دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 25
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۰ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۲
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ضمن اعلام آمار تولید، تحویل و صادرات سیمان کشور بر اولویت صنعت بر تامین نیاز داخل به نسبت صادرات به تمایل صنعت سیمان بر افزایش میزان فروش نسبت به افزایش قیمت برای حفظ بازار تاکید کرد.
کد خبر: ۶۳۴۷۱

تیتر۲۰- علی‌اکبر الوندیان در نشستی که صبح امروز (سه‌شنبه) در محل این انجمن برگزار شد، اظهار کرد: در سال گذشته (۱۴۰۱) قریب به ۷۳ میلیون تن تولید کلینکر ثبت شده که حدود ۶۱ میلیون تن آن صرف نیاز داخل شده است؛ در مجموع، حدود ۱۴ میلیون تن صادرات سیمان و کلینکر به ارزش بالغ بر ۴۰۰ میلیون دلار داشته‌ایم که از این میزان ۱۰ میلیون تن آن کلینکر بوده است.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در رابطه با عمکلرد سه ماهه امسال و مقایسه آن با مدت مشابه سال گذشته، گفت: در بهار امسال ۲۱ میلیون و ۳۹۲ هزار و ۹۲۷ تن کلینکر تولید شده که نسبت به ۲۰ میلیون و ۷۱۷ هزار و ۸۴۳ تن تولیدی در مدت مشابه سال گذشته ۳.۲۶ درصد بیشتر شده است. تولید سیمان نیز از ۱۵ میلیون و ۵۷۹ هزار و ۶۵۳ تن به ۱۷ میلیون و ۶۰۸ هزار و ۷۱ تن رسیده و افزایش بالغ بر ۱۳ درصدی را رقم زده است. تحویل داخلی سیمان نیز با رشد ۱۲.۲۲ درصدی در بهار امسال نسبت به بهار ۱۴۰۱ به ۱۶ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۱۵۱ تن رسیده است. در مجموع سه ماه ابتدایی سال گذشته ۱۴ میلیون و ۶۷۹ هزار و ۲۲ تن سیمان در داخل تحویل شد.

وی ضمن تاکید بر روند افزایشی تحویل سیمان داخلی، اعلام کرد: رشد بیش از ۱۲ درصدی تحویل سیمان نشان می‌دهد همانطور که پیش‌بینی می‌شد، با توجه به طرح مسکن ملی میزان تقاضا نیز افزایش پیدا کرده است. بنابراین پابه‌پای رشد مصرف، حرکت نیز می‌کنیم و تولید نیز افزایشی است و از سوی دیگر در این سه ماهه صادرات را کاهش داده‌ایم؛ چراکه اولویت صنعت سیمان کشور، ضرورت تامین نیاز داخل است.

توسعه صنعت سیمان، مازاد بر نیاز داخلی

این مقام صنفی ادامه داد: اما از آنجایی که صنعت سیمان کشور، مازاد بر نیاز داخل، توسعه پیدا کرده است، بایستی مازاد آن را صادر کنیم؛ در خصوص کلینکر قابلیت ذخیره‌سازی وجود دارد اما در مورد سیمان، ظرفیت سیلوها محدود است. بنابراین معمولا تولید و مصرف سیمان هماهنگ پیش می‌رود. اما همانطور که گفته شد، اولویت تحویل داخلی سیمان است و به‌تدریج به سمت صادرات سیمان حرکت می‌کنیم. تولید سیمان در کشور و روند تحویل آن که روند مصرف را هم نشان می‌دهد با روند تولید همخوانی دارد. 

سود صنعت سیمان در افزایش فروش است و نه افزایش قیمت

الوندیان ضمن اشاره به موضوعی که اخیرا در برخی رسانه‌ها مبنی بر اینکه "صنعت سیمان علیرغم افزایش ۸۷ درصدی که در تولید داشته، سیمان را به صورت قطره‌چکانی تحویل می‌دهد"، تصریح و شفاف‌سازی کرد: آمار نشان می‌دهد که تحویل سیمان به داخل کشور نه‌تنها کاهش نداشته، بلکه افزایشی رقم خورده و واقعیت این است. در حقیقت سود صنعت سیمان در افزایش فروش و نه افزایش قیمت است. سیمانی‌ها از محل افزایش فروش خود سود بیشتری کسب خواهند کرد تا اینکه قرار باشد قیمت سیمان بالاتر رود و سیمانی‌ها هیچگاه به دنبال افزایش  قیمت نیستند.

