جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۸:۲۹
با شروع تحریم ها قطعه سازان به دلیل عدم همکاری شرکای خارجی به فکر چاره افتادند و تنها راه گذر از این شرایط سخت را داخلی سازی قطعات های تک (High Tech) دانستند.
کد خبر: ۳۹۱۹۶
تیتر20- زمینه و انگیزه داخلی‌سازی قطعات های تک (High Tech) مانند ECU، کنترلر ایربگ(ACU)، جلو آمپر، مولتی مدیا، پنل های نمایش دهنده اطلاعات، کنترل بدنه و... به دلیل تحریم‌ها و عدم تامین آن، برای کروز ایجاد شد و به تولید انبوه رسید.
 اولین پتانسیل برای تولید قطعات های تک (High Tech) می توان به نیروی متخصص اشاره کرد و داخلی‌سازی این قطعات سبب اشتغالزایی، به کارگیری نیروهای بومی، ورود دانش فنی به کشور و تحقق توسعه می شود.
 کروز در این سال ها از دانش و تخصص مهندسین، دانشجویان و دانشگاه های معتبر داخلی برای حل مسائل بنیادی استفاده کرده است. همچنین این دانشجویان و نخبگان با آشنایی از روند کار و گذراندن دوره های آموزشی و عملی در کروز پس از مدتی می توانند نیروی کار ثابت این بنگاه اقتصادی شوند.
سرمایه‌گذاری برای تولید قطعات های‌تک (High Tech) به بیش از 30میلیون یورو برای تجهیز آزمایشگاه های پیشرفته، نیروی متخصص و... هزینه نیاز دارد و زمانی که بازار عرضه 2 میلیون خودرو داشته باشد، این امر سرمایه‌گذاری را توجیه می‌کند؛ بنابراین سیاست‌گذاران باید روی این مسئله توجه بیشتری داشته باشند و عملا برای تولید این قطعات در تیراژ پایین توجیه اقتصادی وجود ندارد.
 خودروسازان در استفاده از قطعات تولید داخل کم لطفی می کنند و به جای به کارگیری از قطعاتی که در کشور با کیفیت بالاتر بومی سازی شده اند، از قطعات مشابه وارداتی آن ها استفاده و هزینه‌های آن را به صورت نقدی و ارزی پرداخت می‌کنند؛ اما اکنون اگر بخواهند همچون سابق به صورت مدت‌دار پرداخت‌های خود را به قطعه‌سازان انجام دهند، برای تولیدکننده به‌صرفه نخواهد بود.
 نادر سخا با ابراز خرسندی از پیشرفت داخلی سازی قطعات های تک از خودروسازان درخواست کرد که با اتمام تحریم ها دوباره استفاده از قطعات وارداتی رونق پیدا نکند و اکنون که قطع همکاری با شرکای خارجی سبب بومی سازی قطعات توسط قطعه سازان درون مرزی شده است، حمایت از آنان به فراموشی سپرده نشود.
یکی از چالش های اصلی این روزهای صنعت خودرو، مشکلات ناشی از تحریم های ظالمانه بین المللی است که به دلیل وابستگی صنعت خودرو به واردات قطعات و ارز دولتی، تولید را با شوک مواجه کرد و سبب انباشت خودروها در کف کارخانه ها شد.
در قدم اول قطعه سازان به دلیل عدم همکاری شرکای خارجی و واردات قطعات به فکر چاره افتادند و تنها راه گذر از این شرایط سخت سلطه بر صنعت خودرو را داخلی سازی قطعات های تک دانستند؛ در همین راستا مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و قطعه سازان کوچک و بزرگ با همکاری یکدیگر میزهای تخصصی تعمیق ساخت داخل را برگزار کردند تا قطعات های تک (High Tech) که روزی انتظار نمی رفت در کشور تولید شوند، هدف اصلی داخلی سازی قرار گیرند. شرکت صنایع تولیدی کروز نیز به عنوان پیشتاز در امر داخلی سازی قطعات های تک (High Tech)، این تحریم ها را برای خود به یک فرصت تبدیل کرده و در این زمینه نتایج چشمگیری به دست آورده است.
