پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا گفت: شرایط موجود و اعمال مواردی مانند مالیات بر ارزش افزوده موجب شده قیمت شمش در ایران نسبت به سایر کشورها بالاتر باشد.
کد خبر: ۲۱۴۰۰
تیتر 20 - منصور نامداری زندی به ارائه توضیحاتی درباره مالیات بر ارزش افزوده طلا پرداخت و اظهار کرد: حدود سال ۱۳۸۸ بود که بحث دریافت مالیات بر ارزش افزوده مطرح شد. پس از چند سال از حدود سال ۱۳۹۱ این موضوع را از سوی اتاق بازرگانی و مجلس پیگیری و با گزارشهای متعددی که ارسال کردیم تلاش شده که این وضعیت را بهبود بخشیم.
وی ادامه داد: در آن دوره به طور علیالحساب نمایندگان مجلس به کاهش مالیات بر ارزش افزوده طلا از ۹ به سه درصد رضایت دادند. البته باید این را هم در نظر داشت که در هیچ کجای دنیا به طلا و جواهر چنین مالیاتی تعلق نمیگیرد، بهخصوص در حوزه شمش که وارد کشور میشود اگر قرار بر آن باشد که از اشتغال حمایت شود نباید چنین مالیاتهایی در نظر گرفته شود چراکه با این شیوه اشتغالزایی نابود میشود.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا اظهار کرد: با در نظر گرفتن ۹درصد مالیات ارزش افزوده و۴درصد تعرفه گمرکی قیمت شمش برای واردکنندگان ما بهمراتب بیشتر از سایر کشورها تمام میشود که همین موضوع در قیمت طلا و همچنین در بخش صادرات آن تاثیر بسزایی بر جای میگذارد.قبل از سال ۱۳۸۸ واردات شمش و نقره از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی معاف بودند، پس از آن در سال ۱۳۹۲ براساس بخشنامههای صادره قرار بر آن شد که علاوه بر مالیات ارزش افزوده تعرفههای گمرکی ۴درصدی نیز از این بخشها دریافت شود.
این فعال صنعت طلا و جواهر در عین حال تاکید کرد: مالیات بر ارزش افزوده طلا باید از همان نقطه صفر یعنی ورود شمش به کشور به صفر برسد. ما این موضوع را بارها به مجلس و اتاق بازرگانی منتقل کردهایم، اما با وجود اینکه همگان این موضوع را میپذیرند، نمیدانیم چرا برای تغییر شرایط، همکاریهای لازم صورت نمیگیرد.
وی افزود: امسال به مدت یکسال دیگر هم این وضعیت تمدید شدهاست این اتفاق در شرایطی رخ میدهد که واحدهای تولیدی و توزیعی ما هر روز تعطیل میشوند. اگر یک فروشنده بهطور مثال یککیلوگرم طلا داشته باشد دولت روی آن حساب کرده و فرد نمیتواند این سرمایه را از کشور خارج کند در حالی که اگر فرد بهجای طلا پول نقد نگهداری میکرد در خروج آن دچار مشکل خاصی نمیشد. درواقع افرادی که مالک طلا هستند به نوعی پول و سرمایه در اختیار دارند که نباید بر آن مالیات بر ارزش افزوده تعلق گیرد.
چرا باید یک گرم سکه ۲۶۸ هزار تومان باشد؟
نامداری با تاکید بر اینکه با پرداخت این هزینهها امکان رقابت ایرانیها در بازارهای بینالمللی طلا کم شده،اظهار کرد: اکنون سکه یک گرمی طلا از سوی بانک مرکزی با قیمتی حدود ۲۶۸هزار تومان در اختیار واحدهای طلافروشی قرار میگیرد حال سوال اینجاست که اگر هزینه یکگرم طلا رقمی معادل ۱۳۸هزار تومان است مگر برای ساخت یک سکه دولت و بانک مرکزی چه اقدام خاصی انجام میدهند که قیمت سکه تمام شده به ۲۶۸هزار تومان رسیده و تا این اندازه افزایش پیدا میکند؟
وی همچنین به مالیات واحدهای صنفی اشاره کرد و گفت: اگر به طور مثال یک طلافروش یککیلو طلا بهعنوان سرمایه داشتهباشد و هزینه آن به طور مثال ۱۰۰میلیون تومان باشد دولت برای آن مالیاتی حدود ۳۰۰میلیون تومان در نظر میگیرد وقتی که افراد اعتراض میکنند گفته میشود درصدی تخفیف لحاظ خواهد شد اما مسئله آن است که میان مالیاتهای در نظر گرفته شده با درآمد و سرمایه فعالان هیچ گونه توازنی وجود ندارد.
