جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۶
آذری جهرمی:
صبح امروز دوشنبه (۱۵ مردادماه ۱۴۰۳) هفتمین مراسم صبح آفرینش مجمع کارآفرینان ایران با حضور محمد جواد آذری جهرمی عضو شورای راهبردی انتقال دولت چهاردهم و شماری از کارآفرینان و پیشران های اقتصادی عضو مجمع کارآفرینان برگزار شد.
کد خبر: ۷۰۶۸۴

تیتر۲۰- آذری جهرمی در ابتدای این نشست با بیان اینکه امروز در کشور مجددا یک نگرش جدید حاکم شده است که در پی آن امید به تعامل سازنده با دنیا وجود دارد، گفت: ما همزمان از تعاملات گذشته آموختیم که بایستی اتکا به درون افزایش یابد. در واقع بخش مهم این درون، همین افرادی هستند که اکنون در این جمع حضور دارند.

وی افزود: در واقع اگر بخواهیم افراد تاثیر گذار بر شکوفایی و توامندی اقتصاد کشور را لیست کنیم قطعا بخش عمده ای از آن امروز در این جمع حضور دارند، لذا امیدواریم با همفکری در کنار یک دیگر گامی بزرگ در راستای توسعه کشور برداریم.

آذری جهرمی در ادامه با بیان اینکه همه افراد در مقابل مشکلات کشور واکنش های یکسانی نخواهند داشت اظهار کرد: نظام حکمرانی کشور پیر شده است. پیر بودن به سن افراد نیست.

وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه حکمرانی با سن ارتباطی ندارد گفت: هر موجود زنده ای یک چرخه عمر دارد. دو شاخص وجود دارند که پیری و جوانی را نشان می دهد. شاخص اول انعطاف پذیری و دوم کنترل گری است. در حوزه تصمیم گیری که مهمترین مسئله است، نیروهای نظم دهنده و نیروهای کارآفرین وجود دارند. تعارض نیروهای نظم دهنده و نیروهای کارآفرین جایی است که نقطه انعطاف پذیری و کنترل گری سازمان را می سازد.

جهرمی در ادامه اظهار کرد: در نظام تصمیم سازی و نظام اجرا کشور به دو مولفه اساسی نیاز داریم چراکه زیربنای اصلی توسعه است. در حوزه تصمیم گیری به احترام  و در حوزه اجرا به اعتماد نیاز است. مولفه های احترام در نظام سیاسی روشن است.

وی گفت: در سال ۱۳۹۵ وقتی به سمت مدیرعاملی شرکت ارتباطات زیرساخت منصوب شدم. مدیر توسعه، مدیر بازرسی شرکت و مدیر نگهداری، مدیر حراست شرکت بود. امروز در سازمان های دولتی این چنین شرایطی همچنان وجود دارد.

جهرمی به موضوع مهاجرت اشاره کرد و گفت: نیروهای کارآفرین در حال مهاجرت هستند. سرمایه ژنی درحال خالی شدن است چرا که به رسمیت شناخته نشده تا محترم شناخته شود. وی با بیان اینکه مبنای اساسی این است که احترام در کشور نهادینه شود افزود: این زیربنایی‌ترین مسئله در نظام تصمیم گیری است. اگر وزیری انتخاب شد و همه ذی نفعان را به رسمیت شناخت و توانست نظام احترامی بین همه ارکان به وجود آورد و به تصمیم بالغانه برسد وزیر جوانی است چه ۸۰ سال سن داشته باشد چه ۳۰ سال.

وی به مشکلات ناشی از تحریم اشاره کرد و گفت: امروز به واسطه تحریم و اختلافات، هزینه مبادله با دنیا بالاست. هزینه مبادله بالا به دلیل عدم وجود اعتماد بین مردم و حاکمیت، مردم و مردم، حاکمیت ایران و حاکمیت جهانی و سیستم اقتصادی ایران و دنیا است. همه این موارد زیربنای همه مشکلات موجود در کشور است.

محمدجواد آذری جهرمی در ادامه با اشاره به ناترازی برق در کشور گفت: هر مگاوات نیروگاهی که با شرایط اقتصادی امروز احداث شود وزارت نیرو را بدهکارتر و دولت را ورشکسته تر می کند. حاشیه سود فروش برق در کشور منفی است. به عبارتی دیگر، قیمت تمام شده تولید برق با گاز یارانه ای حاشیه فروش منفی دارد. از سویی با ناترازی انرژی در کشور مواجه هستیم. برای تولید برق نیازمند ساخت نیروگاه هستیم، از سوی دیگر هزینه ساخت نیروگاه وجود ندارد، در نهایت به اجبار به سمت چاپ پول می رویم، چاپ پول، تورم را به دنبال دارد و در نهایت تبعات خود را به همراه دارد.

