پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
رانندگی در بزرگراههای خلوت برای مدت طولانی برای همه خستهکننده است و اگر خواب بهسراغ راننده بیاید، به خطرناکترین مورد ممکن تبدیل میشود. زمانیکه راننده خسته شده و بهسختی بیدار مانده است، اگر تصمیم به چرتزدن پشت فرمان بگیرد، خطرناکترین کار ممکن را کرده است.
کد خبر: ۳۷۸۰۳
تیتر20 - رانندگی در بزرگراههای خلوت برای مدت طولانی برای همه خستهکننده است و اگر خواب بهسراغ راننده بیاید، به خطرناکترین مورد ممکن تبدیل میشود. زمانیکه راننده خسته شده و بهسختی بیدار مانده است، اگر تصمیم به چرتزدن پشت فرمان بگیرد، خطرناکترین کار ممکن را کرده است.
بااینحال، هنگامیکه خواب پشت فرمان خودرو بهسراغمان بیاید باید چه کار کنیم؟ بیامو پاسخ این پرسش را میدهد.
به گزارش زومیت،این خودروساز بزرگ آلمانی بهتازگی اطلاعات مفیدی در وبسایت خود درباره این موضوع منتشر کرده است.
رانندگان خسته درمعرض پدیدهای به نام خوابهای کوتاه (Microsleep) هستند که در آن، راننده چند ثانیه میخوابد و دوباره بیدار میشود. این پدیده بسیار خطرناک است و اگر راننده در سرعت ۹۰ کیلومتربرساعت فقط پنج ثانیه پشت فرمان بخوابد، در این مدت خودرو ۱۲۰ متر مسافت را طی خواهد کرد و زمان کافی برای بروز حادثه فراهم میشود.
با این تفاسیر، بهترین راه برای بیدارماندن پشت فرمان چیست؟ بهترین راهحل کنارزدن خودرو و خوابیدن برای رفع خستگی است. مهم نیست چقدر به مقصد نزدیک شده باشید، اگر احساس خوابآلودگی کنید، بهتر است کنار بزنید و ۲۰ دقیقه بخوابید.
به این نکته نیز باید توجه کرد که خواب کنار جادهای از ۲۰ دقیقه بیشتر نشود؛ زیرا در این صورت بدن وارد مرحله خواب عمیق میشود. راه دیگر برای کمکردن خوابآلودگی پشت فرمان نوشیدن مایعات است. تلاش کنید تاحدممکن در خودرو آب بنوشید. کمکگرفتن از چیزهایی که شما را پشت فرمان سرگرم میکند، راه دیگری برای جلوگیری از خوابآلودگی است. برای این کار استفاده از کتابهای صوتی جذاب پیشنهاد میشود. داشتن همسفر و گرم صحبتشدن با او نیز میتواند از خوابآلودگی و خستگی پیشگیری کند.
همچنین، راننده باید زمانهای کمانرژیبودن بدن را بشناسد. معمولا بیشتر افراد بین ساعت 2 نیمهشب تا 5 صبح یا 1 تا 3 بعدازظهر کمترین انرژی را برای رانندگی در جاده دارند. شاید برخی فکر کنند برای دورماندن از ترافیک بهتر است سفرهای خود را در نیمهشب انجام دهند؛ اما این راهحل خوبی نیست و ممکن است زودتر خسته شوند.
راننده میتواند با رژیم غذایی درست نیز خستگی خود را در سفر کاهش دهد. اگر رانندگی میکنید، بهتر است از خوردن غذاهای سنگین اجتناب و بیشتر سبزیجات مصرف کنید. سبزیجات درکنار فراهمکردن انرژی لازم، مفید هم هستند.
اگر راننده داروی خاصی مصرف میکند، باید درباره عوارض جانبی آن آگاه باشد. خوابآلودگی یکی از عوارض جانبی متداول داروها است. روشهای کوتاهمدت هم برای کاهش خستگی در رانندگی وجود دارند. خوردن شکلات میتواند انرژی سریعی به بدن بدهد. قهوه و نوشیدنیهای انرژیزا نیز تأثیر مشابهی دارند؛ اما اثر آنها موقتی است و راننده پس از مدتی دوباره خسته خواهد شد.
راه دیگر بازکردن پنجره خودرو است تا اکسیژن بیشتری دریافت کنید. این روش نیز ماندگاری چندانی ندارد.
روش دیگر جویدن آدامس است. این کار باعث میشود خون بیشتر جریان داشته باشد؛ ولی همچنان جزو روشهای نهچندان کارآمد است. از دیگر روشهای کوتاهمدت و با اثر کمتر، گوشدادن به موسیقی با صدای بلند است. این راه نیز در زمان کوتاه مؤثر است و اگر خیلی خسته باشید موسیقی کمک چندانی نخواهد کرد./کیهان