شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 23
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۳
شهر اصفهان جاذبه‌های گردشگری بسیاری دارد که با مراجعه به هر کدام از آن‌ها می‌توان پا به دنیایی متفاوت و البته متحیرکننده گذاشت، به همین دلیل هم در این مطلب تصمیم داریم به معرفی یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهر اصفهان بپردازیم: کاخ هشت بهشت!
کد خبر: ۳۶۹۸۸
تیتر20 - شهر اصفهان به عنوان یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین شهر‌های کشور ایران، جایگاه خوبی را از نظر گردشگری به دست آورده است. این شهر به لحاظ اهمیت تاریخی خود نیز حرفی برای گفتن دارد، شهر اصفهان در دوره‌هایی از طول تاریخ، از جمله زمان سلسله صفویه به عنوان پایتخت شناخته شده بود و به همین دلیل نیز مهد قدرت و فرهنگ این مرز و بوم در آن زمان به شمار می‌رود.

شهر اصفهان جاذبه‌های گردشگری بسیاری دارد که با مراجعه به هر کدام از آن‌ها می‌توان پا به دنیایی متفاوت و البته متحیرکننده گذاشت، به همین دلیل هم در این مطلب تصمیم داریم به معرفی یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهر اصفهان بپردازیم: کاخ هشت بهشت!

درباره کاخ هشت بهشت

عمارت و کاخ هشت بهشت شهر اصفهان که با نام‌های «هشت به هشت» و یا «هشت در بهشت» نیز شناخته می‌شود در غرب خیابان چهار باغ پایین، شرق خیابان متاخری و جنوب بازارچه بلند (بازار هنر) قرار دارد. این کاخ، نمونه‌ای از کاخ‌هایی است که آخرین سلاطین و پادشاهان صفوی در آن زندگی می‌کردند.

ساخت این کاخ به سال ۱۰۸۰ و در دوره سلطنت شاه سلیمان باز می‌گردد. می‌توان گفت که امروزه از باغ بزرگ هشت بهشت، چیز زیادی باقی نمانده است، ولی قصر تاریخی و زیبای آن هم‌چنان پا برجاست و می‌توان از تماشای شکوه آن لذت برد.

افراد مشهور بسیاری در طول تاریخ بار‌ها به باغ و کاخ هشت بهشت رفته‌اند و درباره آن به وفور صحبت کرده‌اند، برای مثال شاردن فرانسوی در سفرنامه‌ای از خود به طور کامل به شرح این کاخ پرداخته است. قسمتی از این نوشته یه این شرح است:

«من قول داده ام که در طى توصیف باغ‌هاى اطراف خیابان زیباى اصفهان، شرح یکى از تالارهاى یکى از باغ‌ها به نام باغ بلبل را بدهم. این تالار را عمارت هشت بهشت می‌نمامند.

تمام سقف‌هاى آن موزائیک بسیار عالى است دیوار‌ها و جرز‌ها دو طبقه و دالان‌ها و غلام‌گردش‌هایى در اطراف آن‌ها قرار دارد. در این دالان‌ها صد‌ها مکان است که دلکش‌ترین و فرح‌انگیزترین نقاط دنیا محسوب می‌گردد و هر یک به وسیله منفذى که بدان نور می‌تابد روشن می‌شود. این روشنایى متناسب با تفریحاتى است که این مکان ویژه آن‌ها ساخته شده است.»

معماری عمارت هشت بهشت

یکی از جالب‌ترین و مهم‌ترین مسائل در رابطه با این باغ، معماری عمارتی است که درون آن واقع شده است. این عمارت دارای ۳۰ متر طول و ۳۵/۲۶ عرض است و از سطح مجاور باغ، چیزی حدود دو متر بلندتر بوده و به همین دلیل هم دو پلکان ۱۰ پله‌ای که به نما‌های شرقی و غربی عمارت متصل هستند نیز برای آن طراحی شده است.