وی همچنین به چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: درخصوص موضوع انتخابات و آمدن آقای پزشکیان در صحنه باید گفت که فعلا در حوزه اجرایی مسئله ای به اجرا گذاشته نشده است که سطح اعتماد بالا رود و البته که اعتماد موضوعی دو طرفه است. ایشان در شعارهایشان گفتند که به سمت تعاملات بین المللی می روند. تعاملات بین المللی اعتمادسازی دوجانبه است. هنوز اقدامی انجام نشده است. ولی امید وجود دارد. اگر آقای دکتر پزشکیان و تیم ایشان به سمت افزایش اعتماد و کاهش هزینه های مبادله اقتصادی و اجتماعی بروند می توانند سیستم جامعه را جوان کنند. اگر این اتفاق رخ ندهد هیچ مورد خاصی دیگری اتفاق نخواهد افتاد.

جهرمی در ادامه گفت: در حوزه احترام، گام اول در انتخابات برداشته شده است. سیگنالی به بخشی از جامعه که همواره کنار زده شده بودند رسیده است که اکنون به رسمیت شناخته شده اند که برخی براین باور هستند که از دستشان در رفته است و بخشی دیگر اعتقاد دارند با برنامه ریزی بوده است. تصور ما نیز این است که با برنامه ریزی بوده است.

وی افزود: هم دولت باید رعایت احترام مابقی را داشته باشد و مدل حذفی برخورد نکند و سراغ جنگیدن نرود و دعوا در کشور به راه نیندازد و هم طرف مقابل باید ظرفیت دولت جدید را به رسمیت بشناسد. تا الان سیگنال های دریافتی مثبت بوده است.

جهرمی گفت : به نظر من، ما اگر بتوانیم به عنوان یک تصویر بزرگ نظام احترام در تصمیم گیری و نظام اعتماد  را در کشور پیاده سازی کنیم سیستم مان می تواند جوان شود. سیستم جوان قابلیت حل مشکلی مانند مشکل قیمت بنزین و جراحی اقتصادی، حل ناترازی انرژی، ناترازی صندوق های بازنشستگی و حل تعارضات بین المللی را دارد. مهمترین نکته ای که باید برای آن بجنگیم جوان کردن ساختار حکمرانی کشور است. جوانی هم به سن و سال نیست. این مسیری است که در آن قرار گرفته ایم.

ابراهیم عسگریان عضو هیات مدیره مجمع کارآفرینان ایران، با بیان اینکه هریک از کارآفرینان عضو مجمع از هزار تا ۲۷ هزار پرسنل فعال دارند، گفت: امروز به لطف تلاش کارآفرینان کالا به اندازه کافی در بازار وجود دارد.کارآفرینان در شرایط سخت تحریم به نتایج مثبتی رسیده اند. این کارآفرینان منتظر پرواز هستند. به این معنی که از توان بسیار بالایی برخوردار هستند.

تحریم ها بلای جان کشور شده است

عضو هیات مدیره مجمع کارآفرینان ایران با اشاره به اینکه تحریم ها بلای جان کشور شده است، افزود: تمام تلاش دولتمردان باید این باشد که تحریم ها برداشته شود و بتوانند در جهت گشایش ال سی (اعتبار اسنادی) برای کارآفرینان قدمی بردارند.

عسگریان تاکید کرد: امروز تولیدکنندگان بخش خصوصی، بخش زیادی از ارز مورد نیاز کشور را تامین می کنند اما متاسفانه تولیدکنندگان داخلی مجبور هستند که کالای تولید شده را ۱۵ تا ۲۰ درصد ارزان تر به فروش برسانند.

وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه اعتبار اسنادی خاطر نشان کرد: کشور عراق به دلیل آنکه از اعتبار اسنادی استفاده می کند می تواند ارز ارزان دولتی دریافت کند. درصورتیکه در ایران در مجموع ۲۵ درصد از ثروت کشور به دلیل تحریم ها از دست می رود.

صنعت کشور از قطعی های مکرر برق و گاز آسیب دیده است

عضو هیات مدیره مجمع کارآفرینان ایران با بیان اینکه ما از دولت و دولتمردان انتظار برقراری روابط دوستانه با دیگر کشورهای دنیا را داریم، اشاره کرد: متاسفانه این روزها صنعت کشور به دلیل قطعی های مکرر برق و گاز آسیب های زیادی را متحمل می شود.برخی از صنایع با تعطیلی دو روزه مجموعه خود مواجه هستند این درحالی است که باید مالیات و دستمزد و … را پرداخت کنند. لذا باید درهای کشور به روی ایرانیان خارج از کشور باز شود.

