تیتر20 - تشخيص زعفران هاي اصلي از روي سرشاخه کلاله زعفران ساده ترين روش محسوب مي شود، چراکه سرشاخه هاي کلاله زعفران سه شاخه و قسمت بالاي آن شيپوري بوده که هرچه پايين تر مي آيد باريک تر مي شود. به گزارش تبيان، ضمن اين که داراي مقداري طعم تند است، البته چنانچه زعفران ها پودرشده باشند فقط با دستگاه هاي آزمايشگاهي قابل تشخيص است. با اين حال روش هاي ديگري نيز براي اين امر وجود دارد.
روش اول: تفاوت ظاهري گياهان است. ريشک ذرت مستقيم، ولي پرچم زعفران انحنا دارد.
روش دوم: تکه هاي زعفران را روي شعله گاز قرار داده در اين حالت زعفران خالص به رنگ بنفش يا نارنجي در مي آيد که به پتاسيم آن مربوط مي شود. اما در مورد زعفران تقلبي رنگ زرد ايجاد مي شود.
روش سوم: اگر تارهاي زعفران را بين کاغذ کاهي بگذاريم و کمي فشار دهيم نبايد لکه چربي باقي بگذارد. اگر چنين باشد به احتمال قوي آن زعفران تقلبي است.با اين حال قيمت زعفران در چند ماهه اخير تغييرات زيادي داشته است.