پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
رئیس سازمان شیلات ایران از توسعه مراکز تکثیر ماهی تیلاپیا در کشور با اولویت نقاط مرکزی کشورمان خبر داد.
کد خبر: ۳۳۰۴۶
تیتر20 - حسن صالحی در حاشیه سفر به سمنان اظهار کرد: امروز بیش از ۱۵۰ کشور دنیا ماهی تیلاپیا را تولید میکنند و ایران نیز قصد دارد به جمع تولید کنندگان و صادرکنندگان این نوع آبزیان بپیوندد.
وی با اشاره به مهمترین تولید کنندگان ماهی تیلاپیا در دنیا افزود: امروز کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی از عمدهترین تولید کنندگان ماهی تیلاپیا در دنیا به شمار میروند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به مزایای تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا برای بهرهبرداران این محصول آبزی عنوان کرد: سرعت رشد و سازگاری با آبهای شور و کم کیفیت از جمله مزایای پرورش و تکثیر ماهی تیلاپیا محسوب میشود بنابراین پرورش این نوع از آبزیان در نقاط کویری کشور که با مشکل کمبود و کیفیت پایین آب مواجه اند بسیار با صرفه است.
صالحی با اشاره به اینکه کمبود آن در نقاط کویری کشور سبب کاهش تولید محصولات کشاورزی شده است، تصریح کرد: از این رو میتوان با توسعه مراکز تکثیر و پرورش ماهی تیلاپیا با استفاده از آب مصرفی کشاورزی در نقاط کویری برای بهرهبرداران بخش کشاورزی در این مناطق صرفه اقتصادی، ایجاد و آنان را به ماندگاری در مناطق کویری ترغیب کرد.
وی به کاهش تولید پسته در کشور به ویژه استان کرمان در سال زراعی گذشته، اشاره و تصریح کرد: راهاندازی مراکز تکثیر و پرورش ماهیهایی نظیر ماهی تیلاپیا میتواند برای کشاورزان مناطق صرفه اقتصادی ایجاد کرده و به اقتصاد کشاورزی کشور کمک کند.
رئیس سازمان شیلات کشور با اشاره به سیاست این سازمان در راستای توسعه مراکز تکثیر ماهی تیلاپیا در مناطق کویری کشور بیان کرد: صرفه اقتصادی ماهی تیلاپیا نسبت به انواع گوشتهای قرمز و سفید دیگر موجود در بازار زمینه را برای سرمایه گذاری تولید این نوع آبزی فراهم کرده است.
در حالی که برخی از رسانهها از ممنوعیت واردات ماهی تیلاپیا با توجه به مضرات مصرف آن و آسیب واردتش به بازار ماهیان سردآبی خبر داده بودند، رئیس سازمان شیلات پیشنهاد این ممنوعیت را سه ساله و با هدف تقویت بازار قزل آلا، عنوان و مضر بودن مصرف تیلاپیا را به کلی تکذیب کرده است.
پیش از این حسن صالحی، معاون وزیر جهاد کشاورزی بهمن سال گذشته در گفت و گو با ایسنا اظهار کرده، اتحادیه تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی درخواست کردند که با توجه به افزایش چشمگیر تولید ماهیان سردآبی و نگرانی برای بازار این گونه آبزی، فرصتی به تولیدکنندگان قزل آلا داده شود تا بتوانند محصولشان را با قیمت مناسب در بازار عرضه کنند.
وی افزوده، برای اینکه ماهی قزل آلا بیشتر مورد استقبال مردم قرار گیرد، با درخواست اتحادیه موافقت کردیم و پیشنهاد ممنوعیت واردات تیلاپیا را به وزارت جهاد کشاورزی فرستادیم، اما باید به این نکته توجه کرد که مصرف تیلاپیا هیچ ضرری برای انسان ندارد.
صالحی با تاکید بر اینکه تولید و بازار ماهی قزل آلا به عنوان یکی از مهمترین تولیدات در حوزه ماهیان سردآبی از تیلاپیا بسیار مهمتر است، ادامه داده، بر اساس توافقی که با سازمان حفاظت محیط زیست انجام شده است، تولید آزمایشی تیلاپیا در ۱۰ مزرعه آزمایشی در بافق یزد در دستور کار قرار گرفته و یکی دیگر از اهداف قطع واردات تیلاپیا، تولید این محصول در داخل است، چرا که تنوع مصرف در همه حوزه های محصولات کشاورزی، شیلاتی، دامی و... از اهمیت بالایی برخوردار است.
رئیس سازمان شیلات خاطر نشان کرده، پیش از این نیز درخواست جلوگیری از صدور حواله برای واردات تیلاپیا شده بود اما در مرتبه دوم نیز پیشنهاد کردیم از ابتدای بهمن تا پایان خرداد سال آینده این اتفاق بیفتد که نهایتا به درخواست اتحادیه تولیدکنندگان ماهیان سردآبی، پیشنهاد ممنوعیت واردات در یک بازه زمانی سه ساله داده شد./ایسنا