جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۰
الگوی ساخت مسکن برای متقاضیان مصرفی تهران ۷۵متر و شهرستان‌ها۱۰۰ متر محاسبه شده اما متوسط پروانه‌های ساختمانی صادره حدود۱۵۰متر است در حالی که آمارها از استقبال تهرانی‌ها از واحدهای زیر۸۰متر حکایت دارد.
کد خبر: ۲۹۲۲۱
قطع وام خانه‌های لوکس/خانه‌های زیر ۸۰ متر محبوب این روزهای تهرانی‌ها

تیتر20 - قیمت مسکن در یک سال گذشته دستخوش تغییر و تحولات زیادی شد و رشد چشمگیر قیمت و همچنین اجاره‌بها را در طول این مدت شاهد بودیم. براساس آمار بانک مرکزی در تیرماه سال ۱۳۹۷، متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۶۹.۷ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۷.۱ و ۵۴.۲ درصد افزایش نشان داده است. بیشترین رشد متوسط قیمت در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل به منطقه پنج معادل ۷۱.۸ درصد و کمترین میزان رشد به منطقه ۱۲ معادل ۱۴.۸ درصد تعلق دارد.

همچنین در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله شده معادل ۱۵۱.۱ میلیون ریال به منطقه یک و کمترین آن با ۳۱ میلیون ریال به منطقه ۱۸ تعلق داشته است. این در حالی است که ارقام مزبور نسبت به ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۵۵.۲ و ۳۶.۵ درصد افزایش نشان می‌دهند.

طی سال‌های گذشته تقاضا در بازار مسکن نسبت به گذشته تغییراتی داشته و واحدهای میان و کوچک متراژ هوادار بیشتری پیدا کرده‌اند، رشد قیمت مسکن در یک سال گذشته نیز این وضعیت را تشدید کرده است و حجم تقاضا بیش از گذشته از منازل لوکس به سمت خانه‌هایی با قیمت پایین‌تر سوق داده شده است.

وزیر راه و شهرسازی نیز بارها بر ساخت واحدهای متناسب با الگوی مصرف تاکید کرده است. در مجموع آنچه در شرایط حال حاضر بازار مسکن مسلم است آن است که تقاضا برای خرید واحدهای مسکونی لوکس، بزرگ‌متراژ و گران‌قیمت در برابر تقاضا برای خرید واحدهای مصرفی معمولی کوچک‌متراژ، میان‌متراژ، ارزان‌قیمت یا با سطح قیمتی متوسط، درصد بسیار اندکی را به خود اختصاص می‌دهد و رکود در بازار معاملات واحدهای مسکونی لوکس مشاهده می‌شود.

آمارهای بانک مرکزی از توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب سطح زیربنای هر واحد مسکونی در تیرماه نیز نشان می‌دهد، بیشترین سهم از معاملات انجام شده به واحدهای مسکونی با زیربنای ۶۰ تا ۷۰ مترمربع معادل ۱۵.۱ درصد اختصاص داشته است.

واحدهای دارای زیربنای ۵۰ تا ۶۰ و ۷۰ تا ۸۰ متر مربع به ترتیب با سهم‌های ۱۴.۹ و ۱۲.۳ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در مجموع در این ماه، واحدهای مسکونی با سطح زیربنای کمتر از ۸۰ متر مربع، ۵۵.۲ درصد از معاملات انجام شده را به خود اختصاص دادند.

توزیع فراوانی تعداد معاملات بر حسب قیمت یک متر مربع بنای واحد مسکونی در تیرماه نیز حاکی از آن است که واحدهای مسکونی در دامنه قیمتی ۳۰ تا ۳۵ میلیون ریال به ازای هر متر مربع بنا با سهم ۷.۵ درصد، بیشترین سهم از تعداد معاملات شهر تهران را به خود اختصاص داده و دامنه‌های قیمتی ۳۵ تا ۴۰ و ۴۰ تا ۴۵ میلیون ریال به ترتیب با سهم‌های ۷ و ۶.۵ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. در این ماه، توزیع حجم معاملات به گونه‌ای بوده است که ۵۷.۵ درصد واحدهای مسکونی با قیمتی کمتر از متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی شهر تهران یعنی ۶۹.۷ میلیون ریال معامله شده‌اند.

همچنین توزیع فراوانی تعداد واحدهای مسکونی معامله شده بر حسب ارزش هر واحد در تیرماه سال ۱۳۹۷، حاکی از آن است که در میان دامنه‌های قیمتی مورد بررسی، واحدهای مسکونی با ارزش ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان با اختصاص سهم ۱۶.۸ درصد، بیشترین سهم از معاملات انجام شده را به خود اختصاص داده‌اند. واحدهای دارای ارزش ۱۰۰ تا ۲۰۰ و ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان نیز به ترتیب با اختصاص سهم‌های ۱۵.۹ و ۱۰.۶ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار گرفته‌اند. در مجموع در این ماه، حدود ۵۳.۶ درصد از معاملات به واحدهای مسکونی با ارزش کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان اختصاص داشته است.

البته دولت برای ترغیب سازندگان به ساخت واحدهای با متراژ پایین‌تر اقداماتی را در دست انجام دارد و تلاش می‌کند با کمک تسهیلات بانکی سازندگان را ترغیب به رعایت الگوی مصرف کند. مدیرعامل بانک مسکن در این باره گفته است: سیاست‌های اعتباری بانک مسکن برای امسال به شکلی تدوین شده که پرداخت تسهیلات بانکی برای ساخت مسکن تنها مشمول ساخت واحدهای مسکونی با متراژ متوسط به پایین شود و به این ترتیب متوسط متراژ در تهران ۷۵ مترمربع و در سایر شهرها ۱۰۰ مترمربع است. 

رحیمی انارکی با بیان اینکه امسال تسهیلات بانکی ساخت مسکن تنها به این گروه از واحدها پرداخت می شود و برای واحدهای بزرگ متراژ و بزرگ مقیاس پرداخت تسهیلات را نخواهیم داشت، افزوده است: مدیریت شعب این بانک در سراسر کشور برای سال جدید مطابق ابلاغیه سال ۹۷، باید از پرداخت تسهیلات به پروژه‌هایی که تقاضای مؤثر برای آنها وجود ندارد اجتناب کنند تا از حبس منابع در بخش های ناکارآمد و غیرمصرفی بازار مسکن جلوگیری شود و جریان اعتبارات بانکی تداوم پیدا کند. برای این منظور تامین مالی پروژه های ساختمانی با مساحت کمتر از ۱۰۰ متر مربع به ازای هر واحد مسکونی، در اولویت قرار دارد و به مدیران شعب توصیه شده است./ایبِنا
ارسال نظرات
موضوعات روز