پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
بازگشت قیمتها به سایتها بار دیگر بازار خودرو را تکان داد.
کد خبر: ۳۵۹۷۴
تیتر20 - رشد یک تا ۵ میلیونی قیمتها، طی دیروز و امروز، به گفته اهالی بازار هیچ مبنای اقتصادی خاصی را دارا نبوده است.برخی فعالان بازار دلیل عمده رشد قیمتها را روانی میدانند و معتقدند تحت تاثیر بازگشت قیمتها و آزادی عمل آگهی دهندگان، چنین اتفاقی رخ داده است.
پیش از این درج قیمت بر اگهیهای خودروی نو و دست دوم در سایت های خرید و فروش ممنوع اعلام شده بود. رئیس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمانیافته پلیس فتا گفته بود: حذف قیمتهای بازار خودرو و مسکن توسط پلیس فتا به مدیران سایتهای واسط ابلاغ شد. این اقدام با هدف پیشگیری از افزایش شدید قیمتها در بخش مسکن و خودرو صورت گرفت اما در سه ماه گذشته، قیمتها در بازار با نوسان روبرو شد اما کاهش مورد انتظار مشتریان محقق نشده است.
از دیروز که سایتها درج قیمت بر اگهیهای مسکن و خودرو را از سر گرفته اند، افزایش محسوس قیمت در بازار خودرو رخ داده است. یکی از فعالان بازار در این خصوص به خبرنگار ما گفت: اتفاقی که رخ داده این است که قیمتها در بازار بسیار کمتر از قیمتهای درج شده بر اگهیهاست.
به عنوان مثال پژو ۲۰۷ دندهای از ۱۱۶ میلیون تومان به ۱۲۱ میلیون تومان رسیده است. قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک نیز از ۱۵۸ میلیون تومان به ۱۶۳ میلیون تومان رسید. سمند ال ایکس نیز امروز ۷۷ میلیون تومان آگهی شد اما دیروز ۷۴.۵ میلیون تومان قیمت خورد.
وی گفت: نتیجه این اتفاق افزایش قیمت واقعی خودرو نیست بلکه این وضعیت سبب می شود افکار عمومی با هیجان و فشار روبرو شوند و اگر تقاضایی برای خرید داشته باشند تحت تاثیر این جو آن را به بازار وارد نکنند.
تخفیف هم میدهیم
خبرآنلاین در تماس با یک اگهی دهنده که قیمت پراید ۹۳ را ۳۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام کرده بود، از صحت و سقم قیمت جویا شد، وی تاکید کرد: اگر مشتری باشد تخفیف هم خواهم داد. این ماجرای تخفیف در بسیاری دیگر از آگهیها نیز تکرار شد و این امر نشان می داد بخش عمدهای از اگهی دهندگان به بالا بودن قیمتهای پیشنهادی شان وافق هستند.
سعید موتمنی، رییس اتحادیه نمایشگاه داران نیز در این خصوص گفت که قیمت پراید در سایتها ۵۰ میلیون تومان و در بازار واقعی ۴۷ تا ۴۸ میلیون تومان است و همین امر نشان می داد نباید چندان به قیمت سایتها اعتمادی کرد. در کنار درج اگهی هایی با قیمت های بالا، برخی کاربران نیز اگهیهایی با قیمتهای پایین و عجیب را در این فضا منتشر میکنند. به عنوان مثال آگهی فروش ۲۰۶ به قیمت یک تومان از آن جمله است.
پای فروش اقساطی به سایتها باز شد
در عین حال رکود شدید خرید و فروش در بازار خودرو سبب شده است آگهیهای متعددی برای فروش اقساطی خودروها منتشر شود. فروش خودرو با یک سوم تا دو سوم قیمت نهایی به صورت پیش پرداخت و تحویل چک برای اقساط بعدی،برخی آگهیدهندگان مدعی بودند که به تعداد بالا خودرو در اختیار دارند و این خودروها نیز در پارکینگهای سرپوشیده و استاندارد نگهداری می شود.دارا بودن چک کارمندی یکی از مهمترین شروط برای تحویل خودرو در این قالب بود و سند زدن نیز به پس از پایان اقساط از سوی اگه دهندگان موکول شده است.به نظر می رسد کسادی بازار سرمایه گذاران را راضی به معامله اقساطی خودروها با هدف بازگرداندن سرمایهها کرده است. /خبرآنلاین