پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 21
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۷ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۹
آتش‌سوزی بوستانها و فضای سبز در هفته‌های اخیر سبب شد تا مسئولان حوزه شهری در نشستی مشترک، علل و عوامل این آتش‌سوزیها را بررسی کنند.
کد خبر: ۴۴۳۲۹
چرا بوستانهای شهر آتش می‌گیرند؟تیتر20-  نشست هم اندیشی حریق فضای سبز عمومی پایتخت با حضور مجتبی یزدانی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، مهدی داوری مدیر عامل سازمان آتش نشانی تهران، معاونان خدمات شهری و روسای ادارات فضای سبز مناطق ۲۲گانه شهرداری تهران ۱۲ تیرماه در محل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران برگزار شد.

امسال ۲۳۰ آتش سوزی در فضای سبز

مهدی داوری؛ مدیر عامل سازمان آتش نشانی تهران در نشست هم اندیشی حریق فضای سبز عمومی پایتخت با بیان اینکه حریق فضای سبز معمولاً ۲۵ درصد آتش‌سوزی‌های شهر را شامل می شود گفت: ۲۳ درصد آتش سوزی ها در سال ۱۳۹۸ در  حوزه فضای سبز اتفاق افتاد. در این سال  ۸۷۱ هزار ماموریت از طرف سازمان آتش نشانی در شهر تهران انجام شد که ۲۷ هزار ماموریت مربوط به آتش سوزی در فضای سبز شهر بود.

او با بیان اینکه در بخش حریق فضای سبز از  نظر مدیریتی می‌توان تاثیرگذارتر عمل کرد، افزود: در سال های مختلف آمارهای متفاوتی از حریق فضای سبز وجود دارد. ۲۷۸۵ مورد حریق فضای سبز در سال ۱۳۹۶ به ثبت رسیده است. همچنین ۱۹۰۸ مورد در سال ۱۳۹۷ و  ۴۸۲۷ مورد در سال ۱۳۹۸ آتش سوزی در فضای سبز  گزارش شده است.

داوری با اشاره به متفاوت بودن سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ با سال های گذشته به دلیل تغییرات الگوی بارش  از نظر شدت و میزان بارش ها گفت: در این دو سال فضای سبز طبیعی تهران رشد قابل توجهی داشت. در سال ۱۳۹۸ شاید به دلایلی اقدامات لازم اتفاق نیفتاد و استدلال این بود که مردم از فضای سبز بیشتر استفاده کنند.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران با بیان اینکه سال ۱۳۹۹ کرونا طراوت بیشتری به فضای سبز شهر داد، افزود: موضوع کرونا باعث شد که طبیعت نفس تازه بکشد و به واسطه وارد نشدن انسان ها به آن رشد بیشتری داشته باشد.با پایان قرنطینه هجوم یکباره مردم به بوستان ها و فضای سبز اتفاق افتاد که احتمال وقوع حریق را بیشتر کرد.

او با اشاره به اینکه تفاوت سال گذشته با امسال در حریق فضای سبز این است که در سال گذشته مناطق شرقی بیشتر دچار حریق می شد و امسال این اتفاق در مناطق غربی تهران بیشتر رخ می دهد عنوان کرد:  در نیمه جنوبی شهر با کشاورزی روبرو هستیم به این ترتیب بعد از درو کشاورزان اقدام به آتش زدن باقیمانده علوفه می کنند که در این ارتباط آموزش هایی تدارک دیده شده است.

داوری درباره آتش سوزی در پارک های جنگلی و بوستان ها در سه سال ۱۳۹۷تا ۱۳۹۹ آمارهایی را ارائه داد که بر اساس آن پارک جنگلی کوهسار به ترتیب در سالهای ۱۳۹۷ تا ۹۹ پنج، ۱۱ و ۱۳ مورد دچار حریق شده است. این آمار برای بوستان جنگلی سرخه حصار ۱۰ مورد  در سال ۱۳۹۷، ۴۷ مورد در سال۱۳۹۸  و در سال ۱۳۹۹ نیز  ۲۴ مورد گزارش شده است.

او با بیان اینکه تا این لحظه حریقهای فضای سبز نقطه تهدید خاصی برای سازمان نبوده اما شرایط دشواری را ایجاد می کند٬ افزود: در بوستان های جنگلی و فضای سبز طبیعی چالش هایی برای آتش نشانی وجود دارد و تجهیزات آتش نشانی در این نقاط تعریف مشخصی ندارد. ماشین ها و تجهیزات نمی توانند به محل انتقال پیدا کنند بنابراین باید کمی قبل تر برای نقطه های در دسترس تمهیدات کافی اندیشیده شود.

او با بیان اینکه هر آتش سوزی که در آن  دو ایستگاه و یا بیشتر در فضای سبز حضور پیدا کنند مهم فرض می شود، گفت: تا این لحظه در سال ۱۳۹۹ تعداد این آتش سوزی ها به ۲۳۰ مورد رسیده است.

او  حریق ها در فضای سبز را اتفاق تازه ای ندانست و یادآور شد: حریق زاگرس همه نگاه ها را به موضوع آتش‌سوزی جلب کرده است و با آغاز حریقهای تهران توجه رسانه‌ها به تهران نیز جلب شد.

او درباره تحلیل این آتش سوزی ها در آتش نشانی تهران عنوان کرد: ۶۶ درصد این آتش سوزی ها به دلیل بی احتیاطی، ۱۵ درصد سوزاندن کلش ها و باقیمانده علوفه پس از درو توسط کشاورزان، ۱۰ درصد ایجاد حریق برای پاکسازی محیط و از بین بردن علوفه و ۹ درصد آن به دلایل عمدی گزارش شده است.

داوری با بیان اینکه روند کاهشی آتش سوزی فضای سبز در تهران شروع شده و در سال‌های آینده اگر اقدامات لازم در زمان به موقع انجام شود کاهش چشمگیری در این زمینه خواهیم داشت، افزود:  اقدامات مناسبی در این زمینه انجام شده که از جمله آن می توان به ارائه و ابلاغ دستورالعمل های ایمنی و حفاظتی پیشگیری از بروز حریق توسط سازمان بوستانها به مناطق ۲۲ گانه، شناسایی ۴۳۰ نقطه و مکان مستعد، اقدامات لازم در محل دپوی سرشاخه ها و ضایعات در چند منطقه ، آموزش به مردم و فراهم کردن امکانات برای آنها و همچنین خرید ۵۰۰ دستگاه آتش کوب و تحویل آن به مسئولان بوستان های جنگلی اشاره کرد./شهر

ارسال نظرات
موضوعات روز