پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
کتاب قرن صنعت غذا در سه فصل مجزا شامل سیر تکامل صنعت غذا، چهرههای ماندگار صنعت غذا و با تصویرسازان صنایع غذایی به عنوان کاملترین مرجع تاریخی این صنعت به همت ماهنامه «اقتصادسبز» منتشر شد.
کد خبر: ۴۸۵۴۰
تیتر20 - محمدرضا جمشیدی، سردبیر «اقتصادسبز» امروز در جلسه رونمایی از کتاب قرن صنعت غذا که در محل اتاق ایران برگزار شد ضمن بیان این مطلب تصریح کرد: پس از شکلگیری فکر اولیه انتشار کتاب در اردیبهشت سال 1399 و پس از 5 ماه پرتلاش این کتاب در سه فصل مجزا با نامهای سیر تکامل صنعت غذا، چهرههای ماندگار صنعت غذا و با تصویرسازان صنایع غذایی به زیور طبع آراسته شده است.
به گفته وی در این کتاب علاوه بر یادداشتهایی از مدیران ارشد وزارتخانههای صمت، جهادکشاورزی و بهداشت، 13 مدیر ارشد تشکلی به بیان تاریخچه و تحلیل آخرین وضعیت صنعت خود پرداختهاند.
جمشیدی تصریح کرد: گردآوری زندگینامه حدود 110 چهره تأثیرگذار و ماندگار صنعت غذا در یک کتاب هم به نوبه خود حایز اهمیت است.
سردبیر «اقتصادسبز» خاطرنشان ساخت: در فصل تصویرسازان صنایع غذایی نیز با انتشار گزارشهای مشروحی به سیر تکامل صنعت غذا در زیربخشهای مختلف پرداخته شده است.
وی یادآور شد: «اقتصادسبز» به خود میبالد که در تیمش از یحیی امیری حرفهای ترین و پرکارترین گزارشنویس مطبوعات بهره میبرد که در طول بالغ بر 50 سال کار حرفهای اش بیش از 3 هزار عنوان گزارش به چاپ رسانده است و هماکنون گروه گزارش «اقتصادسبز» را مدیریت میکند.
وی افزود: «کتاب قرن صنعت غذا» به هیچ عنوان مدعی نیست که تصویر کاملی از همه صنعت غذا را ارایه کرده است، اما معتقد است که کاملترین تصویری که میشد از کلیت یک صنعت ارایه داد، در این کتاب منتشر شده است.
درباره کتاب قرن صنعت غذا
کتاب قرن صنعت غذا در سه فصل مجزا شامل سیر تکامل صنعت غذا، چهرههای ماندگار صنعت غذا و با تصویرسازان صنایع غذایی به عنوان کاملترین مرجع تاریخی این صنعت به همت ماهنامه «اقتصادسبز» منتشر شد.
در پیشگفتار این کتاب که با عنوان «کتیبهای روایتگر یک قرن اصالت و صلابت صنعت غذا» و به قلم مهندس محمدرضا جمشیدی منتشر شده، آمده است: «صنعت غذای کشور در حالی وارد قرن چهاردهم میشود که با چاشنی اتفاقات بسیار از جمله تحریمها و… در نهایت در سال پایانی قرن، ماههای خاصی را با کرونا، مزهمزه کرده است و…»
در بخش دیگر پیشگفتار میخوانیم: «کتاب قرن صنعت غذا به هیچ عنوان مدعی نیست که تصویر کاملی از همه صنعت غذا را ارایه داده؛ چرا که طبیعی است تعدادی از برندهای مطرح و غیرمطرح به دلایل مختلف در این کتاب حضور نیافتهاند، اما به خوانندگان این اطمینان را میدهیم که کاملترین کلکسیون و یا کتابی که تاکنون درخصوص صنعت غذا منتشر شده را در دسترس آنها قرار دادهایم که بسیار امیدواریم با رهنمودهای بزرگان، در چاپهای بعدتی راه تکامل را بپیماید.»
