جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۶
یک مقام مسئول در وزارت کار گرچه به تعداد دقیق خروج نیروی کار افغانستانی از ایران اشاره نکرد اما کاهش قدرت ریال را عامل چنین روندی دانست.
کد خبر: ۳۵۳۸۰
تیتر20 - مدیرکل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در رابطه با صحبت هایی که از خروج نیروی کار افغانستانی از کشور خبر می دهند، به خبرآنلاین گفت: اطلاعاتی که جسته و گریخته می رسد و شنیده ها حاکی از این است که این مساله صحت دارد و امسال به ویژه از تعداد نیروی کار افغانستانی در ایران کاسته شده است.

 بحران ارزی ایران از سال گذشته وصعیت اقتصادی کشور را تحت تاثیر خود قرار داده است . خروج ترامپ از برجام نقطه اغاز تحریم‌های یک جانبه شدیدی علیه ایران بود که سبب شد در این مقطع شوک ارزی به وقوع بپیوندد. ریزش ارزش ریال در برابر دلار در این دوره زمانی سبب شده است بسیاری از اتباع افغانستان که در سال‌های گذشته برای کار به ایران می‌آمدند، نسبت به مهاجرت از ایران اقدام نمایند. آمارهای غیر رسمی نشان از ان دارد که بیش از دو میلیون و پانصد تبعه افغانستان در ایران زندگی می کنند. برخی گزارش های غیر رسمی نیز از خروج حداقل ۵۰۰ هزار تبعه این کشور از ایران خبر می دهند. 

محسن ابراهیمی،بدونتایید امار مشخص در خصوص آمار خروج افغانستانی ها از ایران ،دلیل این مساله را افزایش قیمت دلار دانست و افزود: با کاهش ارزش ریال در مقایسه با دیگر ارزهای موجود، به اصطلاح دیگر برای افغانستانی ها نمی صرفد که در ایران کار کنند و به همین دلیل تعدادی از آنها ایران را ترک کردند. درنتیجه انتظار کاهش تعداد نیروی کار خارجی در ایران را داشتیم و از این مساله شگفت زده نشدیم.  گرچه هنوز رقم دقیقی در این رابطه نداریم و باید تا دو ماه دیگر صبر کرد تا آمایش صورت بگیرد و اعداد دقیق بیان شود.  

[ساختمان سازی]

ابراهیمی با رد این مساله که خروج افغانستانی ها از کشور لزوما به سود اشتغال خواهد بود، ادامه داد: در بخشی چون ساختمان که ۶۰ درصد افغانستانی های ساکن ایران در آن مشغول به کار هستند، خروج اتباع همسایه شرقی بر قیمت نهایی خواهد افزود و این در  شرایط فعلی خوب نیست. این میان بعید می دانم خروج کارگران افغان به سود اشتغال ایرانی ها شود زیرا ایرانی ها کمتر به این دسته از مشاغل تمایل دارند. به باور من نمی توان نسخه یکسانی برای همه بخش ها نوشت و هر بخش از اقتصاد را باید جداگانه بررسی کرد.

این مقام مسئول در وزارت کار در پاسخ به سوالی در مورد تعداد نیروی کار افغانستانی شاغل در ایران گفت: متاسفانه در سه سال گذشته پروانه اشتغال به درستی توزیع نشده و به همین دلیل چندان نمی توان به ارقام آن مراجعه کرد. در سال ۱۳۹۴ که آمارها دقیق تر بودند ۳۶۰ هزار پروانه شغلی صادر شد. البته باید در نظر داشت که این ارقام رسمی هستند و به اتباعی که روند قانونی را طی نکردند، اشاره نمی کند.

مدیر کل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار، در مورد تعداد نیروی کار دیگر کشورها تصریح کرد: تعداد پاکستانی ها، عراقی ها و اتباع دیگر کشورها در بازار کار ایران بسیار ناچیز است و سهم مهمی ندارند. آنها اغلب در اقلیم های خاصی حضور دارند و به همین دلیل حضور پررنگی در کشور ندارند.

ابراهیمی در پاسخ به سوالی که به گفته های وزیر کار در روز جهانی کار کودک از حضور کودکان ۱۵ کشور در ایران خبر داده بود، تاکید کرد: کار کودک و کارهایی که کودکان انجام می‌دهند از نظر ما شغل محسوب نمی‌شوند ولی باید توجه داشت که این هم در حوزه کار کودکان می‌گنجد./خبرآنلاین
ارسال نظرات
موضوعات روز