حمید کشاورز، کارآفرین صنایع تولیدی کروز، در ادامه با اشاره به پیشران های بخش خصوصی بیان کرد: جمع حاضر در این جلسه جمع غربال شده ای هستند که از صفر شروع کردند و در این سی ، چهل سال اخیر به استاندارد ایرانی رسیده اند.

وی با اشاره به افراد حاضر در جلسه امروز گفت: جمعی که امروز در اینجا حضور دارند همگی پول و اقتصاد را درک کرده و از کف بازار یاد گرفته اند. این افراد اکنون از چند هزار تا چند ده هزار پرسنل دارند.این افراد در شرایط تحریم توانسته اند دوام بیاورند.

منافع کارآفرینان در دوام و ارتقای کشور است

کارآفرین صنایع تولیدی کروز با طرح یک پرسش ادامه داد: تکلیف کشور با بنگاه های بزرگ چه خواهد بود؟ ایا قرار است با همان دست فرمان چهل الی پنجاه سال گذشته حرکت کنیم؟ قطعا مملکت با این سبک اداره که به شکل کمیسیون است، به جایی نخواهد رسید.

وی تاکید کرد: قطعا منافع این افراد در دوام کشور و ارتقای آن است. این مملکت نیاز به سرمایه گذاری خارجی ندارد و افراد حاضر در این جلسه استاد کار هستند. تمرکز دولت و نهادها باید به سمت فراساختارها حرکت کند.

عضو مجمع کارافرینان ایران گفت : دولت اگر زمین بازی را برای کارافرینان باز بگذارد مطمئن باشد بهترین اتفاق ها رخ می دهد و مشکل مملکت حل می شود.

محمدرضا انصاری، رئیس هیات مدیره شرکت کیسون و نایب رئیس سابق اتاق ایران، نیز در ادامه این جلسه گفت: شرکت کیسون در سال قبل از اعمال تحریم ها بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار فروش داشت و بیش از ۲۸ هزار پرسنل مشغول به کار بودند. با آغاز تحریم ها این رقم به ۳۰۰ میلیارد تومان رسید و تعداد پرسنل به ۴ هزار نفر کاهش پیدا کرد. این مثالی بود از بلایی که تحریم ها بر سر یک شرکت ایرانی آورد.

شرکت های دولتی باید واگذار شوند

وی با بیان اینکه مشکلات مشترک بسیاری وجود دارد که در میان همه کارآفرینان مشترک است، گفت:سه عامل توسعه در اختیار دولت است که اگر این سه عامل با یکدیگر ترکیب شود می تواند زمینه ساز توسعه کشور شود. عامل اول این است که کشور از یک ثروت عظیم نیروی انسانی برخوردار است. دوم؛ نقدینگی سرگردان مخربی است که در کشور وجود دارد. ولی این نقدینگی می تواند مفید واقع شود و عامل سوم؛ مقبولیت نسبی دولت است. اگر در بین دولتمردان هنر ترکیب این ۳ عامل وجود داشته باشد می توان در جهت توسعه قدم برداشت.

کارآفرین شرکت کیسون در ادامه افزود: وزارتخانه های کشور بار سنگینی را متحمل شده اند و نیاز است که این وزارتخانه ها سبک شوند و شرکت های دولتی باید واگذار شوند.

نایب رئیس سابق اتاق ایران خاطر نشان کرد: اگر نقدینگی کشور با توان بخش خصوصی که لشکر عظیمی از سرمایه انسانی را در اختیار دارد ترکیب شود، اتفاق بزرگی رخ خواهد داد. در واقع اگر این شرایط در کشور فراهم شود قطعا سرمایه خارجی نیز وارد میدان می شود.

انصاری با بیان اینکه کشور همیشه نسبت به سرمایه واقعی خود که مردم است، غافل شده است، گفت: سرمایه واقعی مردم هستند نه نفت. امیدواریم دولت این غفلت را برطرف کند. تا به تبع آن موضوع حمایت از تولید، بخش خصوصی و … رخ دهد.

همچنین حسین مهری نماینده شرکت سولیکو کاله، نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه شرکت کاله اکنون با ۲۵ هزار پرسنل، ۲ هزار محصول و صادرات به ۴۰ کشور دنیا مشغول فعالیت است، اظهار کرد: اتفاقاتی که در دهه۹۰ و در وزارتخانه شما افتاد بی نظیر بود. در زمان شما تقریبا تمام روستاهای کشور به اینترنت متصل شد و همین امر سبب بروز و رونق اشتغال های خرد خانگی و کسب و کارهای الکترونیکی شد.