نوشتارهایی از دکتر مهدی صادقی نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صمت، دکتر محمدحسین عزیزی، مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو و دکتر هدایت حسینی، رییس سابق انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دکتر چنگیز اسفندیاری، مدیرکل دفتر صنایع تبدیلی و غذایی وزارت جهادکشاورزی و مهندس کاوه زرگران، عضو هیأت نمایندگان اتاق که در فصل نخست کتاب جای گرفته گزارش کاملی از بخشهای سیاستگزاری صنعت غذا را در دسترس خوانندگان قرار داده است.
«صنعت غذای ایران 100 ساله شد» عنوان گزارش اصلی و تاریخی کتاب است که به قلم توانای یحیی امیری کاری حرفهای و منحصر به فرد را خلق کرده که در هیچ رفرنس دیگری قابل مشاهده نیست، چرا که وقایع 100 ساله صنعت غذا و رموز پیدایش این صنعت در بخشهای مختلف در یک گزارش جمع شده است.
شاعرانگی برندسازان صنایع غذایی، اولین کارخانه کالباسسازی، دوغ، اولین نوشابه صادراتی، توجه ویژه سردار سپه به آبعلی، رقابت البرز و آبعلی، غوغای تبلیغات بیسکویت ویتانا، کنسروخوری سربازان متفقین، جنگ تمام عیار یک و یک با سنت، کوچ سریع بهروز از سنت به صنعت، جوکسازی برای روغننباتی، عاشق آبرومند صنایع غذایی، شگرد آسید جلال یک کلام، جانشین سسهای مامان ساز، سکههای 5 ریالی، ورود به عصر پفک نمکی و تنقلات، تداوم عشقورزی به کار در 3 نسل و… از اهم بخشهای این گزارش ویژه است.
تاریخچه صنعت قند ایران به قلم مهندس بهمن دانایی، دبیر انجمن صنفی قند و شکر، سیرتکامل انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران به قلم دکتر سید محمد حسینی، بنیانگذار انجمن علوم و صنایع غذایی ایران، سیر تکامل صنعت آرد به قلم مهندس محمدرضا مرتضوی، رییس هیأت مدیره انجمن صنفی آردسازان ایران، شیرینی و شکلات پرچمدار صادرات صنایع غذایی، نوشته جمشید مغازهای دبیر انجمن صنفی بیسکویت، شیرینی و شکلات، صنعت خمیرمایه در ایران نوشته مهندس مجید پارسایی، دبیر سندیکای خمیر مایه ایران، تشکلگرایی در صنعت غذا به قلم مهندس ابوالحسن خلیلی، رییس هیأت مدیره انجمن صنفی روغن نباتی، 8 دهه تلاش در مسیر رشد و تعالی صنعت روغن نباتی نوشته امیرهوشنگ بیرشک، دبیر انجمن صنفی روغن نباتی، رموز کارگروهی در صنعت غذا، نوشته دکتر پرویز جهانگیری رییس هیأت مدیره انجمن افزودنیها، انجمن صنایع کنسانتره و آبمیوه ایران به قلم دکتر ولیالله داودآبادی، دبیر انجمن صنایع تولید و صادرکنندگان کنسانتره و آبمیوه ایران، تاریخچه آب بستهبندی نوشته پیمان فروهر، دبیر انجمن آبهای معدنی و آشامیدنی ایران، تاریخچه تولید سوسیس و کالباس نوشته مهندس محمدتقی مقنیان، عضو کمیته فنی انجمن صنفی فرآوردههای گوشتی کشور و صنعت کنسرو در گذر زمان نوشته سید محمدرضا میررضوی، دبیر سندیکای صنایع کنسرو ایران، از جمله نوشتارهایی است که توسط مدیران انجمنهای صنفی در مجموع صفحات ویژهای را در این کتاب گردهم آورده است.
