جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۵ دی ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۴
هشدار!قبل از استفاده از اینترنت بانک  این مطلب را بخوانید!

تیتر20 - سرهنگ محمد مهدی کاکوان، رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در برنامه تلویزیونی روزآمد شبکه پنج با اجرای هیراد حاتمی درباره شیوه های مختلف سوء استفاده از حساب بانکی شهروندان در دنیای مجازی توضیح داد.
به گزارش اقتصادنیوز، بر اساس گفته های رئیس پلیس فتای تهران بزرگ اگرچه بانکداری الکترونیک شرایط را برای مبادلات سهل و ساده کرده اما واقعیت این است که به همان اندازه مجرمان برای سواستفاده از این امکانات در کمین نشسته اند.

سرهنگ محمد مهدی کاکوان، رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در برنامه تلویزیونی روزآمد درباره ضرورت استفاده از کارت های بانکی گفت:«آنچه که این روزها خیلی با آن کار داریم استفاده از کارت های بانکی است. کارت های بانکی که در حال حاضر در مبادلات روزانه لاجرم به استفاده از آنها هستیم. وقتی داریم آسیب ها را می گوییم هدف مان این نیست که « بد » است و باید این ابزار را کنار گذاشت. به هیچ عنوان امکان کنار گذاشتن آن دیگر نیست. همیشه هم گفتم که وقتی همکاران ما در راهور از پیچ خطرناک، سرعت غیر مجاز و بستن کمربند ایمنی سخن می گویند، هیچ وقت مد نظر نیست که از خودرو استفاده نکنید بلکه هدف این است که از خودرو به طور بهینه استفاده شود. در حال حاضر بسیاری از کارهای بانکی ما با «کارت بانکی» است. یعنی الان تمام خانواده ها کارت بانکی را دارند و حتی برخی کارت بانکی همسران شان در اختیارشان است و خرید می کنند.»

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ نخستین توصیه خود برای استفاده از کارت های بانکی را اینگونه مطرح کرد:« خواهش من در درجه نخست این است که پول پس انداز از پول جاری جدا شود. به طور معمول ما پولی داریم که به صورت ماهیانه هزینه می کنیم و مبلغی پول داریم که پس انداز می کنیم. حساب پس انداز حتما باید از حساب جاری که روزانه با آن خرید می کنیم جدا شود. این موضوع در دنیا جا افتاده است که پول های جاری در حساب های متصل به کارت است و پول پس انداز در حسابی قرار می گیرد که متصل به کارت نیست.»

کاکوان در ادامه گفت:« وقتی که داریم از کارت بانکی استفاده می کنیم، فروشنده باید دستگاه پوز را در اختیار ما قرار دهد. در یک هفته 15 نفر از فروشنده های معتبر و محترم را مجبور شدیم از آنجاییکه خریدار به طور شخصی کارتش را نکشیده بود به پلیس فتا احضار کنیم. این مثال را زده ام که امکان ندارد خریدار یا فروشنده به همدیگر اجازه دهند که دست در کیف و جیب یگدیگر کنند و پول بردارند. یک فرهنگ غلطی جا افتاد و داریم آن را دنبال می کنیم. فروشنده و خریدار دست به دست هم دهند تا فروشنده در مظان اتهام قرار نگیرد و خریدار خیالش راحت شود. وقتی دستگاه پوز در اختیار خریدار قرار می گیرد خودشان استفاده کنند. اینکه سیم آن کوتاه است و دسترسی آن به خریدار دور است را باید فراموش کنیم. ما در یکی از مجتمع های تهران موردی داشتیم که کاسب بسیار معتبری است. در یک مقطع زمانی از شاگردی استفاده کرده که یک دستگاه اسکیمر داشته است. دستگاه اسکمیر به اندازه یک کف دست است و کافیست برای یک بار کارت بانکی در آن دستگاه کشیده شود، بعد از آن کارت کپی شده است. عین فتوکپی است و بر این اساس فرد راحت می تواند از این کارت سو استفاده کند. درست مثل اینکه شما فتوکپی کارت ملی خودتان را در دسترس قرار دهید و از آن سواستفاده کنند. پیش گیری از آن خیلی راحت است. کافیست آن خریداری که مراجعه می کند خودش به طور شخصی از دستگاه پوز استفاده کند. این فرهنگ باید جا بیفتد. »

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در بخشی دیگر از توصیه های خود به نحوه استفاده از اینترنت بانک اشاره کرد و در تشریح آن به این شکل توضیح داد:« برای استفاده از اینترنت بانک باید از کارت بانکی ای استفاده شود که کارت بانکی جاری ماست و پس انداز نیست. اینترنت بانک بسیار کار را سهل کرده اما این سریع بودن برای مجرمان هم هست. مجرمان در کمین هستند. عین صفحه بانک که شما می بینید درست می کنند و آن را کپی می کنند. وقتی شما از اینترنت بانک استفاده می کنید نام بانکی را می زنید و لوگوی آن بانک را می بینید که چشمان تان به آن عادت دارد. از شما شماره مشتری و پسورد می خواهد. حتی صفحه کلید برای ایمنی بیشتر می بینید و حروفی که باید برای تایید آن را تایپ کنید. غافل از اینکه آدرس اینترنتی را چک کرده باشید. افرادی که می خواهند از اینترنت بانک استفاده کنند خواهش من این است که آدرس بانک را خودشان تایپ کنند.»

او افزود:« این عادت بدی است که شما بخواهید از یک اینترنت بانک استفاده کنید و بیایید در موتورهای جستجو آن را تایپ کنید. یعنی به طور مثال در سایت گوگل و یاهو نام بانک را تایپ کنید. وقتی شما در موتور جستجو نام آن بانک را تایپ کنید هر آنچه در دنیای اینترنت مربوط به آن است را می آورد بنابراین اگر صفحه اینترنت بانک جعلی ساخته شده باشد موتور جستجو آن را می آورد. بنابراین این اصلا کار خوبی نیست. آدرس سایت بانکی که دایم دارد تبلیغ می شود را باید خودمان تایپ کنیم. »

کاکوان گفت:« جهت داشتن اینترنت بانک ما یک توصیه کردیم که بانک ها مقداری دارند مقاومت می کنند و آن رمز یک بار مصرف است. در دنیا مرسوم است که اگر شما پشت دستگاه «ای تی ام» بروید و رمز اینترنتی بگیرید کار غلطی است و نداریم.»

برچسب ها: اینترنت بانک
ارسال نظرات
موضوعات روز