پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
سرپرست معاونت بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران با بیان اینکه تاکنون پروندهای مبنی بر عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در واحدهای صنفی تشکیل نشده است گفت که برای رعایت تعطیلی واحدهای صنفی پرخطر در مناطق قرمز یا در وضعیت هشدار باید به مردم اطلاع رسانی شود.
کد خبر: ۴۵۲۳۲
وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی اصنافتیتر20- در هفتههای اخیر و در پی اوجگیری دوباره شیوع ویروس کرونا در کشور برخی اصناف پرخطر در مناطق قرمز و هشدار تعطیل اعلام شدند، برای مثال از اواخر تیرماه اعلام شده که برای پیشگیری از انتقال کرونا باشگاهها ورزشی، ورزشهای پر مواجهه مانند کشتی و ...، مراکز تفریحی، آبی، باغوحشها، شهربازی و استخرهای سرپوشیده، باشگاههای بدنسازی، کافیشاپها، کافهها، چایخانهها و تالارهای پذیرایی حق فعالیت ندارند و برگزاری هرگونه مراسم اجتماعی، فرهنگی و مذهبی و همایشها از تاریخ ابلاغ مصوبه که امروز است، به مدت یک هفته ممنوع است و این محدودیتها تا پایان هفته بعد هم تمدید شده است. اما مشاهدات میدانی نشان میدهد که این مصوبات در موارد زیادی رعایت نمیشود و شاید اجرای آنها نیازمند ضمانت اجرایی قویتری باشد.
در این رابطه بهنام نیک منش، سرپرست معاونت بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران، ، با بیان اینکه بعد از تصویب پروتکلهای بهداشتی در ستاد ملی کرونا، آنها را به اتاقهای اصناف سراسر کشور ابلاغ و نظارت بر اجرای آنها را پیگیری کردیم، اظهار کرد: در این مدت با هماهنگی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، گشتهای مشترک با حضور اماکن انتظامی، سازمانهای صنعت، معدن و تجارت (صمت) استانها و در مواردی با حضور صدا و سیما و رسانهها برای پایش رعایت پروتکلهای بهداشتی در واحدهای صنفی انجام شد، اما تاکنون پروندهای مبنی بر عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در واحدهای صنفی تشکیل نشده است.
وی با بیان اینکه در مواردی اصناف نسبت به رعایت نشدن پروتکلهای بهداشتی از سوی مراجعهکنندگان به واحدهای صنفی گلایه دارند، گفت: ممکن است واحد صنفی به دلیل رعایت مشتری مداری به مراجعهکننده تذکر ندهند، اما شهروندان باید توجه کنید که حتماً با ماست وارد واحد صنفی شوند. همچنین فروشگاههای زنجیرهای ملزم شدند که دستکش یکبار مصرف در اختیار مراجعهکنندگان قرار دهند.
نیک منش همچنین در پاسخ به سوالی درباره رعایت نشدن تعطیلی واحدهای صنفی پرخطر، با بیان اینکه اختیار تعطیلی واحدهای صنفی پرخطر در استانهای در حالت هشدار یا قرمز برعهده کمیته استانی متشکل از استانداری، وزارت بهداشت، اتاق اصناف، اتاق بازرگانی، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اماکن انتظامی قرار گرفته، تصریح کرد: هر رسته صنفی که ملزم به تعطیلی باشد بلافاصله به آنها ابلاغ میشود و اصولا و قانونا این واحدها باید تعطیل باشند، مگر اینکه یک فرد صنفی پروانه کسب نداشته باشد و به صورت زیر پلهای فعالیت کند که در این صورت هم به محض وصول شکایت، اعضای کمیته استانی و تیم مشترک بازرسی با آنها برخورد میکنند و این واحدها طبق ماده ۱۷ قانون نظام صنفی واحدهایی که به مقررات، دستورالعملها و ابلاغیههای اتحادیه و وزارت صمت عمل نکنند، پلمپ میشود.
سرپرست معاونت بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران همچنین در پاسخ به اینکه ممکن است شهروندان خودشان هم تمایل به حضور در صنوف خطر داشته باشند و در این زمینه شکایتی ارائه نکنند در این صورت ضمانت اجرایی تعطیلیها چیست، تصریح کرد: در حال حاضر اتحادیهها بر تعطیلی واحدهای پرخطر نظارت میکنند، اما باید برای مردم آگاهسازی شود که برای مثال اگر واجب نیست به آرایشگاه مراجعه نکنند تا زمانی که وضعیت استان از حالت قرمز و هشدار خارج شود، اما در مواردی شاهد هستیم که شهروندان از آرایشگر میخواهند که به آرایشگاه بیاید، کار آنها را انجام دهد و دوباره به منزل برگردد./ایسنا