غنیسازی برگ برنده صنعت غذا در قرن چهاردهم به قلم نوشین جمشیدی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی و گزارش تحلیلی – آنالیزی بررسی تولید محصولات کشاورزی و وضعیت صنایع غذایی در 5 دهه اخیر با عنوان «صنایع غذایی روی نوار رشد تولید در نیم قرن، نوشته محسن شمشیری در مجموع فصل متنوعی را در صفحات آغازین کتاب رقم زده است.
از آنجاییکه ثبت، ضبط و پاسداشت خدمات پیشکسوتان، نامآوران و تأثیرگذاران هر بخش بیتردید اقدامی ارزشمند تلقی میشود، در کتاب قرن صنعت غذا هم فصلی مجزا با عنوان «چهرههای ماندگار صنعت غذا» به زیورطبع آراسته شده است که به نظر میرسد کاملترین نسخه موجود در کشور باشد که نام حدود 110 مدیر و نامآور صنعت غذا را در خود گنجانده است.
با تصویرسازان صنایع غذایی، عنوان فصل سوم کتاب است که به طور مشروح به معرفی برندهای ماندگار قرن صنعت غذا پرداخته است.
اعجاز تبلیغات در صنایع غذایی به قلم مریم حقبیان، 100 سال برند ایرانی نوشته پروفسور عظیم فضلیپور، عضو شورای علمی سازمان جهانی علائم تجاری در کنار گزارشهای خواندنی از روند تکاملی شرکتهای صنایع غذایی با عناوینی نظیر انقلاب مینو پس از انقلاب، داستان صنایع شیر ایران یا وزارت شیر، گروه سولیکو (کاله) خالق اولینها در صنعت لبنیات، شراکت طلایی برآمده از مکتب خسروشاهی، «میهن» اوج صنعت لبنیات و بستنی، «آتا» از دیروز تا امروز، مرتضی سلطانی سرباز صنعت، شرحی اجمالی از هفتادسال تلاش «آناتا» از پیدایش تاکنون، معرفی کشت و صنعت روژین، معرفی گروه صنعتی نانآوران، معرفی گروه کشاورزی و صنعتی سحرخیز، کارآفرینی به سبک احمد فتحاللهی، صنایع غذایی سحر در یک نگاه و تابلوی عناوین مهدی کریمی تفرشی و تاریخچه صنایع غذایی گلها فصل متنوعی را رقم زده است.
روایت زندگی مهدی خانمحمدی و سیر تکاملی نان سحر، معرفی گروه صنایع غذایی مانا، تاریخچه ماکارونی سمیرا، گرجی نام آشنای صنعت بیسکویت ایران، معرفی گروه صنایع غذایی آی سودا، زوبین حاصل تجربهای یکصدساله، محسن احتشام سینه سوخته طلای سرخ ایران، سن ایچ و دیگر هیچ، چینچین نگین درخشان صنعت غذای ایران، نوین زعفران دارنده بزرگترین واحد فرآوری بهداشتی و بستهبندی زعفران، معرفی حسین مصطفیزاده، مدیر هلدینگ بیژن و شرکت بینالمللی بیژن، شراکتی به قدمت نیم قرن زندگینامه محمد فروزانفرد و محمد پیروز حمیدی، معرفی شرکت صنایع قهوه پارتسازان، پریس پرچمدار نوآوری، حسن سرابی داریانی تلاشگری با چاشنی صنعت غذا، معرفی ترش افروز پاک، امیررضا ثابت پی؛ صنعتگر عاشق و معرفی نامینو، معرفی گروه جهان غذای البرز و معرفی ماشینسازی مرشد گوهر از جمله مطالب خواندنی این کتاب بهشمار میرود.
کتاب قرن صنعت غذا کاری از گروه رسانهای «اقتصادسبز» است که در 398 صفحه با نفیسترین چاپ و صحافی و با کاغذ گلاسه تمام رنگی و بهصورت گالینگور به زیور طبع آراسته شده است.