بعد از این قسمت، ایوانی با دو ستون چوبی بلند وجود دارد که راهی ارتباطی با ورودی‌های سرسرای مرکز به شمار می‌رود. این سرسرا دارای طاقی است که یک نورگیر گنبدی با هشت پنجره چوبی دارد. در وسط سرسرا نیز حوضی هشت ضلعی وجود دارد که قطر آن چیزی در حدود ۳۰/۳ متر است و فواره‌هایش نیز به خوبی خودنمایی می‌کنند.

معماری این کاخ به شکل صفه است و ایوانی نیز رو به شمال دارد. گچ‌بری‌هایی که بر این عمارت کار شده است، آن را بسیار منحصربه‌فرد کرده و به خوبی خودنمایی می‌کند. برای هر کدام از اتاق‌ها و حتی طبقات این عمارت تزئین و معماری به‌خصوصی طراحی شده است، برای مثال یکی از اتاق‌ها دارای حوض آب و دیگری دارای بخاری دیواری‌ای است که آن را متمایز ساخته است، به همین دلیل هم می‌توان گفت که در طراحی این باغ در عین تنوع و گوناگونی فضاها، نوعی یکدستی و یکپارچگی نیز وجود دارد که آن را خارق‌العاده‌تر می‌کند.

به طور کلی می‌توان گفت که اتاق‌های طبقه اول در ۴ گوشه عمارت دارای تزئیناتی از گچ‌بری و نقاشی هستند، این در حالی است که در طبقه دوم این عمارت با مجموعه‌ای از رواق‌ها، طاق‌ها، اتاق‌ها و البته پنجره‌هایی روبه‌رو می‌شویم که به خوبی طراحی شده‌اند و زیبایی فضا را چندین و چند برابر کرده‌اند. طبقه دوم عمارت علاوه بر این المان‌ها دارای راهرو‌هایی است که به اتاق‌ها می‌رسند و تزئینات ویژه خودشان را دارند.

سقف‌های کاخ هشت بهشت نیز از موزاییک‌هایی زیبا پوشانده شده‌اند و این موضوع باعث شده که با دالان‌ها و غلام‌گردش‌ها هماهنگ‌تر و یکدست‌تر شوند.

نکات گردشگری باغ و عمارت هشت بهشت اصفهان

توصیه ما این است که برای سفر به شهر تاریخی و زیبای اصفهان و به‌خصوص بازدید از باغ و عمارت هشت بهشت، زمان مناسبی را در نظر داشته باشید تا بتوانید از زیبایی محیط، لذت بیشتری ببرید. با توجه به اینکه این باغ دارای سرسبزی بسیاری است معمولاً توصیه می‌شود که در فصل بهار به آن مراجعه کنید تا شکوه و زیبایی شکوفه‌های رنگارنگ و درختان زیبا و سبز آن‌ها لذت این بازدید را برایتان چندین و چند برابر کنند.

زمانی که برای بازدید از این جاذبه گردشگری می‌توان تخمین زد چیزی در حدود یک ساعت است، پس حتماً با برنامه‌ریزی مشخص، زمانی کافی را برای این بازدید در نظر داشته باشید تا بتوانید به تمامی بخش‌های این کاخ مراجعه کرده و آن‌ها را به خوبی مشاهده نمایید.

در نزدیکی کاخ هشت بهشت، جاذبه‌های گردشگری دیگری از شهر اصفهان نیز وجود دارند که می‌توانید بعد از بازدید از این باغ به آن‌ها نیز مراجعه کنید، پس بهتر است که در برنامه بازدید خود اماکنی مانند مدرسه چهار باغ، کاخ چهل ستون، تالار اشرف، عالی قاپو، سی و سه پل، موزه هنر‌های تزئینی در عمارت رکیب و... را نیز جای دهید.

لازم به ذکر است که عمارت و باغ هشت بهشت برای راحتی و آسایش بازدیدکنندگان امکانات بسیاری از جمله دسترسی به وسایل نقلیه، اقامتگاه، رستوران، بوفه، پوشش شبکه و... را در نظر گرفته است./برترین ها
ارسال نظرات
موضوعات روز