات هستهای ایران ندارد و آلمان، بریتانیا و فرانسه هشدار داده بودند که این درخواست برای تضمین تجارت با ایران، بهرغم تحریم این کشور بر سر اوکراین، ممکن است مانع احیای برجام شود، اکنون والاستریت ژورنال به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا نوشته است که واشنگتن درمورد معافیتهای تحریمهای مربوط به اوکراین علیه روسیه برای نجات برجام مذاکره نمیکند.
به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی انتخاب این مقام آمریکایی گفته است که اگر کرملین از خواستههای دقیقه نودی خود عقب ننشیند، واشنگتن تلاش میکند به توافقی جایگزین بدون وجود روسیه، دست پیدا کند. این مقام ارشد آمریکایی گفت که کرملین یک هفته فرصت دارد تا درخواست خود را برای ضمانتنامه کتبی، پس بگیرد. چنین تضمینهایی میتواند مجموعهای از تحریمهای غرب را که علیه روسیه به دلیل حمله به اوکراین اعمال میکند، تضعیف کند. این مقام ارشد آمریکایی با اشاره به توافق هستهای ۲۰۱۵ که رسما به عنوان برنامه جامع اقدام مشترک شناخته میشود، گفت: «من فضایی برای بحث درمورد امور فراتر از آنچه در چارچوب برجام است نمیبینم.» وی افزود: «من فکر میکنم که میتوان گفت که هیچ جایی برای صدور معافیتهای فراتر از برجام وجود ندارد.» این مقام با بیان اینکه توافق بین ایران و ایالات متحده «در دسترس است» است، گفت: «زمانی که مذاکرات روز جمعه در وین به دلیل درخواست روسیه متوقف شد، تنها چند موضوع مانع از توافق شد.» این مقام درخواستهای روسیه را «جدیترین مانع برای دستیابی به توافق» خواند. مقامات اروپایی میگویند روسیه قول داده است که در چند روز آینده به خواستههای دقیق خود در بحث تضمین پاسخ دهد.
وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه ۵ مارس (۱۴ اسفند) گفتهبود: «روسیه از واشنگتن خواسته است تا قبل از به نتیجه رسیدن مذاکرات وین بر سر احیای برجام تضمین کند که تحریمهای اخیر علیه مسکو به همکاری این کشور با ایران ارتباطی پیدا نمیکند.» لاوروف در یک نشست خبری گفت: «از سوی روسیه مشکلاتی وجود دارد. ما از همکاران آمریکایی خود ضمانتهای کتبی خواستهایم تا تحریمها، بر حق ما برای تجارت کامل و آزاد اقتصادی، سرمایهگذاری و همکاریهای فنی-نظامی با ایران تاثیر نگذارد.»
موضوع راستیآزمایی در مذاکرات وین حل شده است
در عین حال سخنگوی وزارت خارجه کشورمان با اشاره به اهمیت موضوع راستیآزمایی برای ایران در جریان مذاکرات وین گفت: «الان در نقطهای هستیم که تقریبا مسائلمان در این حوزه حل شده است.» به گزارش «ایسنا»، سعید خطیبزاده در اظهاراتی با اشاره به تاکید ایران برای راستیآزمایی از اینکه آمریکا تحریمهای ظالمانه خود علیه ایران را برداشته است، گفت: «راستیآزمایی برای این است که ما مطمئن شویم آمریکاییها در عمل تحریمها را برداشتهاند و فقط روی کاغذ نبوده است. در همین چارچوب نمایندگانی از وزارت نفت، اقتصاد، بانک مرکزی نیز در جریان مذاکرات وین حضور داشتند که در مورد روند این موضوع مذاکره کنیم و اینکه هر بخشی از اقتصاد کشور راستیآزمایی در حوزه خود را تعریف کند.» وی افزود: «گفتوگوها و مباحث در موضوع راستیآزمایی رفت و برگشتهایی داشته و آنها یک چیزهایی را قبول کردند، یک چیزهایی را ما دادیم و الان در نقطهای هستیم که تقریبا مسائل مان در این حوزه حل شده است.» این دیپلمات ارشد کشورمان همچنین با تاکید بر اینکه ایران در جریان مذاکرات وین به دنبال اخذ تضمینهای سیاسی، حقوقی و اقتصادی بوده است، گفت: «این بُعدی است که تا به امروز نیز در حال بده بستان در مورد آن هستیم.» خطیبزاده همچنین با بیان اینکه در مورد چگونگی اجرای تعهدات و اینکه آنها باید اول این تعهدات را اجرا کنند بحثهای مفصلی بین طرفین انجام شده است، تاکید کرد: «یکی دیگر از مسائل مهم در جریان این مذاکرات تضامین هستهای و حفظ دستاوردهای هستهای است.» سخنگوی وزارت خارجه در همین ارتباط ادامه داد: «ما گفتهایم که کلی ضرر کردهایم. اسرائیلیها در مورد سانتریفیوژهای ما خرابکاری کردهاند.
اینها از بین رفته اند، IR۶ گذاشتهایم، این دستگاه را گذاشتهایم، آنها گفتهاند که باید خراب شود، ما گفتیم که این کار را نمیکنیم، در مورد این مسائل مذاکره کردهایم.» خطیبزاده همچنین گفت: «هنوز توافقی نکردهایم که جزئیات آن را بگوییم. وقتی توافق شد متن آن را روی سایت میگذاریم تا همه آن را ببینند.»/دنیای اقتصاد