پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
گاهی وقت ها پدران برای تنبیه فرزندان جملاتی به کار می برند که در تربیت فرزندشان تاثیر زیادی دارد و همین جمله ها می تواند فرزند را موفق و یا شکست خورده کند.
کد خبر: ۴۳۰۹۹
تیتر20- طبق مطالعات انجام شده، تاثیر پدران روی موفقیت فرزندان بسیار بالا می باشد و در نتیجه پدر می تواند از طریق روش های تاثیرگذاری به موفقیت آن ها کمک کند و از طرفی کلام و رفتار پدر می تواند تاثیر منفی زیادی روی فرزندان نیز داشته باشد. به همین دلیل در این قسمت بدترین جملاتی را به شما معرفی می کنیم که ممکن است یک پدر به فرزندش بگوید و آینده او را تحت تاثیر قرار دهد. جملاتی که پدران نباید به فرزندانشان بگویند
من برات همه کار می کنم :
بله. شنیدن این جمله مثبت و تاثیرگذار است اما گاهی اوقات باعث یک خودخواهی مزمن در کودکان می شود. گفتن این جمله به کودکان باعث می شود که آن ها به خودشان تکیه نکنند و همیشه وابسته پدر باشند.
نمره 18 خوب است اما 20 بهتر است :
طبق مطالعات گسترده در این زمینه، تاکید بیش از حد روی نمرات و دستاورد های کودکان باعث استرس در آن ها می شود و عملکرد آن ها را ضعیف می کند. بهتر است که به فرزند خود اعتماد کرده و او را تشویق کنید و بیش از حد به او فشار وارد نکنید.
این مشکل اصلا چیز خاصی نیست:
زمانی که فرزند شما به دلیل موضوعی دچار استرس شده است، شاید آن موقعیت به نظر شما ساده بیاید. متاسفانه این که تظاهر به کوچک بودن مشکل او کنید، اضطراب و احساسات او را دچار آسیب می کنید. با این کار او از احساس خود و ضعیف بودنش شرمنده می شود، پس بهتر است او را درک کنید و احساسات او را بفهمید.
کوچک جلوه دادن مشکلات او:
زمانی که فرزند شما از آسیب دیدگی جسمی مثل خراش زانو تا شکستگی استخوان رنج می برد، یکی از چیزهایی که حال او را بدتر می کند، این است که مشکل او را کوچک جلوه دهید و تلقین کنید که حالش خوب است. در حالی که او دارد درد می کشد، نباید بگویید که حالت خوب است و چیزی نیست. در چنین مواردی احساس می کند که شما او را درک نمی کنید و احساسات او را نفهمیده و برای آن ارزش قائل نیستید.
تو خیلی تنبلی:
این که تلاش می کنید تا به فرزندتان انگیزه بدهید، بسیار عالی است اما نباید او را متهم به تنبلی کنید. زمانی که فرزندان در مورد موضوع خاصی تنبلی می کنند، حتما دلیلی دارند. شاید آن سرگرمی، آن موضوع و یا ورزش برای او جذاب نیست. این وظیفه شماست که مشکل را ریشه یابی کنید، نه اینکه اتهام تنبل بودن به او بزنید.
مثل بچه ها رفتار نکن :
در هر شرایطی باید احساسات فرزند خود را درک کنید. به یاد داشته باشید که اگر فرزند شما مانند یک بچه رفتار می کند، چون هنوز بچه است. نمی توان از او انتظار داشت که مانند یک انسان بالغ باشد، زیرا هنوز این پروسه را طی نکرده است.
تو باید قوانین من را رعایت کنی، چون بچه منی:
تهدید کردن کودک از این راه باعث می شود که او دیگر اعتماد به نفس نداشته باشد و اغلب احساس بی ارزشی و تهی بودن به او دست بدهد. با این جمله آسیب زیادی به کودک و آینده او وارد می شود.
این چه ظاهر مزخرفیه :
زمانی که دختر بچه شما تلاش می کند برای اولین بار لباس پوشیدن، آرایش کردن و رسیدگی به ظاهر خود را امتحان کند، نباید او را مسخره کنید و اشتباهاتش را به روی او بیاورید. باید او را آزاد بگذارید تا بتواند تجربه های مختلف را برای خود رقم بزند و همچنین می توانید او را در کلاس های میکاپ ثبت نام کنید.