هیچ سهمی از صادرات طلای دنیا نداریم
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا با تاکید بر سهم ناچیز ایران از صادرات طلا، اظهار کرد: میتوان گفت که در صادرات طلای دنیا هیچ سهمی نداریم چراکه معضلات بسیاری بر سر راه صادرات طلا وجود دارد و مجموع این موارد شرایط را به سمتی پیش میبرد که کار در این بخش به هیچ عنوان توجیه منطقی و اقتصادی ندارد.
وی ادامه داد: نیروی کار ما در ایران گران نبوده یا هزینههای انرژی بالا محسوب نمیشود، اما متاسفانه مواداولیه ما بسیار گران است در حال حاضر چند کشور ازجمله ترکیه و یکی از کمپانیهای برند و معروف اتریش علاقه بسیاری دارند که با ایران در زمینه تولید و فروش طلا مشارکت داشته باشد اما بوروکراسی اداری چنان سخت و زمانبر است که افراد ترجیح میدهند پیگیری این مسئله را منتفی بدانند،از سوی دیگر مالیات بر ارزش افزوده ۹درصدی باعث شده است که قیمت شمش طلای ما نسبت به تمام دنیا بالاتر باشد.
نامداری افزود: اکنون حجم کمی از طلای ما به امارات و ترکیه صادر میشود. امارات بهنوعی بازار بینالمللی محسوب شده و از آنجا طلا به کشورهای دیگر ارسال میشود. ما میتوانیم این بورس بینالمللی را در ایران هم داشته باشیم و در شهرهایی مانند قشم یا کیش که حتی امنیت بیشتری هم دارند به برگزاری چنین بورسی بپردازیم اما در سالهای گذشته بهدلایلی نامعلوم این اتفاق رخ ندادهاست.
تولید سالانه جهار تا پنج تن طلا در کشور
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا متذکر شد:مواردی مانند بحثهای گمرکی و موضوعات مربوط به بانک مرکزی بسیار زمانبر است و بر این اساس صادرات ما مدتها زمان میبرد، در این مدت علاوه بر تغییر قیمتهای جهانی،مشتری خود در بازارهای هدف از دست میدهیم این در حالیاست که در کشورهایی مانند امارات صادرات طلا در فرودگاه کارشناسی پیگیری شده و در مدتی کمتر از یک ساعت اتفاق میافتد.
وی متذکر شد:مجموع شرایط موجب شده در این سالها حدود ۹۰۰ واحد تولید و توزیع طلا در تهران و حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ واحد در کل کشور تعطیل شوند.
نامداری در پایان گفت:گردش مالی طلا و جواهر در دنیا ۱۲۰۰میلیارد دلار است که متاسفانه از این رقم ما هیچ سهمی نداریم این در حالی است که کشور ما حتی این ظرفیت را دارد که یکی از۱۰ کشور اصلی دنیا در این حوزه باشد.ما علاوه بر آن که سالانه چهار تاپنجتن طلا تولید میکنیم معادن سنگهای زینتی بسیار خوب و غنی هم داریم که میتوان از ظرفیت آنها بهره گرفت و کالاهای بر ارزش افزوده بالا تولید کرد اما اکنون مشخص نیست که این حجم معادن سنگهای زینتی در کجای اقتصاد ما دیده میشود؟!/ایسنا