تیتر۲۰- سیامک سالور با اشاره به تأمین مالی غیر تورمی گفت: تأمین مالی در حوزههای مختلف نظیر زیرساختها، سرمایه در گردش، بنگاههای کوچک و متوسط و خانوارها یکی از مشکلات جدی اقتصاد ایران است در این میان بنگاههای کوچک و متوسط بیش از سایر حوزهها با کمبود اعتبار مواجه هستند و بیشترین فشار را تحمل میکنند که دولت باید برای این بخش فکر عاجل کند تا ضمن تأمین مالی فشار تورم به دیگر بخشها وارد نشود.
به گفته وی بنگاههای کوچک و متوسط که سهم بالایی در اشتغال دارند، قدرت توثیق پایینی دارند و در مقابل مجبور به خرید نقدی موادی هستند. بنابراین این واحدها ناچارند از بازار غیررسمی، تسهیلات را با هزینه بالا تأمین کنند. این بنگاهها در سهمگیری از تسهیلات اعطایی بانکها با نظام ناکارامد و غیر منصفانه مواجه هستند. اما ابزارهای تأمین مالی زنجیرهای طوری طراحی شدهاند که ضمن اینکه یک روش غیرتورمی تأمین مالی است، نیازهای بنگاههای کوچک و متوسط را نیز پاسخ میدهد.
سالور توسعه اوراق گام را یکی از ابزارهای تأمین مالی زنجیرهای معرفی کردو ادامه داد: روش فاکتورینگ، برات الکترونیکی و توسعه سایر ابزارهای تأمین مالی زنجیره تولید بسیار حائز اهمیت است و با وجود عملیاتی سازی اوراق گام و تلاش برای عملیاتی کردن روش فاکتورینگ مشکلاتی نیز در زیرساختهای توسعه آنها از جمله در تبادل دادهها، مانیتورینگ و پایش تأمین مالی زنجیرهای، پلتفرمها که رکن کلیدی توسعه تأمین مالی زنجیره تولید است وجود دارد.
وی افزود: تأمین مالی زنجیرهای، نقش دولت فراهم کردن بسترهای لازم نظیر ایجاد زیرساختها، استانداردها و ابزارهای مدیریت ریسک است.
به گفته این کارشناس اقتصادی با بومی سازی روشهای تأمین مالی غیرتورمی مشکل کمبود اعتبار صنایع حل خواهد شد.
وی با بیان اینکه در دنیا تأمین مالی کسبوکارها به میزان حدود ۱.۴ هزار میلیارد دلار از این روش انجام شده، تصریح کرد: در شرایط فعلی که دچار مشکلاتی نظیر فرسودگی ماشینآلات هستیم و رشد پایین صنایع نیز به همین دلایل برمیگردد، استفاده از ابزارهای تأمین مالی زنجیرهای میتواند حداقل به حفظ شرایط موجود کمک کند.
مشاور معاونت تجارت و خدمات وزارت صمت اظهار کرد: اگر سازمان مالیاتی و بیمه تأمین اجتماعی در ازای مطالبات خود این اوراق را قبول کنند، کمک شایانی به توسعه این ابزارها خواهد شد. همچنین یکی از مشکلات فعلی در توسعه این ابزارها عدم آگاهی کسب و کارها است./مهر