این تیپ اصلا بهت نمیاد :
شاید فرزند شما به دلیل هیجانات نوجوانی، تمایل به پوشیدن لباس هایی داشته باشد که در محافل عمومی مناسب نیست اما نباید او را تحقیر کنید. زمانی که بیش از حد در برابر این رفتار او مقاومت نشان دهید، باعث می شوید که او کار خود را بدتر پیش ببرد و نیاز به توجه بیشتری پیدا کند.
واقعا شبیه مادرتی :
هیچ چیز بدتر از آن نیست که یک ویژگی بد در فرزندتان را به مادرش تشبیه کنید. حتی ممکن است مادران نیز این کار را برای همسرانشان انجام دهند. پس مراقب صحبت های خود باشید و به کودکتان القا نکنید که رفتار بد خود را از کسی به ارث برده است. همچنین نباید شخصیت همسرتان را نزد فرزندتان بی ارزش کنید.
تو کودنی :
هیچ پدر و مادری عالی نیستند. همه آن ها ممکن است که ناخودآگاه به فرزندشان صدمه و آسیب وارد کنند اما باید مراقبت خود را افزایش دهید. از کلمات منفی مثل کودن و احمق هرگز برای فرزند خود استفاده نکنید، زیرا اعتماد به نفس او را نشانه می روید.
نمی دانم چه کسی شکلاتت را خورد:
دروغ گفتن به فرزند خود را کنار بگذارید و از این کار دست بکشید. استفاده از شوخی های دو پهلو و یا صحبت های طعنه آمیز در سنین کودکی باعث می شود که فرزندتان در آینده هرگز به شما اعتماد نداشته باشد.
مامان گریه نمی کنه، همه چی خوبه:
زمانی که درگیری ها و کشمکش ها بین زوج ها به وجود می آید، کودکان به خوبی شرایط را درک می کنند. اگر به دلیل این جروبحث ها همسرتان گریه کرد، هرگز نباید به کودک خود دروغ بگویید زیرا او به خوبی متوجه احساسات شما و دروغ ها می شود.
این کار تو اصلا خانمانه نبود :
بیان کردن این جمله به عنوان یک پدر کار صد در صد غلطی می باشد. کلام شما نباید قدرت دخترانه فرزندتان را زیر سوال ببرد. این کار شما باعث می شود تا او به عنوان یک زن در اجتماع اعتماد به نفس خوبی نداشته باشد.
تو پسری ، باید جواب حمله او را بدی:
اگر پسر شما در یک دعوای کودکانه دچار آسیب شده، باید به او یاد بدهید که از خودش دفاع کند. اگر به او یاد دهید که ضربه مقابل باید شدیدتر باشد، فقط عاملی برای خشونت در آینده او خواهد شد. خشونتی که جای آرامش و منطق او را برای حل مشکلات می گیرد.
تو پسری، باید ورزش کردن رو دوست داشته باشی :
باید این موضوع را قبول کنید که همه پسران دنیا به ورزش علاقه ای ندارند. همان طور که همه دختران دنیا از کلاس های رقص لذت نمی برند . پس اجازه دهید که فرزندتان سرگرمی ها را به میل و خواسته خودش انتخاب کند و شما نیز قدردان آن ها باشید.
بسه، گریه نکن :
بیان کردن این جمله باز هم به معنای بی ارزش شناختن احساسات فرزندتان می باشد. با این جمله به او نشان می دهید که احساسات مهم او را درک نمی کنید. به جای بیان این عبارت، بهتر است که در مورد احساسات او صحبت کنید. هرگز او را سرزنش نکنید و با او همدلی داشته باشید.
مثل دخترا رفتار نکن :
این یکی از بدترین جملاتی است که می توانید به یک پسربچه بگویید. با این جمله به او نشان می دهید که جنس مقابل و جنس ضعیف می باشد و باید مانند آن ها رفتار کند. هرگز حق ندارید این جمله را به فرزند خود بگویید. هیچ گاه نباید رفتار منفی و ضعف یک نفر را به رفتار دخترانه تشبیه کنید.
مرد باش :
این جمله نیز یکی دیگر از مثال هایی است که ضعف یک زن را نشان می دهد. پس هرگز در ذهن فرزندتان از خانم ها یک انسان ضعیف نسازید.
