پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
مردم دست به آچار شدهاند و دور بسیاری از تعمیرکاران را خط کشیدهاند. این جمله را تعمیرکارانی میگویند که در بخش خدمات ساختمانی و تأسیسات فعالیت میکنند.
کد خبر: ۳۲۵۰۶
تیتر20 - آنها میگویند مردم با گوگل روش تعمیر بسیاری از وسایلشان را سرچ میکنند و گاهی هم عیبیابیهایشان درست است اما وقتی گیر میافتند به تعمیرکارها زنگ میزنند. تعمیرکاران صنفهای مختلف میگویند میزان مراجعات و زنگ خورهایشان حدود نصف شده است و البته بالا رفتن هزینههای زندگی عامل این اتفاق بوده است.
«مشتریهای زیادی زنگ میزنند که پکیج ساختمان را باز کردهاند تا تعمیر کنند ولی نتوانستهاند!» این جمله را سمندریان، تعمیرکار تأسیسات ساختمانی میگوید و توضیح میدهد که افزایش هزینهها مراجعات مردم به تعمیرکاران تأسیسات را کمتر کرده است و حالا تماسهایمان به موارد حاد محدود میشود.
این تعمیرکار تأسیسات میگوید پیش از این مردم تهران برای موارد دم دستی هم با تعمیرکاران تماس میگرفتند و نگران بودند که ریسکی انجام دهند که هزینه بیشتری روی دستشان بگذارد، اما حالا وضع فرق میکند و مشتریها تنها برای تعمیرات پیچیدهتر زنگ میزنند. سمندریان میگوید چند روز پیش فردی با من تماس گرفت که برای تعمیر پکیج دیواریاش بروم. جالب است که تا حدی مشکل را درست تشخیص داده و مدعی بود با سرچ گوگل توانسته عیبیابی را درست انجام دهد ولی راه حلی برای تعمیر آن پیدا نکرده بود.
دستمزد تعمیر پکیجهای خانگی اما، تغییر زیادی نداشته است. به گفته این تعمیرکار برای حل مشکلات ساده و صرف نظر از هزینه قطعات، دستمزد تعمیر پکیج حدود ١٠٠ تا ١٢٠هزار تومان است و این رقمسال گذشته ٧٠ تا ٨٠هزار تومان بوده است.
مردم نقاشان ساختمان را فاکتور گرفتهاند
مهدی شمس که در بخش ساختوساز فعالیت میکند میگوید: «مردم مدتهاست برای تعمیرات ساختمانی کوچک دیگر به بنایان و معمارها مراجعه نمیکنند. کارهای سادهای مانند نصب چند قطعه سرامیک یا سیمان یا گچ کشیدن بخشی از دیوار فرو ریخته و ... مواردی هستند که افراد تصور میکنند خودشان از عهدهاش برمی آیند.» او ادامه میدهد:« البته همین تعمیرات ساده برای مردم بین ٢٠٠ تا ٥٠٠هزار تومان آب میخورد و در این شرایط اقتصادی و دستمزدها حق دارند که خودشان دست به کار شوند.»
شمس همچنین میگوید از این نظر وضع نقاشان ساختمانی و نصاب کاغذ دیواری بدتر است، زیرا بسیاری از مردم تصور میکنند از عهده این خدمات به سادگی برمیآیند و دیگر برای این دست مسائل پول نمیدهند.
فروش تصاعدی محلول چاه باز کن
مالک سوپرمارکت اسکندری که در منطقه ١٠تهران واقع شده است میگوید فروش محلولهای شیمیایی چاه بازکن امسال شاید ١,٥ تا ٢ برابر سالهای گذشته باشد. او ادامه میدهد:«به نظر میرسد مردم تهران برای حل مشکل گرفتگی چاههای فاضلاب سادهترین و ارزانترین راه را انتخاب کردهاند که قیمتهای ارزانی دارد و چیزی حدود ٥ تا ٦هزار تومان است.»
بیژن عطارد، رئیس اتحادیه مکانیک ساختمان هم با تأیید این موضوع به ایسنا گفته است: «گرانی، خانوادهها را دست به آچار کرد.» او ادامه میدهد: «کاهش میزان ساختوساز و افزایش هزینههای خانوار عاملی شد تا کسب و کار صنف مکانیک ساختمان با افت همراه شود و خانوادهها برای رفع مشکلات تاسیساتی ساختمان شخصا دست به کار شوند.»