نادر سخا مدیر عامل شرکت صنایع تولیدی کروز در خصوص فرآیند قطعات های تک گفت: بعضی قطعات با فناوری پایین (low Tech)  هستند که به دانش زیادی نیاز ندارند مانند قطعات ساده فلزی و...، بخش دوم قطعات مربوط به فناوری متوسط (Medium Tech)  و دسته سوم قطعات با فناوری بالا (High Tech) بوده که نیازمند تکنولوژی و دانش فنی و ساخت آن ها در ایران بسیار هزینه بر است. بیشتر قطعات مورد استفاده در بخش الکترونیک خودرو های تک (High Tech)  محسوب می شوند؛ چرا که هر کدام دارای یک پردازنده هستند که بر روی آن ها یک نرم افزار پیاده می شود و توانایی لازم برای کار کردن در سیستم های پیچیده را دارند.
وی با اشاره به دستاوردهای کروز در ساخت قطعات های تک (High Tech) اظهار کرد: کروز در داخلی سازی قطعات متفاوت به ویژه الکترونیک خودرو عملکرد قابل توجهی داشته است. همه ی کنترلرهای موجود در خودرو بر خلاف گذشته که مکانیکی بودند، تبدیل به الکترونیکی شدند، مانند ECU، کنترلر ایربگ(ACU)، جلو آمپر، مولتی مدیا، پنل های نمایش دهنده اطلاعات، کنترل بدنه و... که با توجه به شرایطی که تحریم‌ها برای ما به وجود آورد، زمینه و انگیزه داخلی‌سازی این قطعات ایجاد شد و به تولید انبوه رسید.
مدیرعامل کروز در خصوص عملکرد یونیت کنترل بدنه توضیح داد: همه ی سنسورها، کلید های بدنه، فلاشر، چراغ ها، آبپاش و.... به یک برد الکترونیکی متصل می شوند و از طریق آن کنترل بدنه انجام می شود؛ این عملکرد سبب کاهش حجم سیم کشی و ایمنی بالاتر می شود.
سخا با اشاره به خودروهای استفاده کننده از قطعات های تک (High Tech) ساخت کروز تصریح کرد: کروز تامین کننده اصلی نیازهای قطعات های تک (High Tech) صنعت خودروسازی داخلی و حتی بین المللی است.
این فعال صنعتی در مورد زمان شروع داخلی سازی قطعات های تک (High Tech) توسط کروز گفت: این قطعات در قبل از شرکت های خارجی مانند کونتیننتال وارد می شد ولی از سال 90 کروز شروع به طراحی، راه اندازی و داخلی سازی آن ها کرد و در حال حاضر بیشتر خودروهای داخلی از قطعات های تک (High Tech) الکترونیکی تولیدی کروز استفاده می کنند.
سخا با اشاره به پتانسیل های موجود برای تولید قطعات های تک (High Tech) بیان کرد: اولین پتانسیل می توان به نیروی متخصص اشاره کرد و داخلی‌سازی این قطعات سبب به کارگیری نیروهای بومی، ورود دانش فنی به کشور و تحقق توسعه می شود.
وی با اشاره به همکاری شرکت های دانش بنیان و استارت آپ برای ساخت قطعات های تک (High Tech) با کروز اظهار کرد: هیچ شرکت تولیدکننده قطعه دانش فنی خود را به اطلاع دیگر شرکت ها نمی رساند چون از این طریق کسب درآمد دارد. به همین خاطر دانش فنی را باید به دست آورد و کروز در این سال ها از دانش و تخصص مهندسین، دانشجویان نخبه دانشگاه های معتبر داخلی برای حل مسائل بنیادی در ساخت این قطعات استفاده کرده است. همچنین این دانشجویان و نخبگان با آشنایی از روند کار و گذراندن دوره های آموزشی و عملی در کروز پس از مدتی می توانند نیروی کار ثابت این بنگاه اقتصادی شوند.
سخا با تاکید بر مهم بودن تیراژ برای تولید قطعات های تک (High Tech) گفت: مشکلات پیش آمده پس از تحریم در بحث خودکفایی قطعات یا فرآیندهای معمولی تولید مثل پرس کاری، ماشین کاری و... نبوده و آن چه صنعت قطعه سازی را دچار مشکل کرده، ناتوانی در تولید قطعات های تک (High Tech) و قطعات الکترونیکی پیچیده بود. البته برای تولید قطعات های‌ تک  (High Tech)به بیش از 30میلیون یورو سرمایه‌گذاری برای تجهیز آزمایشگاه های پیشرفته، نیروی متخصص و... نیاز می باشد و زمانی که بازار نیاز عرضه 2 میلیون خودرو داشته باشد، این امر سرمایه‌گذاری را توجیه می‌کند؛ بنابراین سیاست‌گذاران باید روی این مسئله توجه بیشتری داشته باشند چرا که عملا برای تولید این قطعات در تیراژ پایین توجیه اقتصادی وجود ندارد.
