پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
سارقان برای دزدی ازخانههابهطور معمول براساس قاعده نانوشتهای عمل میکنند. به عبارت دیگر میتوان گفت مجرمان حرفهای برای سرقت سراغ هر خانهای نمیروند.
کد خبر: ۱۱۳۸۲
تیتر 20 - تحقیقات پلیس آگاهی کشور نشان داده سارقان به طور معمول تمایل بیشتری به سرقت در محدوده محل زندگیشان دارند. یا خانههایی را انتخاب میکنند که در مسیر رفت و آمدشان باشد،چراکه هر روز میتوانند این مکانها را با دقت تحت نظر بگیرند. با این مقدمه به چند مورد از خانههایی را که بیشترازسایرخانه ها در خطر سرقت قراردارند بررسی میکنیم.
1-خانههایی که نزدیک محل زندگی مجرمین قرار دارند و مناطقی که جمعیت جوان آن غالب است یا افراد معتاد در آنجا رفت و آمد دارند و همچنین محلههایی که مراکز خرید، باشگاههای ورزشی، پایانهها و به طور کلی جرم خیز هستند در معرض خطر هستند.
2-خانههایی که در محدوده بزرگراههای اصلی هستند به دلیل اینکه به واسطه تردد وسایل نقلیه متعدد افراد ناشناس زیادی در آنها رفت و آمد میکنند و شناسایی افراد مشکوک و ناشناس در آنها سختتر است، سارقین راحتتر هدفهای خود را شناسایی میکنند. همچنین منازلی که نزدیک به مسیرهای پیاده رو قرار گرفتهاند نسبت به سرقتها آسیب پذیرترند.
3-خانههایی که در حومه شهر قرار دارند نیز درست مانند خانههایی که در نزدیکی بزرگراهها هستند بیشتر در معرض دید افراد غریبه قرار دارند. خانههایی که در بنبست قرار دارند و خروجیهای کمی دارند و محلههای خلوت پرخطرترند.
4- خانههایی که یک بار هدف سرقت قرار گرفتهاند، در مقایسه با خانههایی که از آنها دزدی نشده است احتمال میرود که بیشتر هدف سرقت قرار بگیرند، البته دزدی دوباره از این خانه ها به طور معمول با گذشت شش هفته ازنخستین سرقت اتفاق میافتد. دلایل متعددی مانند ارزشمند بودن وسایل خانه و دسترسی آسان به آن از علل سرقت دوباره این گونه خانههاست. گاهی سارقان که با ورود به یک خانه موفق به بردن همه وسایل نشدهاند در فرصتی مناسب به محل سرقت برگشته یا دوستانشان را اجیر کرده و با ارائه اطلاعات لازم به آنها وسایل ارزشمند را غارت میکنند،حتی درمواردی دیده شده سارقان بعد از ماهها دوباره به محل سرقت قبلی میروند تا وسایلی را که مالک خانه از طریق بیمه جایگزین کرده است بدزدند. تحقیقات متعدد نشان میدهد سرقت دوباره ازخانه ها، بیشتر در مناطق با درآمد کم که سارقین بیشتر حضور دارند اتفاق میافتد.
5- ساختمانهایی که در نزدیکی منازل سرقت شده قرار دارند، به دو دلیل در خطر سرقت قرار دارند.نخست اینکه سارقان به محدودهای که سرقت موفق داشتهاند بر میگردند و در صورتی که هدف قبلی سخت باشد به دنبال هدف ساده تری در آن منطقه هستند. دلیل دوم هم اینکه ممکن است به دنبال خانههایی با اموال مشابه سرقت قبلیشان باشند و به محل سرقت قبلیشان بازگردند.
6- خانههایی که در بیشتر ساعات روز و شب خالی هستند مورد توجه سارقان قرار میگیرند. تحقیقات نشان میدهد یکی از شگردهای سارقان برای شناسایی این خانه هاو اطمینان از نبود ساکنان خانه، به صدا درآوردن زنگ در خانههاست. آنها به طور معمول چندبار زنگ در را به صدا درآورده و وقتی هیچکس پاسخگو نباشد آن خانه را تحت نظر میگیرند و در فرصت مناسب سراغ آن میروند، اما روشن گذاشتن چراغ، پارک کردن وسیله نقلیه در جلوی پارکینگ، فعالیت قابل دید از بیرون خانه یا سروصدای قابل تشخیص سبب میشود که سارقان نه تنها به این خانهها بلکه به خانههای اطراف نیز کمترتوجه کنند. بنابراین خانوادههای تک سرپرست، خانههای تک نفره و خانههای مجردی در معرض خطر بیشتری برای سرقت قرار دارند.
7-ساختمانهایی که برای مدت زمانی طولانی خالی است و خانههایی که در تعطیلات خالی میشوند یا ساکنان آنها به تعطیلات میروند نیزهمواره در معرض خطرسرقت هستند. علائمی مانند درهای باز پارکینگ و جعبه نامه پرشده نیز نشان دهنده خالی بودن خانه است./روزنامه ایران