قیمت سیمان تیغ دولبه!/ قیمت سیمان از حد مشخصی بیشتر نمی‌تواند بالا رود

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان تصریح کرد: قیمت برای ما تیغ دولبه است. زمانی که در مناطق پر مصرف قیمت سیمان بالا می‌رود (تفاوت قیمت در مناطق مختلف کشور بسیار است به طور مثال در یک منطقه ۱۰۰ هزار  و در منطقه دیگر ۶۰۰ هزار تومان)، تفاوت قیمت تا یک حد مشخصی می‌تواند باشد، بیشتر از آن شود، سیمان در اصطلاح حرکت می‌کند و شناور می‌شود؛ بدین معنا زمانی که  تفاوت قیمت سیمان به‌علاوه‌ی قیمت حمل‌ از قیمت آن در یک منطقه دیگر باشد، واحد دیگر (که با قیمت پایین‌تر عرضه می‌کند) وارد بازار شده و بازار را به دست می‌گیرد؛ بنابراین قیمت پایین می‌آید و سیال بودن آن متوقف می‌شود و آن طور نیست که اگر تقاضا بالا رود، قیمت سیمان هم بالا رود؛ واحد دیگر مزیت عرضه پیدا می‌کند و جلوی افزایش آن را خواهد گرفت و بازار را به دست گرفته، قیمت هم پایین می‌آید.

وی افزود: بنابراین کارخانه‌ها تمایلی به افزایش قیمت ندارند، چرا که بازار را از دست خواهند داد؛ بنابراین علاقه‌مندی کارخانه‌های سیمان به افزایش میزان فروش است. در تولید سیمان، هزینه‌های سربار وجود دارد که ثابت‌اند؛ بنابراین هرچه میزان تولید و فروش بالاتر رود، این هزینه‌های سربار سرشکن شده و هزینه تمام شده تولید هر یک تن را پایین‌تر خواهد آورد. ارجحیت صنعت سیمان در افزایش میزان فروش است. 

هزینه سیمان در ساخت مسکن ۲ درصد و در فروش آن ۰.۵ درصد است 

الوندیان در رابطه با تاثیر سیمان در قیمت مسکن، خاطرنشان کرد: براساس محاسبات صورت گرفته توسط انجمن سیمان، وزارت صمت و وزارت کارگزاری بانک مسکن، هزینه سیمان در هزینه ساخت مسکن (بدون احتساب زمین) دو درصد و در فروش مسکن (احتساب زمین) سهم ۰.۵ درصدی است؛ بنابراین سیمان سهم دو درصدی در هزینه‌های ساخت مسکن و در فروش مسکن ۰.۵ درصد سهم دارد. بنابراین قیمت سیمان تاثیر چندانی در قیمت مسکن ندارد.

وی تصریح کرد: از همین روی هم پیشنهاد کردیم که یارانه انرژی به‌تدریج در صنعت سیمان کشور مشروط به اینکه سهم افزایش را در قیمت ما لحاظ کنند، آزاد شود. اگر این سهم بالا رود، نه مسکن منفجر خواهد و نه تاثیر بسیار خواهد داشت؛ ضمن اینکه صنایع برق و گاز نیز می‌توانند بازسازی شده و درآمد خود را داشته باشند.

تقاضای اصلی صنعت سیمان، تامین انرژی پایدار است و نه ارزان قیمت!

دبیر انجمن صنفی صنعت سیمان اظهار کرد:  تقاضای اصلی صنعت سیمان کشور، دریافت و تخصیص انرژی پایدار است و نه انرژی ارزان قیمت. در حقیقت خسارت ما از عدم تامین انرژی بسیار بالاتر از آن است که به قیمت بدهند. اگر به قیمت اما مستمر بدهند، روند تولید مختل نخواهد شد. طبق آمارها از فروردین تا اسفند ماه سال گذشته، تولید از ابتدای سال آغاز شده و افزایشی جلو آمده تا به محدودیت‌های برق رسیدیم، در تیر و مرداد تولید نسبت به بهار کمتر شده و پایین آمد، مجدد در شهریور به قبل از محدودیت‌ها برگشت و شروع به افزایش کرد. در مهر ماه تولید عادی شد تا اینکه مجدد از ۱۵ آبان که محدودیت‌های گاز آغاز شد، تولید مجدد کاهشی شد تا بهمن ماه که به چهار میلیون تن رسید. تولیدی که در هر ماه میانگین هفت میلیون تن بود، با محدودیت‌های انرژی به چهار میلیون تن تقلیل یافت.

این مقام صنفی ادامه داد: این در حالیست که در محدودیت گاز می‌توان از سوخت جایگزین استفاده کرد اما این نیز مشروط به این است که سوخت دوم (مازوت) را بتوان به‌موقع تامین کرد. این روند تامین و محدودیت‌ها به دلیل اینکه که طولانی می‌شود، دیگر ذخایر مازوت هم پاسخگو نیست.

