جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۵
رئیس اتحادیه مشاوران املاک می‌گوید: یک نفر ممکن است بدون هیچ مبنایی قیمت ملک خود را متری ۱۸ میلیون در سایت و یک نفر هم قیمت را ۲۱ میلیون تومان بگذارد؛ بنابراین یک پایه قماربازی در این فضا برای قیمت مسکن به وجود آمده است.
کد خبر: ۴۳۷۲۰
بانک مرکزی متهم ردیف اول افزایش قیمت مسکن؟تیتر20- بانک مرکزی طی روز‌های گذشته اعلام کرد که قیمت مسکن نسبت به دو سال گذشته ۱۸۲ درصد افزایش داشته است و متوسط قیمت هر متر مربع حدود ۱۷ میلیون تومان است. این در حالی است که حجم معاملات نسبت به گذشته کاهش داشته است.

همزمانی شرایط رکود در معاملات و افزایش قیمت بیانگر آن است که تغییرات در بازار مسکن ناشی از تحولات بنیادین نیست. برخی کارشناسان معتقدند این شرایطی است که سفته‌بازان در بازار مسکن ایجاد کردند. اما مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک معتقد است قیمت‌ها در بازار مسکن ناشی از تقاضای واقعی نیست و حتی اعلام آمار از سوی بانک مرکزی با واقعیت کف بازار همخوانی نداشته و همین اعلام آمار باعث ایجاد گرانی می‌شود.‌ این وضعیت البته در بازار رهن و اجاره نیز حاکم است. با این همه به نظر می‌رسد رشد قیمت مسکن بیشتر تحت تاثیر انتظارات تورمی در اقتصاد افزایش پیدا کرد، انتظاراتی که ناشی از جو روانی در سایر بازار‌ها از جمله ارز، سکه و حتی بازار سرمایه شکل گرفته است. اما با این حال نتیجه جز کوتاه شدن دست خریداران واقعی به خانه دار شدن نیست.

اطلاعات بانک مرکزی تورم زاست؟

طی روز‌های گذشته بانک مرکزی اعلام کرده است که قیمت مسکن در تهران میانگین ۱۸ میلیون تومان است. در این خصوص مصطفی قلی خسروی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ می‌گوید: بانک مرکزی اعلام می‌کند افزایش قیمت در بازار مسکن ۳۸ درصد است، اما می‌بینیم در کف بازار افزایش قیمت مسکن ۸ تا ۱۰ درصد بوده که گاهی پای معامله تا ۵ درصد هم کاهش می‌یابد. برای مثال بانک مرکزی اعلام می‌کند که قیمت مسکن در تهران میانگین ۱۸ میلیون تومان است حتی مالکان در ارزان‌ترین قسمت‌های شهر هم قیمت ملک خود را بالا می‌برند.

وی تصریح می‌کند: برخی اطلاعاتی که به مردم داده می‌شود و رسانه‌ها نیز آن را برجسته می‌کنند باعث می‌شود بازار تحت تاثیر قرار گیرد و جمع کردن آن کار بسیار دشواری است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک اظهار می‌کند: طی دو سه ماه اخیر به دلیل بیماری کرونا بسیاری از کسب و کار‌ها تعطیل بوده است و عملاً درآمدی از گردش اقتصادی به وجود نیامده است تا افراد بتوانند خانه‌های خود را تغییر دهند و خرید و فروشی اتفاق بیفتد.

قلی خسروی با بیان اینکه قدرت خرید مردم بسیار کم شده است، می‌افزاید: حالا اگر کسی قیمت ملک خود را حتی ۱۰۰ میلیارد تومان هم اعلام کند وقتی خرید و فروش نشود چه تفاوتی خواهد داشت؟

دست به دست هم دهیم تا قیمت‌ها بالا نرود

رئیس اتحادیه مشاوران املاک می‌گوید: ما از همه اهالی رسانه‌ها و نهاد‌هایی که آمار منتشر می‌کنند خواهش می‌کنیم تا دست به دست هم بدهیم و بر جو منفی روانی ایجاد شده در بازار مسکن دامن نزنند. اینکه گفته می‌شود در برخی از مناطق مسکن متری ۱۰ میلیون تومان بالا رفته است این خود اثر نامطلوب بر بازار می‌گذارد.


وی می‌افزاید: دمیدن بر آتش گرانی مسکن هیچ سودی برای مردم نخواهد داشت و حتی منعکس کردن این اخبار هم باعث نمی‌شود تا مسئولان دولتی معجزه‌ای برای بازار مسکن انجام دهند.
 
قلی خسروی تاکید می‌کند: حتی برخی از خبرنگاران از ما می‌پرسند قیمت مسکن چند درصد بالا رفته است من بگویم ۵ درصد بالا رفته است در بازار می‌گویند رئیس اتحادیه گفته است ۵ درصد ما ۲۰ درصد کمتر نخواهیم فروخت؛ بنابراین ما احتیاط می‌کنیم و درصدی اعلام نمی‌کنیم.

سایت‌ها و اپلکیشن‌ها قمارخانه باز کرده اند

رئیس اتحادیه مشاوران املاک با بیان اینکه برخی اپلیکشن‌ها و سایت‌ها بازار مسکن را متشنج می‌کنند، اظهار می‌کند: یک نفر ممکن است بدون هیچ مبنایی قیمت ملک خود را متری ۱۸ میلیون در سایت اعلام کند؛ وقتی این را همسایه آن فرد ببیند او هم قیمت را بالا می‌برد و این ماجرا ادامه پیدا می‌کند و یک نفر هم قیمت را ۲۱ ملیون تومان می‌گذارد؛ بنابراین یک پایه قماربازی در این فضا برای قیمت ملک و مسکن به وجود آمده است و قیمت‌ها بالا می‌رود.

قیمت واقعی مسکن پای میز مذاکره است

قلی خسروی تصریح می‌کند: خرید و فروش در بازار مسکن کمی راه افتاده است، اما باز هم نسبت به اردیبهشت سال گذشته حدود ۲۸ درصد کاهش معاملات را شاهدیم و این به دلیل کاهش توان مردم است. باید توجه داشت که بسیاری از قیمت‌های اعلامی در بازار کاذب است و تقاضایی برای آن وجود ندارد. قیمت واقعی آن است که پای میز مذاکره امضا می‌شود.
 
رئیس اتحادیه مشاوران املاک یادآور می‌شود: این مسئله در بازار رهن و اجاره هم صادق است. قیمت‌ها را در این اپلیکشن‌ها و سایت‌های قیمت گذاری بالا می‌برند در حالی که شرایط اقتصادی و گردش مالی به گونه‌ای نیست که مردم بتوانند از پس این قیمت‌ها برآیند./ اقتصاد24
ارسال نظرات
موضوعات روز