جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۵
عملکرد تیم‌های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا با گذشت دو هفته از بازی‌های گروهی نه تنها قابل دفاع نبوده بلکه فاجعه است و با ادامه این روند هیچ بعید نیست سهمیه ۲+۲ ایران در این بازی‌ها به چالش کشیده شود.
کد خبر: ۴۱۲۱۵
تیتر20- تیم‌های ایرانی از ۴ بازی در هفته دوم تنها یک امتیاز کسب کردند. استقلال به الاهلی ۲ بر یک باخت. مصاف شهر خودرو با پاختاکور ۳ بر صفر به سود حریف خاتمه یافت. سپاهان با همین نتیجه به السد باخت و تنها امتیاز برای فوتبال ایران در مصاف پرسپولیس با الشارجه به دست آمد که در این بازی دو تیم ۲-۲ مساوی کردند. بدتر اینکه در مجموع ۸ بازی در دو هفته از بازی‌ها ایرانی‌ها تنها یک بار پیروز شدند. دو تساوی کردند و در ۵ بازی هم شکست برای تیم‌های ایرانی رقم خورده است. یک شکست برابر تیم ازبکستانی؛ ۲ باخت برابر تیم‌های قطری، دو شکست برابر تیم‌های عربستانی، یک تساوی برابر تیم قطری و یک پیروزی و یک تساوی برابر تیم‌های اماراتی! این با هیچ ادله‌ای قابل توجیه نیست.

اما چرا تیم‌های ایرانی این فصل در لیگ قهرمانان آسیا ضعیف ظاهر شدند؟ اگر بحث کهنه و بهانه قدیمی داوری را وسط بکشیم، بله در بعضی از بازی‌ها داوری‌ها به ضرر تیم‌های ایرانی بوده است. نمونه اش در بازی استقلال- الاهلی. گل دوم استقلال در حالی مردود اعلام شد که ابتدا کمک‌داور به نشانه آفساید پرچم نزده بود. در بازی پرسپولیس- الدحیل هم تردید‌هایی در مورد قضاوت داور وجود داشت به خصوص روی گل اول. اگر داستان جدید و بهانه تازه عدم استفاده از میزبانی را مد نظر قرار دهیم، شاید اگر تیم‌های ایرانی در دور رفت از امتیاز میزبانی بهره می‌بردند شرایط بهتری به سود تیم‌های کشورمان رقم می‌خورد، اما با این حال امتیازات از دست رفته را نمی‌توان به این دلایل توجیه کرد. آیا می‌شود گفت سپاهان برابر السد بی‌دلیل شکست خورد؟ یا شکست تیم شهر خودرو برابر پاختاکور با چه ادله‌ای قابل توجیه است؟ البته اگر داوری‌ها بهتر بود و ایرانی‌ها در دور رفت هم از امتیاز میزبانی سود می‌بردند، شرایط بهتر می‌شد، اما در خیلی از بازی‌ها و از جمله لیگ خودمان تیم‌ها دو بازی پی در پی مهمان هستند. تازه مگر از روز اول همه این شرایط مشخص نبود؟ مگر همین (سه بازی متوالی بیرون خانه) را به عنوان «فتح‌الفتوح» از مالزی سوغات نیاوردید؟!

اگر به دلایل قبلی نگاه احترام‌آمیزی داشته باشیم، باید برای ضعف فنی تیم‌ها در جدال با تیم‌های آسیایی جایگاه ویژه‌ای در نظر بگیریم و این دلیل اصلی امتیازدهی تیم‌های ایرانی در دو هفته اخیر لیگ قهرمانان آسیا بوده است. اعتراض به داوری و استپ در بازی در حالی که داور در سوت خود ندمیده و بازی ادامه دارد، در مهد کودک هم درک می‌شود، اما در جام ملت‌های آسیا به ضرر ایران تمام شد و به نظر می‌رسید تیم‌های ایرانی درس گرفته باشند، اما این در لیگ قهرمانان آسیا و در بازی پرسپولیس - الدحیل هم تکرار شد و شک نکنید با این آدم‌ها که پول حرفه‌ای می‌گیرند، اما سواد آماتور هم ندارند، باز هم بار‌ها تکرار خواهد شد. همان‌طور که از ناحیه انتخاب مدیر و مربی و دلالیسم هزار بار لطمه خوردیم و می‌خوریم.

و، اما حرف آخر؛ از اینکه کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کرد تیم‌های ایرانی نمی‌توانند در این فصل از بازی‌ها میزبان باشند، چنان شور و بلوایی به‌راه افتاد که تصور می‌کردیم بعد از رفع مشکل میزبانی، تیم‌های ایرانی حریفان خود را تار و مار کنند! اگر قرار بود این نتایج حاصل شود، کاش تیم‌های ایرانی دست‌کم این فصل در بازی‌ها شرکت نمی‌کردند و به قول دادکان دو سال فوتبال را تعطیل می‌کردیم تا لااقل از ریشه درست شود. اگرچه عزیزان حاضر به عبور از پاداش‌های دلاری و سفر خارجی و آپشن قرارداد نبودند ولی کاش لااقل به ازای همین منافع مالی کمی آبروی فوتبال ایران هم برای‌شان مهم بود! به هر حال با این نتایج شأن و آبروی فوتبال باشگاهی ایران زیر سؤال رفته و به نظر می‌رسد نوبت آن رسیده که فوتبال باشگاهی ایران و مربیانش از ادعا کم کنند و بر عمل بیفزایند.

