تیتر20 - خروج از رکود، یکی از برنامههایی است که در دستور کار دولت قرار گرفته است و به همین منظور نه تنها وزارتخانهها، بلکه صنایع و تشکلها نیز برای تحقق این امر تلاش میکنند. خرید کالا با وام 10 میلیون تومانی یکی از اقداماتی است که در راستای خروج کالاهای بادوام از رکود صورت گرفته است. آخرین خبرها حاکی از اعلام 5 قلم کالا، برای دریافت این وام است.
از سوی دیگر چندی پیش وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز از پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر پرداخت وام ازدواج برای خرید کالای بادوام خبر داده بود. محمدرضا نعمتزاده عنوان کرده بود که اگرچه واحدهای صنعتی مجبور به شرکت در این طرح نیستند اما برخی از واحدها اعلام آمادگی کردهاند و فهرست این واحدها نیز تهیه شده است.
هرچند تخصیص تسهیلات برای خرید کالا اقدام جدیدی محسوب نمیشود و در راستای حمایت از تولید داخلی پیش از این نیز چنین طرحهایی اجرایی شده بود، اما در برخی مواقع صدور فاکتورهای سوری موجب میشد تا آنطور که انتظار میرفت از تولید داخل حمایت نشود، به همین دلیل شرایطی جدید برای رفع این مشکل تعریف شده است.
شنیدهها حاکی از آن است که 20 درصد منابع بانکها باید برای تخصیص تسهیلات به خرید لوازم خانگی تخصیص پیدا کند و بر این اساس، 10 میلیون وام برای خرید لوازم خانگی ایرانی تخصیص داده میشود. شرایط جدید تخصیص وام لوازم خانگی در شورای پول و اعتبار مصوب و جلساتی نیز با حضور بانک مرکزی، وزارت صنعت و انجمنها برگزار شد. حال بر اساس آخرین اخبار، دریافتکنندگان وام ۱۰ میلیون تومانی کالا از بین فرش ماشینی ۱۲ متری، تلویزیون ۳۲ اینچ رنگی، لباسشویی اتوماتیک ۶ کیلویی،گاز ۵ شعله فردار، جاروبرقی، یخچال فریزر۲۰ فوت یا دوقلو و آبمیوهگیری سه کاره، ۵ کالا را میتوانند بخرند. محمد طحانپور، رئیس اتحادیه لوازم خانگی گفت: وام 10 میلیونی خرید کالا با شعار حمایت از تولید داخل در نظر گرفته شد و درصورتی که در اختیار اتحادیه لوازم خانگی قرار بگیرد این شعار محقق میشود.
وی افزود: اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، 5 سبد کالایی در نظر گرفته و با این وام میتواند یک دستگاه فرش ماشینی 12 متری، یک دستگاه تلویزیون 32 اینچ رنگی، یک دستگاه لباسشویی اتوماتیک 6 کیلویی، یک دستگاه گاز 5 شعلهفردار، یک جاروبرقی، یک یخچال فریزر20 فوت یا یک یخچال فریزر دوقلو و آبمیوهگیری سه کاره ارائه دهد.
طحانپور ادامه داد: افرادی که از این وام استفاده میکنند میتوانند 5 کالا را انتخاب کنند.
به گفته رئیس اتحادیه لوازم خانگی این کالاها جزو کالاهای با کیفیت تولید داخل هستند و اتحادیه متعهد میشود که خدمات پس از فروش این کالاها را ارائه دهد.
طحانپور با اشاره به اینکه دولت باید به بخش خصوصی اعتماد کند، گفت: ما کالایی به مردم عرضه میکنیم که ضرر نکنند و اگر بخواهند آن را تعویض کنند، با 10 درصد کاهش قیمت این امر محقق میشود. وی با انتقاد از تولیدکنندگانی که وامهای تولید را در جاهای دیگر مصرف میکنند، افزود: آنها باید این وام را به واردات فناوری جدید اختصاص دهند تا در شرایط پساتحریم و ورود کالاهای خارجی با مشکل مواجه نشوند.
طحانپور با اشاره به اینکه 60 درصد بازار در اختیار تولیدات داخلی کشور است، گفت: فقط 40 درصد لوازم خانگی وارد میشود و کالاهای تولید داخلی بسیار با کیفیت است.
وی افزود: البته ما با واردات کالا مخالف نیستیم و باید این کالاها نیز وجود داشته باشد تا مردم حق انتخاب داشته باشند.
رئیس اتحادیه لوازم خانگی با انتقاد از کمتر صادر شدن کالاهای ایرانی گفت: یکی از معضلاتی که گریبان صنعت ما را گرفته بیبرنامگی و نداشتن آیندهنگری مسوولان ما برای صادرات کالاهای ایرانی است. وی ادامه داد: بسیاری از تولیدکنندگان هم به دنبال بهرهوری و صادرات کالاهای خودشان نیستند و این مشکل سبب میشود که ارزآوری از این طریق به کشور کم باشد. طحانپور با بیان اینکه محصولات داخلی کشور ما از بسیاری محصولات کرهای و ترکیهای بهتر است، اظهار کرد: در بسیاری از کالاها مثل پکیج و آبگرمکن ما توان رقابت با کشورهای اروپایی را داریم و این کالاها را به کشورهای اروپایی صادر میکنیم.
وی افزود: باید توان صادرات خود را بالا برده و به کشورهای همجوار مثل کویت، امارات و ترکیه هم صادرات داشته باشیم.
طحانپور در انتقاد از عملکرد وزارت صنعت گفت: هم اکنون تولید به خوبی انجام میشود اما در زمینه تجارت، روش توزیع مناسب نبوده و باید بازنگری شود./دنیای اقتصاد