شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 23
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۵
حالا دیگر وقت آن شده که موتورسیکلت‌های برقی را جدی بگیریم. بیشتر کشور‌های دنیا برای حل معضلات ناشی از سوخت فسیلی به فکر استفاده از انرژی برق افتاده‌اند. مثلا آلمان قصد دارد حداقل تا ۱۰ سال آینده، دیگر از موتور‌های دارای احتراق داخلی استفاده نکند.
کد خبر: ۴۲۸۰۰
۱۰ سوگلی برقی برای سال جدید
تیتر20- از طرفی بریتانیا هم ۱۰ تا ۲۰ سال آینده را نقطه پایانی استفاده از سوخت‌های فسیلی در این کشور می‌داند و می‌گوید تا یکی دو دهه دیگر تنها وسایل نقلیه مورد استفاده آن‌ها و از جمله موتورسیکلت‌ها برقی خواهد بود.

شرکت خودروسازی تسلا در تولید خودرو‌های برقی گام‌های مهمی برداشته و قصد دارد زیرساخت‌های شارژ سریع این وسایل نقلیه را بهبود دهد. البته این شرکت تاکنون علاقه خاصی به موتورسیکلت‌های برقی نشان نداده است، اما شرکت‌های دیگر در این زمینه پیشرفت‌هایی داشته‌اند. در واقع موتورسیکلت‌های برقی متعددی تولید شده که می‌توانند با هر مرتبه شارژ، دست‌کم ۱۶۰ کیلومتر برانند و این ویژگی، آن‌ها را به وسایلی قابل اعتماد برای رفت‌و‌آمد‌های روزانه تبدیل کرده است. با فرارسیدن بهار و آغاز سال نو شاید شما هم به فکر خرید یک موتور برقی شده باشید که خوشبختانه این روز‌ها در ایران هم تا حد خوبی جا افتاده‌اند. در ادامه این مقاله به ۱۰ موتورسیکلت برقی برتر سال ۲۰۲۰ اشاره می‌کنیم که این روز‌ها محبوب بازار‌های جهانی شده‌اند.

۱. زیرو اس‌آر، کارایی بهتر

جدیدترین موتورسیکلت برقی، مدل زیرو اس‌آر (ZERO SR) است که توجه افراد بسیاری را به خود جلب کرده است. این موتور از نظر ارگونومی و البته سیستم تعلیق، بهتر و سریع‌تر از موتور‌های دارای بادگیر نسل قبل خود است.

دسته‌های این موتور، بلند و پهن‌تر شده و راکب آن‌ها را به‌راحتی می‌تواند بگیرد. همچنین فنر‌ها و ضربه‌گیر‌های آن نرم‌تر و صندلی‌اش جادارتر شده است. روی‌هم‌رفته تغییراتی که در نسل جدید موتور‌های برقی زیرو اعمال شده برای کارایی بهتر آن بوده است.

این نسل از موتور زیرو دارای برد خوب، زمان شارژ مجدد یک تا چهار ساعت و قیمت بسیار مناسبی است. برد آن بسته به نوع رانندگی و سرعت‌تان از ۱۱۰ تا ۱۶۰ کیلومتر متفاوت است. البته اگر از تجهیزات مخزن برق اضافی برای آن استفاده کنید - که البته به قیمت موتورسیکلت می‌افزاید - می‌توانید ۴۰ کیلومتر دیگر هم برانید.


۲. کالک اند، آفرودی سبک‌وزن

موتور کالک اند (Kalk And) که ساخت سوئد است، فقط ۷۹ کیلوگرم وزن دارد و مناسب رانندگی آفرود است. با وجود این که برد این موتور با هر مرتبه شارژ فقط ۸۵ کیلومتر است، اما به سرعت بالای ۹۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد. موتورسیکلت کالک اند فقط در مدت زمان دو ساعت و نیم کاملا شارژ می‌شود و به‌راحتی می‌توان آن را با پریز برق خانه شارژ کرد. این موتور ۴/۱۳ اسب‌بخار قدرت دارد و گشتاور آن چنان قوی است که حتی در سرعت‌های بالا هم تکان‌های کمی حس می‌شود.

همچنین این موتور به ترمز‌های مخصوصی مجهز است. روی اهرم راست فرمان، ترمز جلو و روی قسمت پای چپ هم ترمز عقب قرار داده شده است. البته بیشتر موتورسوار‌ها از ترمز عقب موتورسیکلت چندان راضی نیستند و می‌گویند آن‌گونه که باید درست عمل نمی‌کند.


۳. انرژیکا ایوا ریبل؛ سریع و جذاب

موتورسیکلت ایوا ریبل ساخت شرکت انرژیکا (Energica Eva Ribelle)، مجهز به شتاب‌دهنده‌ای عالی است که می‌تواند از آن موتوری با سرعت بالا بسازد. ظاهر این موتور کمی خشن و البته جذاب است. صندلی راحت و مناسبی دارد. با این موتور می‌توان نرم و آسان رانندگی کرد. سروصدای زیادی هم ایجاد نمی‌کند. سیستم تعلیق این موتور بسیار قوی است و می‌تواند آن را به باثبات‌ترین موتورسیکلت برقی ساخته‌شده تبدیل کند.

