پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه ۱۰درصد منابع صندوق توسعه ملی بلوکه شدهاند، گفت: تفکیکی میان داراییهای بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی وجود ندارد. او همچنین با اشاره به اینکه صندوق دارای حساب مستقل نبوده و نیست، توضیح داد: لازم است ابتدا داراییها در اختیار بانک مرکزی قرار بگیرد و سپس بانک مرکزی آنها را در اختیار صندوق توسعه قرار خواهد داد. مهدی غضنفری در تشریح سایر داراییهای صندوق توسعه ملی از زمان تاسیس تاکنون، ۵۰درصد را در اختیار دولت و ۴۰درصد را در اختیار بخش خصوصی و نهادهای غیردولتی اعلام کرد.
کد خبر: ۵۳۳۵۳
تیتر20- رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در نشست خبری که در محل صندوق توسعه ملی برگزار شد به ارائه گزارشی از اعطای تسهیلات صندوق از ابتدای تاسیس تا پایان مهرماه ۱۴۰۰ پرداخت و گفت: ۸۸هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده که از این میزان ۵۶درصد به حوزه صنعت و معدن، ۸درصد به حوزه گردشگری، ۱۰درصد به صنایع تبدیلی و تکمیلی و ۲۷درصد به کشاورزی داده شده است. او در ادامه با اشاره به اینکه حدود ۴۰درصد از منابع صندوق در اختیار بخش خصوصی و نهادهای غیردولتی قرار دارد گفت: از این طریق ۳۶۴ طرح ارزی تامین مالی شده است.
سهم ۵۰درصدی دولت از اموال نسل آینده
غضنفری با بیان اینکه بر اساس قانون بودجه ۵۰درصد از منابع صندوق در اختیار دولت قرار دارد، گفت: در برخی سالهای اخیر قرار نبوده نصف منابع صندوق توسعه ملی در اختیار دولت قرار بگیرد، ولی به تدریج بر اساس برداشتهای صورت گرفته همان ۵۰درصد از منابع صندوق در اختیار دولت قرار گرفته است. او در ادامه گفت: این برداشتها بر اساس مصوبات هیات امنا یا مصوبه سران سه قوه و مصوبه شورای عالی امنیت ملی صورت گرفته و نتیجه تمامی برداشتها این است که از همه منابع موجود و گذشته ۵۰درصد از منابع صندوق توسعه ملی در اختیار دولت قرار گرفته است. غضنفری در پاسخ به سوال «دنیایاقتصاد» در مورد میزان منابع بلوکه شده مربوط به صندوق توسعه ملی توضیح داد: ۱۰درصد منابع صندوق بلوکه شده است. بر اساس گزارشهای بانک مرکزی، تفکیکی میان داراییهای صندوق و داراییهای بانک مرکزی وجود ندارد. از طرفی صندوق توسعه ملی دارای حساب مستقل هم نیست و تا زمانی که داراییهای بلوکه شده در اختیار بانک مرکزی قرار نگرفته است، سهم صندوق در اختیار صندوق قرار نخواهد گرفت. او در ادامه به اهمیت افزایش منابع صندوق اشاره کرد و گفت: نباید این موضوع را فراموش کنیم که هر ساله باید منابع صندوق توسعه ملی افزایش یابد و خارج از این انحراف از ماموریتهاست. اگر بودجه برای ۸۵میلیون نفر است، باید توجه داشت که منابع صندوق توسعه ملی برای نسلهای آینده پیشبینی شده و من نمیدانم چطور این اجازه را گرفتهایم که آن را خرج بخشهای مختلف مثل کرونا بکنیم. در حالی که مقام معظم رهبری نیز بسیار بر اهمیت حفظ منابع صندوق و افزایش آن تاکید داشتهاند و ما به پشتوانه نظر ایشان تاکید داریم که نباید از منابع صندوق کسر شده و به سرنوشت حساب ذخیره ارزی دچار شود.
وضعیت تسهیلات معوق شده در صندوق توسعه ملی
رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی در مورد تسهیلات معوق شده این صندوق توضیح داد: متاسفانه وجود برخی از مشکلات تحریمی هم در مورد تامین ارز و هم در مورد تامین تجهیزات باعث شده است برخی گیرندگان تسهیلات نتوانند به موقع تجهیزات موردنیازشان را وارد کنند یا نتوانند به موقع به زمان تولید برسند و به شکلهای مختلفی درخواست استمهال کردهاند. او با بیان اینکه برای ۲۰۰ طرح ارزی حدود ۴۰۰ بار استمهال صورت گرفته است، گفت: با توجه به اینکه یک طرح از سه دوره زمانی، تامین مالی یا مشارکت، دوره تنفس و دوره بازپرداخت تشکیل شده، اغلب استمهالهای صورت گرفته در مقطع نخست صورت گرفته است، البته در مواردی هم ممکن است استمهال مربوط به دوره تنفس یا بازپرداخت باشد./ دنیای اقتصاد