پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
مدیرعامل اتحادیه سراسری نانوایان سنتی اعلام کرد: با توجه به ثبات قیمت نان در چهار سال گذشته و همچنین افزایش هزینه ها ادامه فعالیت نانوایی ها با نرخ های کنونی غیرممکن شده است.
کد خبر: ۲۷۲۴۴
تیتر20 - «قاسم زراعت کار» امروز (یکشنبه) در آیین رونمایی از پوستر و آغاز جشنواره عکس خوشه با شعار «زنجیره تولید گندم و نان؛ از مزرعه تا سفره» افزود: باید به زنجیره تولید از کاشت و برداشت گندم تا فرآوری آرد و تهیه نان توجه کرد و به طور حتم نمی توان با قیمت 210 تومانی لواش از چهار سال پیش تاکنون، انتظار کیفیت بالای نان را داشت و پشت درهای بسته تصمیم گرفت.
وی ادامه داد: این قیمت ها کفاف هزینه های تولید و معیشت را نمی دهد و نانوایان صورت خود را با سیلی سرخ می کنند.
زراعت کار تصریح کرد: هر زمان دولت با مشکلی روبرو شد صنف را دخیل کرد و هر زمان که مشکلی نداشت بخش دولتی یک سو و بخش خصوصی را در سوی دیگر قرار داد؛ در حالی که همین صنف، در زمان جنگ نان مردم و جبهه را تامین می کردند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری نانوایان سنتی کشور گفت: متولی نان کشور مشخص نیست. در نامه نگاری های زیاد با وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت هر 2 وزارتخانه اعلام می کنند موضوع قیمت گذاری نان به این وزارتخانه ها ارتباطی ندارد؛ در حالی که این موضوع باید از سوی دولت تعیین شود.
وی افزود: اکنون در مقابل تحریم ها، همه ما در یک کشتی سوراخ نشسته ایم و باید برای حل مشکلات، اول سوراخ را بگیریم. بنابراین با صحبت خالی نمی توان به مردم امید داد؛ بلکه باید با بیان واقعیت، به آنان امید بدهیم.
زراعت کار تاکید کرد اکنون 90 هزار واحد نانوایی سنتی بیش از 93 درصد نان کشور را تولید می کنند که 30 هزار واحد، مازاد بر نیاز است.
به گفته وی، راه اندازی سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت برای صدور مجوز واحدهای صنفی سبب شده است شمار واحدهای نانوایی بی تجربه و کم کیفیت افزایش یابد.
به گزارش ایرنا، اشاره وی به فعالیت سامانه دبیرخانه هیات عالی نظارت بر سازمان های صنفی کشور است که زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت فعالیت می کند و ساماندهی صدور مجوز به رسته های مختلف شغلی را بر عهده دارد.
با مراجعه به این سامانه روشن می شود مرجع صادرکننده مجوز برای هر رسته شغلی، اصناف و اتحادیه های مرکزی فعال در آن عرصه است که متقاضی باید تاییدیه این نهادهای صنفی را در سامانه بارگذاری کند.
آخرین بار در سال 1393 قیمت نان یارانه ای تصویب شد و پس از آن افزایش نیافت.
آذرماه پارسال با تصمیم اتاق اصناف و کارگروه آرد و نان کشور قرار بود قیمت نان 15 درصد افزایش یابد اما نی مصوبه به دستور رییس جمهوری برای بررسی های بیشتر متوقف شد.
همچنین قرار بود نان پس از ماه مبارک رمضان (خردادماه) گران شود اما تاکنون این موضوع عملیاتی نشده است.
سرانه مصرف سالیانه نان برای هر ایرانی حدود ١٧٠ کیلوگرم است و ایران جزو پنج کشور نخست مصرف کننده در این زمینه به شمار می رود./ایرنا