جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۶:۱۰
نوع روغن خوراکی که برای تهیه غذا انتخاب می‌کنید بیشتر به شیوه پخت‌وپز بستگی دارد. به این مفهوم که اگر غالب غذاهایی که در رژیم غذایی شما وجود دارد، غذاهای سرخ کردنی هستند، بنابراین باید یکی از انواع روغن خوراکی که مناسب سرخ کردنی هستند را انتخاب کنید.
کد خبر: ۴۹۸۸۹
تیتر20 - اما مسئله اصلی اینجاست که مصرف هر روزه غذاهای سرخ کردنی، به مرور زمان باعث افزایش وزن و گرفتگی عروق خواهد شد. بنابراین متعادل کردن رژیم غذایی با وعده‌هایی که شامل روش‌های دیگر پخت‌وپز نیز هستند، عامل مهمی در رسیدن به وزن ایده‌ال و سلامت جسمانی است.

بهترین روغن برای پخت‌وپز و تهیه غذاهای کم کالری روغنی است که کمترین میزان چربی‌های اشباع را داشته اما در مقابل مقادیر قابل توجهی اسیدهای چرب غیراشباع و چند غیراشباع مانند امگا ۳ امگا ۶ و امگا ۹ را دارد. آیا می‌دانید کدام روغن خوراکی بهتر است؟

کدام روغن خوراکی بهتر است؟
برای انتخاب درخرید روغن خوراکی باید ابتدا روش پخت غذا را مشخص کنید، چون برای هر روشی، روغن مناسب و مخصوص تولید و عرضه می‌شود. همانطور که می‌دانید بهترین روغن برای سرخ کردن موادغذایی روغنی است که دارای نقطه دود بالایی باشد. از این روغن‌ها حتی می‌توانید برای روش‌های دیگر شامل تفت دادن، پخت غذا و تهیه سس و سالاد نیز استفاده کنید. اما روغن پخت‌و‌پز معمولاً نقطه دود پایین‌تری در مقایسه با روغن سرخ کردنی دارد و به همین دلیل از آن نمی‌توان برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کرد.

برای تهیه غذاهای کم کالری باید از روغنی استفاده کنیم که کمترین میزان کلسترول و اسیدهای چرب ترانس را دارد. به‌این‌ترتیب نه تنها یک رژیم غذایی سالم خواهیم داشت، بلکه از افزایش وزن، گرفتگی عروق و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی نیز کاسته خواهد شد. به همین دلیل نیز مواد مغذی تشکیل‌دهنده انواع روغن خوراکی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند.

چرا که روغن بخش مهمی از مواد اولیه مورد نیاز برای طبخ انواع غذاها را تشکیل داده و در نتیجه، ترکیبات آن نیز می‌تواند روی کیفیت غذای آماده شده و در نتیجه مواد مغذی دریافتی توسط بدن تأثیرگذار باشد. با وجود روغن‌های مختلفی که در حال حاضر تولید و عرضه می‌شوند و با توجه به توضیحاتی که ارائه شد، باید روغنی را برای پخت‌وپز انتخاب کنیم که دارای خواص، ویتامین‌ها، مواد مغذی و همین‌طور اسیدهای چرب ضروری باشد.

بهترین روغن برای پخت و پز کدام است؟
در میان انواع روغن خوراکی، روغن زیتون و روغن کنجد فاقد کلسترول بوده و بهترین روغن برای پخت ‌و ‌پز و تهیه سس و سالاد هستند. این محصولات نقطه دود پایین‌تری دارند و بنابراین استفاده از آن‌ها برای سرخ کردن مواد غذایی خطرناک است. چرا که در اثر حرارت تجزیه شده و مواد سمی تولید می‌کنند. بنابراین بهترین روش استفاده از آن‌ها پخت‌وپز خواهد بود. اما روغن‌هایی مانند روغن ذرت، روغن آفتابگردان مولتی ویتامین و روغن کانولا مولتی ویتامین نقطه دود بالاتری داشته و علاوه‌بر پخت‌وپز و سالاد، برای سرخ کردن نیز مناسب هستند.

به‌این‌ترتیب شما می‌توانید غذاهای کم کالری را در رژیم غذایی خود بگنجانید. از طرفی چون روغن آفتابگردان مولتی ویتامین و روغن کانولا مولتی ویتامین، هر دو با ویتامین‌های مختلفی چون ویتامین E، ویتامین A و D غنی شده‌اند، قاعدتاً می‌توانند یک وعده غذایی سالم، مقوی و سرشار از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین‌ها را برای شما داشته باشند.

بهترین روغن برای سرخ کردن مواد غذایی کدام است؟
بهترین روغن برای سرخ کردن، روغنی است که نقطه دودی بالاتر از ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد داشته باشد. روغن زیتون یکی از بهترین روغن‌های موجود است اما به‌دلیل اینکه کمترین میزان اسیدهای چرب را دارد، در مقابل حرارت مقاومت خوبی نداشته و در نتیجه نمی‌توان از آن برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کرد. پس کدام یک از انواع روغن خوراکی موجود در بازار برای سرخ کردن مواد غذایی مناسب هستند؟ آیا غیر از روغن زیتون محصول دیگری هم وجود دارد که خواص و ویژگی‌هایی مشابه روغن زیتون داشته باشد و از آن بتوان برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کرد؟

روغن ذرت، روغن آفتابگردان و روغن کانولا از جمله انواع روغن خوراکی هستند که معمولاً برای سرخ کردن مواد غذایی به روش‌های طولانی‌مدت، عمیق و تفت‌دادن مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر کدام از این روغن‌ها دارای میزان قابل‌توجهی از اسیدهای چرب‌غیراشباع یا اسیدهای چرب ضروری و ویتامین E هستند اما زمانی‌که هر کدام از این محصولات با ویتامین‌های دیگری همچون ویتامین A و D غنی می‌شوند، محصولی به‌دست خواهد آمد که از هر لحاظ برای انواع روش‌های پخت‌وپز بهترین انتخاب خواهد بود. با مصرف این روغن‌ها می‌توانید انواع غذاهای کم کالری را آماده کنید و از خواص و ویژگی‌های منحصر به فرد و جدید روغن نیز بهره‌مند خواهید شد. روغن آفتابگردان مولتی ویتامین یا روغن کانولا مولتی ویتامین می‌توانند جزو بهترین انتخاب‌های شما برای سرخ کردن مواد غذایی باشند.

روغن آفتابگردان به تنهایی حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین E در هر ۱۰۰ گرم است، با افزودن ویتامین‌های دیگری به این روغن می‌توان گفت که آن را به یک ماده غذایی کامل تبدیل کرده‌اند.

در نتیجه در پاسخ به این سوال که کدام روغن خوراکی بهتر است، می توان نتیجه گرفت که انتخاب نوع روغن خوراکی به روش پخت‌و‌پز بستگی دارد اما اگر شما از تمامی روش‌های پخت و پز برای تهیه غذا استفاده می‌کنید، قاعدتاً انتخاب روغنی که قابلیت استفاده برای سرخ کردن و پخت و پز را دارد، بهترین انتخاب خواهد بود. اما ما پیشنهاد می‌کنیم علاوه‌بر خرید روغن آفتابگردان یا روغن ذرت، روغن زیتون را نیز در رژیم غذایی خود بگنجانید./ایلنا
ارسال نظرات
موضوعات روز