پیکهای موتوری دوبرابر شده، درآمد تعمیرکاران نصف
جالب است که تعمیرکاری خانوادهها به تعمیرات خانگی محدود نمیشود و شامل وسایل حملونقل افراد هم میشود. صفرخانی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان قطعات وتعمیرکاران دوچرخه وموتورسیکلت تهران دراینباره میگوید:«چیزی حدود ١١میلیون موتور سیکلت در کشور وجود دارد با این وجود درآمد تعمیرکاران موتور سیکلت نسبت به گذشته نصف شده است.» او با بیان اینکه بیشتر دارندگان موتور وضع درآمدی خوبی ندارند و به همین دلیل است که به جای خودرو از این وسیله نقلیه استفاده میکنند، ادامه داد: «رکود حاکم بر اقتصاد و تعطیلی بنگاههای اقتصادی در سالهای گذشته موجب شده که بسیاری از مردم به سمت شغلهایی همچون پیک موتوری رو بیاورند.» به گفته صفرخانی، در گذشته تنها ٢٠درصد صاحبان موتورها در پیکهای موتوری مشغول به کار بودند، اما حالا این عدد به ٤٠درصد رسیده است.»آن گونه که این فعال صنفی توضیح میدهد: «تعمیر موتورهای انژکتوری و برقی به تخصص بیشتری نیاز دارد، اما تعمیر موتورهای کاربراتوری به نظر ساده میرسد و به همین دلیل بیشتر صاحبان این موتورها ترجیح میدهند که خود دست به آچار شوند.»
میزان مراجعه مردم به خشکشوییها نصف شد
مرکز پژوهشهای مجلس در آخرین گزارش خود خط فقر را ٢,٨میلیون تومان اعلام کرده است، اما خط فقر درحالی در تابستان امسال حدود ٤٠٠هزار تومان بیشتر شده که هیچ تغییری در دستمزد کارگران ایجاد نشده و حداقل دریافتی همچنان همان یکمیلیون و ١٠٠هزار تومان است. همین مسأله موجب شده تا مردم برای خدمات پول کمتر پرداخت کنند و آنگونه که ابوالفضل رجب زاده، رئیس اتحادیه خشکشویی و لباسشویی تهران میگوید:«بعد از دست به آچار شدن حالا مردم شستوشو و اتوکشی لباسها را هم خودشان انجام میدهند.» به گفته او، میزان استفاده مردم از خشکشویی نسبت به گذشته نصف شده است. بهطوری که متوسط درآمد خشکشوییها از حدود ٣ میلیون تومان در ماه به ١.٥میلیون تومان رسیده است. به همین دلیل تعداد مراجعات مردم برای ابطال و انتقال جواز این روزها به رقم بیسابقهای رسیده است. بهطوری که در یک هفته گذشته چیزی حدود ٦ جواز را باطل کردیم. او گفتههای خود را اینگونه ادامه میدهد که راهاندازی یک خشکشویی تقریبا مجهز جدای از هزینه لازم برای خرید یا اجاره مغازه به ١٠٠ تا ١٥٠میلیون تومان تجهیزات نیاز دارد که این میزان سرمایهگذاری با درآمدهای فعلی همخوانی ندارد. به همین دلیل اگر پارسال بهعنوان مثال درهفته ٥ درخواست صدور مجوز داشتیم حالا به یک پنجم رسیده و میتوان گفت که در بهترین حالت هفتهای یک نفر خواهان ورود به صنف ماست.
خشکشویی در پستوهای شهر
این فعال صنفی درحالی از بیشتر شدن ابطال جوازها خبر میدهد که هر روز بر تعداد خشکشوییهای آنلاین اضافه میشود. خشکشوییهایی که به گفته رجب زاده بعضی از آنها حتی کارگاههای خشکشویی ندارند و با استفاده از آب و پودر لباسهای مردم را در دالانها و زیرزمینیهایی میشویند که هیچ نظارتی بر روند کار آنها نیست. این خشکشوییها که نرخهای وسوسه انگیزی را به مشتریان خود پیشنهاد میدهند، مشکلات بسیاری را برای مشتریان خود ایجاد کردهاند. از خراب شدن لباسها گرفته تا بیماریهای پوستی. رئیس اتحادیه خشکشویی و لباسشویی تهران گفت:«برخی از این واحدها لباسهای مردم را با ملحفههای بیمارستانها در یک جا میشویند. شاید این لباسها به ظاهر تمیز شده باشند، اما این تنها ظاهر قضیه است چرا که مشخص نیست در این لباسها چه میکروبهایی وجود دارد.» به گفته رجب زاده، قیمت هر بشکه پر کلر اتیلن از یکمیلیون و ٧٠٠هزار تومان به ٦میلیون و ٣٠٠هزار تومان رسیده است به همین دلیل بسیاری از خشکشوییهای آنلاین از این مواد برای شستوشوی لباسها استفاده نمیکنند./اقتصاد آنلاین