پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
سال 85، حداقل دستمزد 150 هزار تومان تعيين شد. همانطور كه گفتيم قيمت هر كيلوگرم گوشت قرمز در آن زمان حدودا كيلويي 4 هزار و 300 تومان بود. يك دو دوتاچهارتاي ساده به ما ميگويد كه در آن سال مردم ايران تنها 2.8 درصد درآمد خود را به خريد گوشت قرمز اختصاص ميداند.
کد خبر: ۲۷۰۸۲
تیتر20 - جرايد به جا مانده از سال 85 به ما ميگويد در آن سالها گوشت قرمز قيمت ثابتي داشته و در بازه 4 هزار و200 تا 5 هزار تومان براي هر كيلو نوسان ميكرده است. مردم كشورمان اما با گران شدن گوشت قرمز در اين سالها، از خريد اين كالاي محبوب خوراكي فاصله گرفته و سراغ گوشت سفيد به خصوص مرغ رفتهاند.
مركز آمار ايران در تازهترين گزارشات خود اعلام كرده كه متوسط توليد گوشت قرمز براي هر ايراني به ١٠كيلو در سال رسيده است و اين در حالي است كه سال 85 اين عدد 12 كيلو بوده. اما ماجرا فقط به همين 2 كيلوگرم اختلاف مصرف خلاصه نميشود و ما نسبت به دوره اصلاحات خيلي بيشتر از اين حرفها به عقب برگشتهايم.
چرا ميگوييم سفرههاي مردم كوچكتر شده است؟
سال 85، حداقل دستمزد 150 هزار تومان تعيين شد. همانطور كه گفتيم قيمت هر كيلوگرم گوشت قرمز در آن زمان حدودا كيلويي 4 هزار و 300 تومان بود. يك دو دوتاچهارتاي ساده به ما ميگويد كه در آن سال مردم ايران تنها 2.8 درصد درآمد خود را به خريد گوشت قرمز اختصاص ميداند. حالا چه اتفاقي افتاده است؟
حداقل دستمزد حدودا يك ميليون و 100 هزار تومان و قيمت گوشت حدودا 52 تا 55 هزار تومان است و ضرب و تقسيم اين اعداد به ما ميگويد كه ما درسال 97، بيش از 5 درصد درآمد خود را صرف خريد يك كيلوگرم گوشت قرمز در ماه ميكنيم. حالا شايد درك فقيرتر شدن و كوچكشدن سفرههاي مردم براي همه راحتتر باشد....
گوشت سفيد جايگزين ناگزير گوشت قرمز
آمارهاي اخير حكايت از يك جايگزيني ناگزير ميكند. در سالي كه گذشت مصرف گوشت سفيد، 52 درصد نسبت به سال گذشته افزايش پيدا كرده است.
به طور متوسط در سال ١٣٨٥، براي هر ايراني، ١٢ كيلو گوشت قرمز، ١١٠ كيلو شير، ١٩ كيلو گوشت مرغ و ١٠ كيلو تخم مرغ توليد شده است كه در سال ١٣٩٥، به ١٠ كيلو گوشت قرمز، ١٢١ كيلو شير، ٢٦ كيلو گوشت مرغ و ١٢ كيلو تخم مرغ در سال رسيده است.
و اين در حالي است كه متوسط توليد گوشت قرمز در سال 95، ١٠كيلو، شير ١٢١ كيلو، گوشتِ مرغ ٢٦ و تخم مرغ ١٢ كيلو در سال براي هر فرد ايراني اعلام شده است.
در واقع ميزان توليد گوشت قرمز كشور در سال ١٣٩٥، نسبت به ١٣٨٥، حدود يك درصد كاهش، ميزان توليد شير كشور در سال ١٣٩٥، نسبت به سال ١٣٨٥، ٢٥ درصد افزايش، ميزان توليد گوشت مرغ در سال ١٣٩٥، نسبت به سال ١٣٨٥، ٥٢ درصد افزايش و ميزان توليد تخم مرغ در سال ١٣٩٥، نسبت به سال ١٣٨٥، ٣٩ درصد افزايش يافته است.
به طور متوسط در سال ١٣٨٥، براي هر ايراني، ١٢ كيلو گوشت قرمز، ١١٠ كيلو شير، ١٩ كيلو گوشت مرغ و ١٠ كيلو تخم مرغ توليد شده است كه در سال ١٣٩٥، به ١٠ كيلو گوشت قرمز، ١٢١ كيلو شير، ٢٦ كيلو گوشت مرغ و ١٢ كيلو تخم مرغ در سال رسيده است.
گفتني است در استان ايلام بهازاي هر شهروند ايلامي ٢٩ كيلو گوشت قرمز، بهازاي هر شهروند قزويني ٣٨٩ كيلو شير، بهازاي هر شهروند گلستاني ٨٨ كيلو گوشت مرغ و بهازاي هر شهروند قزويني ٥٧ كيلو تخم مرغ توليد شده است كه اين استانها در كالاهاي مذكور بيشترين توليد را بهازاي هر نفر جمعيت خود دارا بودهاند.
فخرالله جهاندار، با اشاره به اين كه دامداران براي توليد هر كيلو گوشت قرمز 500 تومان ضرر مي كنند، گفت: «هم اكنون قيمت تمام شده هر كيلو لاشه گوشت قرمز 300ر4 تا 500ر4 تومان و قيمت خريد آن از دامدار 000ر4 تومان است. در واقع بالا بودن قيمت مواد اوليه موجب شده كه توليد گوشت قرمز براي دامداران صرفه اقتصادي نداشته باشد، به طوري كه براي توليد هر كيلو گوشت قرمز 300 تا 500 تومان ضرر مي كنند.»/پولنیوز