تیتر۲۰- ساعاتی پیش سخنگوی وزارت صمت با اشاره به توافق تعرفه ترجیحی سال ۱۳۸۲ با پاکستان، گفت که از سال ۱۳۹۷ واردات بیش از ۲۰۰۰ قلم کالا ممنوع شد و خیلی از کالاهای موجود در توافق نامه تعرفه ترجیحی ایران و پاکستان نیز در این لیست قرار گرفتند، اما حالا واردات تمام کالاهای مرتبط با نظام تعرفه ترجیحی با پاکستان که در سال ۱۳۹۷ ممنوع شده بود، رفع ممنوعیت شد و کارکرد اصلی تجارت ترجیحی با پاکستان احیا شد.
رسول شجری با بیان اینکه هنوز مشخص نیست کفش در لیست توافق ترجیحی با پاکستان باشد، تصریح کرد: پاکستان تولید کفش دارد، اما به گونهای نیست که صادرات چشمگیر داشته باشد. بیشتر چرم طبیعی از پاکستان صادر میشود که البته واردات چرم به ایران خیلی هم مفید است.
وی افزود: ایران در حوزه چرم سنگین حدودا در رده سی و پنجم است و کمبود دارد و واردات آن به نفع تولیدکنندگان است. البته در زمینه چرم سبک وضعیت خوب است.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان کفشهای دستدوز تهران با بیان اینکه نیازی به واردات کفش از پاکستان نداریم، تصریح کرد: پاکستان فعالیت خاصی در حوزه صادرات کفش در منطقه ندارد.
به گفته وی در گذشته دور هم چرم پاکستان به کشور وارد میشد و مفید هم بود. الآن هم از واردات مواد اولیه از پاکستان استقبال میکنیم، چراکه پاکستان در این زمینه توانایی دارد و سال گذشته هم از فعالان این حوزه برای حضور در نمایشگاه ایران دعوت شد.
شجری افزود: در حال حاضر واحدهای صنعتی با ظرفیت کامل فعال نیستند و چرم موجود در کشور برای تولید فعلی کفایت میکند. اما اگر چرم سنگین پاکستان به کشور وارد شود، منجر به افزایش تولید و کاهش هزینه خواهد شد و از آن استقبال میکنیم. اما اگر قرار باشد کفش به کشور وارد شود، ممکن است اشتغال کارگران را از بین ببرد و بنابراین با آن مخالفیم.
گفتنی است در هفت ماهه امسال صادرات ایران به پاکستان ۷۰۴ میلیون دلار و واردات از این کشور ۵۶۳ میلیون دلار بوده است. پاکستان هفتمین مقصد صادراتی ایران است./ایسنا