کارشناسان و پیشکسوتان پاسخ می‌دهند
دلایل ناکامی مطلق تیم‌های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا چیست؟
بیژن ذوالفقارنسب: رقبا با سرعت دارند پیش می‌روند
کارشناس فوتبال کشورمان در این خصوص گفت: دلایل زیادی برای ناکامی تیم‌های ایرانی در آسیا وجود دارد که از جمله می‌توان به نداشتن امکانات مالی و سخت‌افزاری اشاره کرد. ضمن اینکه ما در جذب بازیکنان حرفه‌ای و بین‌المللی هم توان کافی نداریم در حالی که رقبای ما از مربیان و بازیکنان مطرح استفاده می‌کنند. رقبا برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت دارند، ولی تیم‌های ایرانی برنامه‌ریزی مناسبی ندارند. اگر چه هنوز تیم‌های ما شانس صعود دارند، ولی واقعیت این است که ما کم‌کم داریم از رقبا عقب می‌افتیم و اگر دیر بجنبیم فاصله زیادی با آن‌ها پیدا می‌کنیم.
محمد پنجعلی: دلیل ناکامی ما آماتور بودن است
کاپیتان اسبق تیم ملی و پرسپولیس در این خصوص گفت: ۳ باخت و یک تساوی می‌تواند بدترین نتیجه ممکن برای تیم‌های ایرانی در هفته دوم لیگ قهرمانان آسیا باشد. واقعیت این است که فوتبال ما سطحی آماتور دارد و نتایجی هم که می‌گیریم اگر خوب باشد مقطعی است و اگر بد باشد واقعیت فوتبال ما را نشان می‌دهد. ما پا به پای سایر رقبای آسیایی خودمان جلو نمی‌رویم و سال‌هاست که از آن‌ها عقب افتاده‌ایم. شما شرایط تیم‌های عربی را نگاه کنید. از همه لحاظ حرفه‌ای شده‌اند، ولی ما هنوز درگیر مسائل ابتدایی هستیم.
شاهرخ بیانی: ساختار فوتبال ما حرفه‌ای نشده است
هافبک اسبق تیم ملی و استقلال در این خصوص گفت: رقبای ما خوب پول خرج می‌کنند، از امکانات حرفه‌ای و کاملی برخوردار هستند و بازیکنان گرانقیمت و تأثیرگذار دارند، اما تیم‌های ایرانی کاملاً آماتورگونه مدیریت می‌شوند و نه امکانات درست و حسابی داریم و نه می‌توانیم از مربیان و بازیکنان بین‌المللی و حرفه‌ای خارجی برخوردار باشیم. همین می‌شود که می‌بینید در هفته دوم تفاوت‌ها آشکار می‌شود و ۳ باخت و یک تساوی به دست می‌آوریم. ضمن احترام به نمایندگان کشورمان در آسیا باید بگویم ساختار ما حرفه‌ای نیست.
ابراهیم قاسم‌پور: نداشتن حق میزبانی روی ما فشار آورده است
کارشناس فوتبال کشورمان در این خصوص گفت: پرسپولیس، استقلال و سپاهان تیم‌های خوبی هستند، ولی در این دوره از مسابقات شادابی و تحرک لازم را ندارند. حق میزبانی را هم از ما گرفته‌اند و داریم تمام بازی‌های خود را خارج از خانه برگزار می‌کنیم و این مسئله فشار زیادی را به تیم‌های ایرانی وارد می‌کند. از لحاظ امکانات حرفه‌ای و مالی هم اصلاً تیم‌های ما قابل قیاس با تیم‌های عربی نیستند. این عین واقعیت است که شرایط حرفه‌ای در تیم‌های عربی بسیار بهتر از تیم‌های ایرانی است. ما نه امکانات داریم و نه در AFC حرف‌مان خریدار دارد.
ضیا عربشاهی: هنوز زود است نگران شویم
هافبک اسبق تیم ملی و پرسپولیس در این خصوص گفت: من فکر می‌کنم هنوز زود است نگران نمایندگان ایران در آسیا باشیم. پرسپولیس، استقلال و سپاهان از گروه خود بالا می‌آیند، ولی واقعیت‌ها را هم باید در نظر گرفت. شما به همین السد قطر نگاه کنید. میلیون‌ها دلار هزینه کرده‌اند و تیمی بسیار حرفه‌ای ساخته‌اند. اکثر بازیکنان السد باتجربه هستند، ولی سپاهان یا پرسپولیس یا استقلال هم از لحاظ مالی به گرد پای این تیم‌ها نمی‌رسند و هم، چون حق میزبانی نداریم خسته به نظر می‌رسند. تیم‌های عربستانی هم تا دندان مسلح هستند، ولی تیم‌های ما با توان کمتری راهی مسابقات شده‌اند./خبرورزشی

ارسال نظرات
موضوعات روز