چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 15
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
تیتر ۲۰ گزارش می‌دهد:
شرکت فولاد مبارکه ناترازی‌ها را تنها در حوزه انرژی نمی‌داند و برای رفع آنها در حوزه‌هایی همچون مواد اولیه و حمل و نقل پیشتاز بوده است.
کد خبر: ۷۳۷۹۷

تیتر ۲۰- توسعه پایدار در هر صنعتی نیازمند تامین فاکتورهای مهمی از جمله تامین مواد اولیه، تامین انرژی، توسعه زیرساخت های حمل و نقل و در کنار آن حفظ محیط زیست است.

در سال های اخیر نیز واحدهای صنعتی در حوزه های مختلف از جمله صنعت فولاد به سمت رقابت در تحقق توسعه پایدار رفته اند. البته در صنعتی همچون فولاد با شدت گرفتن بحران انرژی شاهد هستیم که عمده شرکت های فولادی در این زمینه متمرکز شده و اقدام به سرمایه گذاری کرده اند. درواقع احداث نیروگاه های تجدید پذیر و سیکل ترکیبی و ورود به مطالعات فنی برای توسعه میادین گازی و همچنین سرمایه گذاری در خطوط انتقال آب از خلیج فارس از پروژه هایی است که شرکت های معدنی به آنها ورود کرده اند.

اما تامین مواد اولیه و افزایش برداشت مواد معدنی نیز از چالش هایی است که مجموعه های فولادی با آن مواجه هستند. محمد یاسر طیب نیا مدیر عامل فولاد مبارکه در این باره نیز بیان کرده است: زمانی که صحبت از ناترازی می‌ شود، غالباً نگاه‌ها به ناترازی در حوزه برق و گاز معطوف می‌ شود و باید توجه داشت که ناترازی در اقتصاد ایران یک بحث زیربنایی است و تنها به حوزه‌های گاز و آب محدود نمی‌ شود؛ این در حالی است که از سال ۱۴۰۰ و زمانی که مسئولیت مدیریت فولاد مبارکه به من واگذار شد و مشکل ناترازی‌های انرژی نیز به شدت امروز نبود، "توسعه کمّی، کیفی و متوازن" را به‌عنوان استراتژی اصلی شرکت اعلام و بر ضرورت ایجاد توازن در زنجیره فولاد تأکید کردیم.

وجود ناترازی در بالادست یعنی تامین مواد اولیه باعث شد تا در سه سال گذشته مبارکه در این زمینه نیز با تمرکز بالا وارد شده و سرمایه گذاری هایی را انجام داده است.

سرمایه‌گذاری فولاد مبارکه در بخش معادن یکی از استراتژی‌های کلیدی این شرکت برای تأمین مواد اولیه مورد نیاز خود و افزایش استقلال در زنجیره تأمین بوده است. این شرکت به‌ ویژه در زمینه تأمین سنگ‌ آهن، که اصلی‌ ترین ماده اولیه در تولید فولاد است، سرمایه‌ گذاری‌ های زیادی داشته است.

بخشی از این سرمایه‌ گذاری‌ ها به‌منظور خرید یا مشارکت در معادن سنگ‌آهن و ایجاد زیرساخت‌ های معدنی است. به‌طور خاص، فولاد مبارکه از معادن سنگ‌آهنی مانند معدن سنگ‌آهن جلال‌آباد، چادرملو، و دیگر معادن در سطح داخلی بهره‌ برداری می‌کند.

نکته مهم آن است که این سرمایه‌ گذاری‌ ها در قالب پروژه‌ های توسعه‌ ای و خرید معادن، به میلیاردها تومان می‌ رسد. این نوع سرمایه‌ گذاری‌ها در بلندمدت می‌ تواند موجب کاهش وابستگی به واردات مواد اولیه و تثبیت منابع تأمین فولاد در داخل کشور شود.

در واقع این سرمایه گذاری گامی مهمی در راستای رفع ناترازی ها در بالادست است. اما در این بین ناترازی در حوزه حمل و نقل نیز منجر به تحمیل هزینه بالا به مجموعه های فولادی از جمله مبارکه شده است که رفع آن نیز مانند دیگر موضوعات در برنامه های مبارکه قرار گرفته است.

یکی از اقدامات کلیدی فولاد مبارکه در این بخش، توسعه زیرساخت‌ های حمل‌ونقل ریلی است. این شرکت به‌ منظور تسهیل انتقال مواد اولیه مانند سنگ‌ آهن ، به‌ویژه از معادن به کارخانه‌ های تولید، سرمایه‌گذاری زیادی در بخش راه‌آهن و سیستم‌ های حمل‌ونقل ریلی کرده است. این کار باعث کاهش هزینه‌ ها و کاهش وابستگی به حمل‌ونقل جاده‌ای می‌ شود.

همچنین فولاد مبارکه در زمینه حمل‌ونقل جاده‌ای به بهبود ناوگان حمل‌ونقل خود توجه کرده است. این سرمایه‌گذاری‌ها شامل خرید و نوسازی خودروهای سنگین، بهبود سیستم‌های مدیریت ناوگان، و بهینه‌سازی مسیرهای حمل‌ونقل برای کاهش هزینه‌های لجستیکی می‌شود.

تمامی این موارد نشان می دهد فولاد مبارکه در بحث حل ناترازی در حوزه هایی همچون مواد اولیه و حمل و نقل پیشرو بوده است. این در حالی است که شرکت فولاد مبارکه جز اولین مجموعه هایی بود که با راه اندازی معاونت معدنی به سمت توسعه در بالا دست رفته است.

این پیشرو بودن باعث شده تا مبارکه تقریبا در زمان درست به مقابله با این ناترازی پرداخته و سعی بر آن داشته تا بتواند با بکار گیری راهکارهایی بر آن غلبه کند. همچنین این راهکارها رفته رفته در دیگر مجموعه ها نیز در دستور کار قرار می گیرد و مبارکه به عنوان الگویی می تواند وارد همکاری های مشترک شود.

آن طور که می توان نتیجه گرفت، فولاد مبارکه برای دستیابی به توسعه پایدار تمامی موانع را شناسایی و در راستای حل آنها قدم برداشته است.

ارسال نظرات
موضوعات روز