تو خیلی عالی هستی :
در حالی که جملات مثبت همیشه عالی هستند اما ممکن است که در گفتن آن ها زیاده روی کنید. پدری که برای هر کار کوچک فرزند خود تعریف و تمجید زیادی می کند، توجه به او را بالا می برد و همچنین ممکن است که باعث غرور و خودبینی و در آینده نیز بشود. پس در گفتن این جمله افراط نکنید.
نمی تونیم به دستش بیاریم :
زمانی که به دلیل مشکلات مالی تحت استرس و فشار هستید، فرزند شما نیز استرس می گیرد. به جای اینکه به او بگویید پول خرید یک اسباب بازی را برای او ندارید، بهتر است که حقیقت را به او بگویید که در حال پس انداز کردن پول برای چیزهای مهم تری هستید. با این کارتان پس انداز کردن را نیز به فرزندتان آموزش می دهید.
دقت کن :
طبق مطالعات انجام شده، گفتن این جمله در حالی که فرزندتان تلاش خوبی دارد، فقط باعث ایجاد استرس در او می شود. بیان کردن این جمله هیچ تاثیری در افزایش دقت فرزند شما نخواهد داشت. اجازه دهید که سرگرمی هایش را انجام دهد و زمانی که ذهن او از حواس پرتی ها دور شد، به انجام کار های مدرسه بپردازد.
تو بچه بدی هستی :
با گفتن این جمله ذهن کودک خود را تخریب می کنید.
تو باعث شکست تیمت شدی !
اگر کودک شما اشتباهی انجام داده و نتیجه آن اشتباه باعث باخت یک تیم در یک مسابقه شده است، خودش به اندازه کافی احساس گناه می کند. پس هیچ نیازی نیست که شما این اشتباه را به او یادآوری کنید. به جای آن بهتر است با او صحبت کنید و به او یادآوری کنید که همه در زندگی دچار اشتباه می شوند. پس چه بهتر که او نیز برای جبران این خطاها تلاش بیشتری کند و مهارت های خود را ارتقا دهد.
خیلی سرم شلوغه:
بله. کاملا درست است که درگیر کارهایتان می باشید و وقت کمی دارید. حتی ممکن است این جمله را هنگامی که فرزندتان در مورد تکلیف درسی از شما می پرسد، به زبان بیاورید اما بهتر است از گفتن این عبارت خودداری کنید. با این جمله فرزندتان احساس می کند که به اندازه کافی برای او ارزش قائل نیستید و زمان خود را به او اختصاص نمی دهید و در نتیجه اعتماد کم تری به شما خواهد داشت. پس هر طور که شده زمانی را به فرزندتان اختصاص دهید.
سلیقت تو موسیقی / فیلم / هنر و ورزش خیلی بده :
به جای این که سلیقه کودک خود را زیر سوال ببرید، سعی کنید که او را با گروه های مورد علاقه چه از لحاظ هنری و چه ورزشی و چه زمینه های دیگر آشنا کنید. شاید این سلیقه شماست که بد است. پس به نظر کودکتان احترام بگذارید.
وقتی همسن تو بودم، فلان کار را می کردم :
موفقیت های خودتان را به روی فرزندتان نیاورید و به او سرکوفت نزنید. توقع نداشته باشید که فرزندتان، رفتار شما در سن کودکی را تقلید کند ولو این که بسیاری از رفتارهای شما در آن زمان غلط بوده است.
مامانت برای خودش کفش گرون تری خریده :
اگر با همسر خود مشکل دارید، هرگز نباید این موضوع را به فرزندتان انتقال دهید. پس سعی نکنید که وجهه همسر خود را برای کودکان خراب کنید. با این حال، فقط اضطراب و افسردگی را در کودک افزایش می دهید و بین او و خودتان فاصله ایجاد می کنید.
پاسخ هیچی :
زمانی که حال و احوال خوبی ندارید و یا کودکتان در مورد چیزی از شما سوال می پرسد و این پاسخ را از شما می شنود، فقط با این کار احساس بی ارزشی را در او شعله ور می کنید. زمانی که حواستان پرت است، خودتان را از محیط دور کنید. سکوت شما و حرف نزدن با کودک و پاسخ ندادن به سوالات او باعث از بین رفتن احساس خوب فرزند نسبت به خودش و اعتماد او نسبت به شما خواهد شد./نمناک