وی افزود: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در جنگ اقتصادی کنونی اگر ملت ایران، فعالان اقتصادی و اندیشمندان کشور بتوانند با تکیه بر توان داخلی تحریم ها را بی اثر کنند، عامل تحریم کننده نیز از ادامه تحریم ها دست خواهد برداشت، چرا که متضرر خواهد شد.
سخا با ابراز خرسندی از پیشرفت داخلی سازی  قطعات های تک (High Tech) از خودروسازان درخواست کرد که با اتمام تحریم ها دوباره استفاده از قطعات وارداتی رونق پیدا نکند و اکنون که قطع همکاری با شرکای خارجی سبب بومی سازی قطعات توسط قطعه سازان درون مرزی شده است، حمایت از آنان به فراموشی سپرده نشود.
مدیرعامل کروز با اشاره به مهم بودن کیفیت قطعه در کنار داخلی سازی شدن آن گفت: در زمینه خودرو باید قطعاتی را به مشتری تحویل دهیم که حدود 20 سال روی خودرو کار کند و در این امر گارانتی لازم به مشتری ارائه شود، خوشبختانه کروز در همه زمان کیفیت را اساس کار خود قرار داده و قطعات تولید شده ضمانت لازم را دارند.
وی در خصوص زمان لازم برای داخلی سازی یک قطعه بیان کرد: برای ساخت هر محصول از طراحی تا ساخت از نظر پیچیدگی آن 6 ماه تا 3 سال زمان لازم دارد. برای مثال ای سی یو به عنوان یک محصول پیچیده بر گرفته از علم الکترونیک، مکانیک، شیمی و مواد است. استراتژی کنترل ECU مهمترین نقش برای کنترل موتور، احتراق مواد شیمیایی در آن و همچنین خروجی گشتاور و دور موتور است که معقوله بسیار پیچیده تلقی می شود و کروز توانسته آن را در 4 نسل داخلی سازی کند.
وی در مورد برنامه های آینده کروز در داخلی سازی قطعات خودرو گفت: دنیا در پیشبرد تکنولوژی به سرعت در حال حرکت است و کروز نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی از قطعاتی که در کروز در مرحله مطالعات اولیه می باشد، رادار در خودرو است. راننده زمانی که از کروز کنترل استفاده و روی سرعت خاص تنظیم می کند، اگر مانعی پیش روی وی باشد باید خود اقدام به ترمز کند تا از سرعت کاسته شود و در غیر اینصورت احتمال تصادف وجود دارد، راه حل دیگر استفاده از رادار است که این مانع را تشخیص و نسبت به کاهش سرعت خودرو فرمان لازم را صادر کند.
وی افزود: از دیگر سیستم های پردازنده تولیدی کروز که آماده عرضه به بازار است، می توان به آنتی ترپ یا سامانه ایمنی ضد مانع اشاره کرد که جدیدترین تکنولوژی در دنیا محسوب می شود و از خطرات ناشی از به دام افتادن اعضای بدن هنگام بالا رفتن شیشه های خودرو جلوگیری می کند. کروز این سیستم را با کمترین هزینه داخلی سازی کرده و چنانچه شیشه هنگام بالارفتن با مانعی برخورد کند، متوقف شده و سپس در جهت عکس حرکت می کند.
وي در پايان ضمن تاكيد بر حمايت دولت و اركان تصميم‌گير جامعه براي تحقق برنامه‌هاي داخلي‌سازي قطعات های تک(High Tech)  گفت: فراموش کردن نقش بالای قطعه‌سازان در تولید خودرو به‌عنوان محصول نهایی می تواند زیان‌بار باشد و به همین دلیل حمایت و پشتیبانی مالی و معنوی دولت و سه قوه از قطعه‌سازان باید صورت گیرد تا با کمک آنان خودروسازان سرپا نگه‌داشته شوند و بتوانيم با داخلی سازی قطعات مورد نیاز، خودروهاي جديد را مطابق با تكنولوژي روز توليد كنيم.

ارسال نظرات
موضوعات روز