پیوستن به اف ای تی اف سبب کاهش هزینه های کشور می شود

وی افزود: اوضاع کشور در شرایطی نیست که امثال شما کنار بکشند. ما با ابر بحران مواجهیم. این روزها صنایع با قطعی برق در فصل گرم و قطعی گاز در فصل سرد مواجه است.

مهری تاکید کرد: پیوستن به اف ای تی اف سبب کاهش هزینه های کشور می شود. چرا تصمیمات غلطی گرفته می شود که هزینه آن را صنعتگران باید پرداخت کنند. وضعیت تولید در کشور خوب نیست. اگر دولت به ابر بحران ها توجه نکند کشور تا یک سال دیگر با بحران هایی نظیر برق، گاز و آب روبه‌رو است.

نماینده شرکت سولیکو کاله اشاره کرد: در سه سال اخیر کدام نیروگاه در حوزه برق کلنگ خورده است. درصورتیکه یک نیروگاه بین ۵ تا ۷ سال زمان می برد تا به بهره برداری برسد. طبق روال سالانه حدود ۱۵ درصد به برق اضافه نیاز داریم چراکه حدود ۱۰ درصد آن مربوط به افزایش تقاضا و ۵ درصد آن مربوط به از مدار خارج شدن نیروگاه های قدیمی است.

مسیر ما در کشور به بیراهه رفته است

مهری با اشاره به تسهیلات تکلیفی بانک ها گفت: امروز بیش از ۸۰۰ هزار میلیارد تومان (حدود ۱۰ درصد نقدینگی کشور) اضافه برداشت بانک ها از سیستم بانک مرکزی است. تسهیلات تکلیفی کشور صرفا تقاضاهای کاذب را تحریک می کند. ای کاش تسهیلات تکلیفی در راستای مسیر توسعه کشور رقم بخورد.

وی با بیان اینکه مسیر ما در کشور به بیراهه رفته است، افزود: سال گذشته تراز تجارت ما ۲۰ میلیارد یورو منفی بوده است. از ۱۵ اسفند تمام ثبت سفارش ها مسدود شده است تا تقاضا را سرکوب و قیمت دلار را کنترل بکنند.

مهری با طرح این پرسش که بخش خصوصی باید با چند جبهه بجنگد؟ افزود: بسیاری از صنایع در ماه های آینده با مشکل کمبود مواد و قطعات رو به رو می شوند. اگر دولت آقای پزشکیان بخواهد موفق شود باید به بخش خصوصی توجه کند. باید معاونتی در ریاست جمهوری درخصوص پیشران های مولد بخش خصوشی ایجاد شود که امری ضروریست.

دولت باید برای بخش خصوصی ساز و کار تعریف کند

نماینده شرکت سولیکو کاله اضافه کرد: در سراسر دنیا به پیشران ها توجه ویژه می شود و رییس جمهورها با کارآفرینان خود و پیشران ها به سفر می روند. اگر دولت بخش خصوصی را به رسمیت بشناسد میتواند به کمک آن ها مشکل ابر بحران ها را حل کند. دولت باید برای بخش خصوصی ساز و کار تعریف کند تا بتوانند بدون هیچ مشکلی توسعه یابند. کما اینکه قطعا رشد اقتصادی کشور وابسته به بخش خصوصی کشور است.

نوید ایزدپناه مدیرعامل گروه استیل البرز، هم در ادامه این جلسه با بیان اینکه باید نگاه توسعه صنعتی را در بین چند گزینه مشخص انتخاب کنیم، اظهار کرد: جمعیت ایران یک درصد از کل جمعیت جهان را تشکیل می دهد و از نظر تعداد کالای مصرفی نیز در حدود یک درصد از میزان کل جهان است. به عبارتی دیگر تقریبا یک درصد از کالای تولید شده جهانی در ایران مصرف می شود.

تنظیم گری وظیفه بخش دولت و تولید وظیفه بخش خصوصی است

وی ادامه داد: کشور اگر قصد رشد صنعتی دارد در بخش های مزیت دار، باید هزینه های تولید را کاهش دهد.

ایزدپناه با اشاره به اینکه دولت باید تنظیم گرخوبی باشد، ادامه می دهد: تنظیم گری وظیفه بخش دولت است و تولید وظیفه بخش خصوصی است. هرگاه این تنظیم گری در بخش خصوصی قرار داده شود دچار مشکل و بحران خواهیم شد.

