«دارا خسروشاهی» مدیر عامل ایرانیتبار این شرکت نیز اعلام کرده است که تمام حقوق خود را تا پایان سال ۲۰۲۰ قطع میکند.
خسروشاهی در ایمیلی به کارکنان خود اعلام کرد: «روزهایی مانند حالا، خشن و
ظالم هستند. من بسیار شرمندهام که تعدیل نیرو انجام میدهیم، فقط میدانم
که مجبور به انجام این کار هستیم.»
این تعدیل نیرو، به دلیل قرنطینه خانگی و محدودیت تردد در کشورهای مختلف جهان است که باعث کاهش درخواست سفرهای درونشهری شده است.
پس از این اقدام، ارزش سهام اوبر ۲ درصد سقوط کرد.
اوبر تنها یکی از شرکتهای بزرگ استارتآپی است که مجبور به تعدیل نیرو برای حفظ کسبوکار خود شده است.
شرکت «ایربیانبی» نیز روز گذشته اعلام کرد که ۲۵ درصد از کارکنان خود را تعدیل کرده است.
این استارتآپ، یک برنامه آنلاین برای اجاره خانه و اقامتگاه است که به دلیل شرایط اقتصادی ناشی از همهگیری ویروس کرونا، مجبور به تعدیل ۱۹۰۰ نفر از ۷۵۰۰ کارمند خود شده است.
«برایان چسکی»، مدیرعامل و بنیانگذار ایربیانبی به کارکنان خود گفت: «همه ما در هولناکترین بحران زندگیمان به سر میبریم که از زمان آغاز آن، سفر در جهان متوقف شد. کسبوکار ایربیانبی نیز به شدت ضربه خورده است و درآمد آن در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال گذشته، کمتر از نصف خواهد بود.»
این شرکت به تازگی امکانات جدیدی را در برنامه موبایلی خود با واقعیت مجازی ایجاد کرده است. تجربههایی مانند تور دوچرخه سواری آنلاین، مدیتیشن با یک راهب ژاپنی یا کلاس آشپزی مراکشی از جمله این امکانات است که استفاده از آنها از یک تا ۴۰ دلار هزینه دارد.
سیانانبیزینس مینویسد: «تعدیل نیروی کار در نتیجه همهگیری کرونا، سراسر اقتصاد را درگیر کرده است. شرکتهای تکنولوژیک نیز از آن در امان نماندهاند. تاکنون شرکتهای «لیفت»، «یلپ»، «ایونبرایت» نیز نیروهای خود را به ناچار اخراج کردهاند./ایرنا