بررسی افزایش دوبرابری نرخ گاز

الوندیان ضمن اشاره به افزایش دو برابری نرخ گاز گفت: گاز در سال گذشته به‌ازای هر مترمکعب ۵۰۰ تومان بود که با احتساب ۱۵ درصد افزایش ارزش افزوده که برای مالیات و ۱۰ درصد توسعه مناطق محروم که بایستی بپردازیم، در مجموع (۲۵) این قیمت به ۶۲۵ تومان می‌رسید؛ امسال نرخ گاز به ۱۰۰۰ تومان رسید که با احتساب این ۲۵ درصد به ۱۲۵۰ تومان رسیده است؛ در حقیقت نرخ گاز دو برابر شده و از ۲۹ خرداد ماه امسال ابلاغ و به واحدها اعلام شده است.

وی در رابطه با تاثیر این افزایش دو برابری نرخ گاز در صنعت، تصریح کرد: اثر گاز در قیمت تمام شده، بسیار بالاست. در متوسط کشوری حدود ۱۸ درصد (از ۱۵ الی ۱۶ درصد تا ۲۴ الی ۲۵ درصد بنا به کارخانه‌ها)، قیمت گاز در قیمت تمام شده صنعت سیمان تاثیرگذار است. با توجه به این تاثیر ۱۸ درصدی در قیمت تمام شده، دو برابری شدن نرخ ارز، به شدت در هزینه‌های صنعت سیمان اثرگذار خواهد بود.

دبیر انجمن صنعت سیمان افزود: اگر اثر این افزایش نرخ گاز را در قیمت سیمان نپردازند، طبق محاسبه انجام شده برای سه ماهه تابستان ۱۵۰۰ میلیارد تومان به صنعت سیمان، هزینه تحمیل خواهد کرد. در زمستان نیز این عدد دو برابر خواهد شد؛ چراکه در زمستان که از سوخت جایگزین از مناطق دورتامین صورت می‌گیرد، هزینه‌های حمل بیش‌تر می‌شود؛ هزینه حمل در زمستان معادل هزینه سوخت و حتی بیش از آن است. طبق پیش‌بینی‌ها تا پایان سال حدود ۶۰۰۰ میلیارد تومان بر صنعت سیمان کشور، هزینه تحمیل خواهد کرد.

این مقام صنفی ضمن ابراز امیدواری از اینکه افزایش نرخ از زمان تصویب و اعلام، محاسبه شود،  از بابت صحبت‌هایی که برای پرداخت مابه‌التفاوت سه ماهه نخست سال، گفت: برای این موضوع، دو حکایت وجود دارد؛ هنوز مصوبه  به ما ابلاغ نشده است اما از تصویری که از این مصوبه منتشر شده، ذکر شده است که "برای سال ۱۴۰۲". اگر قرار باشد از ابتدای سال محاسبه شود، ۱۵۰۰ میلیارد تومان دیگر، مازاد باید به دولت پرداخت کنیم. اما امیدوار هستیم و در خواست ما این است که از زمان ابلاغ، این افزایش نرخ گاز اعمال شود. 

وی گفت: درخواست صنعت سیمان این است در وهله اول از تاریخ ابلاغ محاسبه شود. ضمن اینکه اثر این افزایش نرخ گاز را بر قیمت سیمان به کارخانه‌های سیمان بپردازند؛ البته این بدین معنا نیست که قیمت سیمان دو برابر شود؛ بدین معناست که تاثیر آن در قیمت را در در نظر بگیرند؛ چراکه یک بخشی ما هستیم، بخش دیگر سهامداران صنعت هستند. صنعت سیمان کشور، سهامدار مردمی دارد. اگر هزینه‌ها به چرخه تولید برنگردد، باید از جیب سهامدار خواهد رفت.

دبیر انجمن صنعت سیمان تصریح کرد: عرضه سیمان در بورس کالا از جمله بزرگترین دستاوردهای دولت سیزدهم بود که سبب شد تا فضای بسیار شفاف، قابل رقابت و قابل ردیابی در این صنعت شکل گیرد و دلالی‌ها جمع شود. البته این شفافیت چندان به میل برخی نبود از همین روی و حتی با بهانه طرح مسکن ملی، با عرضه آن در بوس مخالفت کرده و خواستار خروج آن شدند؛ این در حالی است که صنعت سیمان، تداوم شفافیت را با عرضه در بورس خواهان است./ایسنا

ارسال نظرات
موضوعات روز