بزرگ شدن بدنه دولت فاجعه است

محمد مهدی کامکار، کارافرین لابراتوار دکتر کامکار، در ادامه این جلسه با بیان اینکه بدنه دولت را انقدر بزرگ نکنید، گفت: بزرگ شدن بدنه دولت فاجعه است. بیمارستان های ما امروز ورشکسته است و طبعا در کنار آن صنایع وابسته به آن مانند صنعت دارو، تجهیزات و … ورشکسته است. بیماران امروز پشت درب های بیمارستان های دولتی صف کشیده اند.

یزدانی نماینده هلدینگ همگامان توسعه سیستان و بلوچستان، در این جلسه با بیان اینکه مسئله اصلی ما در کشور موضوع عدم تصمیم گیری در همه وزارتخانه ها است، گفت: اکنون یکی از بزرگترین معضلات در وزارت صمت، عدم تصمیم گیری و عدم جسارت در تصمیم گیری است.

بروکراسی مخرب در اکثر وزارتخانه ها حاکم شده است

وی با اشاره به اینکه این روزها بروکراسی مخرب در اکثر وزارتخانه ها حاکم شده است، افزود: سامانه جامع تجارت‌ امنیتی شده و هیچ کس جرات نمیکند موردی را در آن جا‌به‌جا کند. ما از اردیبهشت ماه با مشکل ثبت سفارش رو به رو هستیم. در بانک مرکزی چندین ماه زمان می برد تا گواهینامه ثبت آماری را صادر کند و ارز آن را تخصیص دهد.

یزدانی با بیان اینکه باید وضعیت موجود به طور شفاف برای مردم ترسیم و تشریح شود، تاکید کرد: هیچ بانکی برای سرمایه ثابت به ما تسهیلات نمی دهد و صرفا برای سرمایه در گردشتسهیلات ارائه می شود. امروز کشور برای پیشرفت نیازمند مدیران جسور است.

درگیری اکثر صنایع با موضوع مهاجرت نیروی انسانی

حسین زاده رئیس هیات مدیره مجتمع فولاد کویر، نیز در این جلسه گفت: اینکه دولت گوش شنوا برای حرف پیشران ها و بزرگان اقتصاد کشور دارد بسیار حائز اهمیت است. کما اینکه در فرمایشات رهبر انقلاب موضوع اولویت اقتصاد بر فرهنگ نیز مطرح شد که بسیار امر مهمی است.

وی تاکید کرد: تقریبا تمام صنعت با موضوع مهاجرت نیروی انسانی درگیر و نگران است. یک زمانی موضوع پایداری ما در صنعت بی نظیر بود اما اکنون هر روز که به کارخانه می رویم خبر مهاجرت کارکنان به گوش ما می رسد.

حسین زاده با اشاره به اینکه ما در سال گذشته ۱۴۹ روز تولید نداشتیم، اظهار کرد: اکنون یکی از خطوط تولید ما نیز بیش از یک ماه است که مطلقا تعطیل شده و خط بعدی ما به علت شرایط خاص در حوزه انرژی تنها حدود ۵ ساعت در روز مجوز فعالیت دارد.

وی با بیان اینکه صنعت کشور مستهلک است ونیازمند یک سرمایه ویژه و کلان در سطح ملی است، گفت: اگر این بازسازی صورت نگیرد مشخص نیست تا چه زمانی می شود با این شیوه ادامه داد.

وی در ادامه اظهار کرد: توسعه وصادرات دو عنصر حیات بخش برای توسعه کشور است و امیدواریم مورد توجه دولت جدید قرار بگیرد.

یوسف قاضی عسگر رئیس هیات مدیره هلدینگ دانا سپند، در این جلسه تصریح کرد: ما باید راهکار محور و رو به جلو فکر کنیم تا بتوانیم اقدامات مثبتی را رقم بزنیم.

وی گفت: در دنیای امروز اگر بخواهیم اتفاقات خوبی را رقم بزنیم، ابتدا باید افزایش آگاهی دهیم که نیازمند تولید محتوا است. شما بگویید که ما به عنوان بخش خصوصی چه باید بکنیم.

امروز باید در تولید محتوا سرمایه گذاری کنیم

رئیس هیات مدیره هلدینگ دانا سپند خاطر نشان کرد: امروز باید در تولید محتوا سرمایه گذاری کنیم. باید اینفلوئنسر هایی برای رواج تفکر کارآفرینی و روش های برون رفت از مشکلات داشته باشیم. باید ارتباط با نسل زد را برقرار کنیم.

 

 

 

 

ارسال نظرات
موضوعات روز