پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
با انتخاب بایدن به عنوان رئیسجمهور چهار سال آینده آمریکا امیدها به کاهش فشار تحریمهای اقتصادی علیه ایران نیز افزایش یافته است. بایدن نیز صراحتا اعلام کرده به برجام برمیگردد، آیا میتوان به اقتصاد ایران در دوره بایدن امیدوار بود؟
کد خبر: ۴۷۵۸۱
تیتر20 - کمیل طیبی، اقتصاددان در گفتگویی، روی کار آمدن دموکراتها و بایدن را برای ایران مثبت قلمداد کرد و به بررسی ابعاد مختلف آن پرداخت. او میگوید: انتخاب بایدن میتواند زمینه را برای صادرات نفت ایران و گسترش صادرات غیرنفتی فراهم کند، همچنین مجراهایی که در حال حاضر برای ورود ارز بسته شده، باز و منابع ارزی جدید ایجاد میشود. وجود این منابع ارزی برای ایران میتواند در رشد و توسعه برنامههای ارزی موثر باشد.
او این وضعیت را جدای از این که هر دو کشور برنامهای برای مذاکره داشته باشند یا خیر متصور شده و اظهار میکند: به صورت خودکار از میزان فشار حداکثری ترامپ کاسته میشود و اقتصاد ایران فرصت تنفس پیدا میکند.
به گفته او، بازگشت بایدن به برجام زمینه را برای اقتصاد ایران فراهم میکند تا شاخصهای کلان اقتصادی اصلاح شود، به دنبال آن فضای کسبوکار بهبود پیدا میکند.
طیبی با اشاره به این که تحریمهای اخیر کمرشکن بوده، عنوان کرد: با بازگشت آمریکا به برجام، زمینه برای جذب سرمایهگذاری خارجی، ایجاد کانالهای مالی، نقل و انتقال سرمایه در بازارهای مالی بینالمللی فراهم میشود که این موضوع برای اقتصاد ایران بسیار حیاتی است. در این شرایط امکان انتقال تکنولوژی و فناوری نیز وجود دارد که یک عامل مهم برای سرمایهگذاری در اقتصاد ایران است.
بازگشت به برجام کدام بخش را متاثر میکند؟
به گفته طیبی، بازگشت به برجام روی همهی بخشها اثرگذار است اما بیشترین منفعت در بخش صنعت رخ میدهد. این بخش نیاز به منابع ارزی دارد و سرریزهای تکنولوژیکی و سرمایهگذاری به صنعت کارخانهای کمک میکند تا ظرفیتهای تولیدی افزایش یابد.
او در خصوص بخش خدمات گفت: در بخش خدمات حوزههای مالی و بیمهای تحت تاثیر قرار میگیرد. حتی ایران میتواند در بعد خدمات فنی_مهندسی که دارای مزیت است بازارهای هدف خودش را پیدا کند تا خدمات و کالاهای غیرنفتی را صادر کند.
این اقتصاددان در پایان تصریح کرد: وقتی سهم این اثرات مثبت افزایش پیدا کند بخش کشاورزی نیز مستقیم و غیرمستقیم منتفع میشود و فرصتهای شغلی جدید به وجود میآید. به طور کلی ظرفیت تولیدی بالا میرود.
در این خصوص علی ماجدی، سفیر سابق انرژی ایران در اروپا هم پیش از این هم نسبت به آینده درآمدهای ارزی ابراز امیدواری کرده و گفته بود میتوان این انتظار را داشت که از اسفند ماه درآمدهای نفتی ایران افزایش یابد./تجارت نیوز