قدرت این موتور ۱۶۰ اسب بخار است و با هر مرتبه شارژ می‌تواند بیش از ۲۰۰ کیلومتر براند. در ضمن فقط در مدت زمان ۴۲ دقیقه، بیش از ۸۰ درصد باتری آن شارژ می‌شود. شاسی این موتور از بهترین نوع شاسی است و کیفیت باتری‌های آن حداقل سه سال ضمانت دارد. این موتور همچنین وزن بسیار بالایی دارد و ۲۷۰ کیلوگرم است.


۴. هارلی دیویدسون لایو وایر؛ رانندگی نرم و بی‌دردسر

هارلی دیویدسون لایو وایر (Harley-Davidson Livewire)، ما را به یاد موتورسیکلت دوکاتی مانستر می‌اندازد. با این موتورسیکلت می‌توان راندن راحت و نرمی را تجربه کرد. این موتور، مجهز به سیستم ذخیره انرژی احیا‌پذیر است و پیشرفته‌ترین فناوری روز را دارد. دارای بسته باتری‌های لیتیومی ولتاژ بالای ۵/۱۵ کیلووات‌ساعت بوده و در مدت زمان فقط یک ساعت کاملا شارژ می‌شود. می‌توانید آن را به برق ۲۴۰ ولت خانگی متصل کنید. شاسی این موتور آنقدر قوی است که هرگز با شکستگی سیستم تعلیق مواجه نمی‌شوید. شتاب صفرتاصد آن فقط سه ثانیه است. البته لایووایر مناسب مسافرت نبوده، اما برای رفت‌و‌آمد‌های روزانه درونشهری مناسب است.


۵. زیرو مدل اس‌آر/ اف، سریع و پیچیده

این مدل از موتور‌های زیرو به نام مدل اس‌آر/ اف (Zero SR/F)، گام بلندی در سرعت گرفتن برداشته و در مقایسه با موتور‌های نسل قبلی خود، پیچیده‌تر است. نتیجه این شده که با موتوری با قدرت بالا، رانندگی عالی و هیجان‌انگیز روبه‌رو می‌شوید. سیستم تعلیق عالی و لاستیک‌های بی‌نقص و وزن مناسب ۲۲۶ کیلوگرم، زیرو مدل اس‌آر/ اف را به یکی از موتور‌های برگزیده در اندازه متوسط تبدیل کرده است. مدت زمان شارژ این موتور نسبت به روش شارژتان متفاوت است. اگر با استفاده از پریز خانه آن را شارژ کنید، چهار ساعت طول می‌کشد تا ۹۵درصد باتری‌های آن شارژ شود، اما با استفاده از منبع برق سه فاز، این مدت به دو ساعت کاهش می‌یابد. موتور آن ای‌سی (AC) هواخنک است و قدرتی معادل ۱۱۰ اسب‌بخار دارد. گشتاور آن هم ۱۸۹ نیوتن‌متر است. این موتور با حداکثر سرعت ۱۹۰ کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند.


۶. موتور برقی چزتا، اسکوتری کلاسیک

طراحی موتور برقی چزتا (Cezeta) که البته به آن اسکوتر هم می‌گویند، کلاسیک است و به دوران جنگ سرد برمی‌گردد. این موتورسیکلت مناسب رفت‌وآمد‌های با فاصله کم است. پیشرانه آن که ۱۵ اسب‌بخار قدرت دارد و درون چرخ عقب آن تعبیه شده، توان سفر‌های طولانی را ندارد. باتری‌های آن هم از نوع لیتیومی شش کیلووات‌ساعتی پاناسونیک و درون بدنه موتور قرار گرفته است. وزن چزتا حدود ۱۸۷ کیلوگرم و شتاب صفر تا صد آن، فقط ۷/۲ ثانیه است و می‌تواند به سرعت ۷۵ کیلومتر در ساعت دست یابد. برد این موتورسیکلت با هر مرتبه شارژ ۷۵ کیلومتر است. البته این موتور سیستم ترمز ای‌بی‌اس ندارد، اما برای سفر درون‌شهری ایده‌آل است.


۷. وسپا الکتریکا، برای سفر‌های درون‌شهری

موتور الکتریکی وسپا (Vespa Elettrica) قدرت خود را از یک باتری لیتیوم ــ یونی سبک می‌گیرد که می‌تواند ۵/۳ تا ۰/۴ کیلووات برق تولید کند. شارژ کامل این موتور چهار ساعت طول می‌کشد و آن را می‌توان در خانه یا در ایستگاه‌های مخصوص شارژ کرد. طول عمر باتری موتور وسپا طی کردن مسافتی میان ۵۰هزار تا ۷۰هزار کیلومتر است.

موتور الکتریکی وسپا گشتاور ۲۰۰ نیوتن‌متر دارد و برای استفاده درون‌شهری ساخته شده است. آن را می‌توان روی دو حالت رانندگی اکو (Eco یا اقتصادی) و پاور (Power یا قدرتی) قرار دهید. در حالت اول، از استهلاک موتور کم می‌شود و حالت دوم مناسب رانندگی‌های پرشتاب است.


۸. انرژیکا ــ ایگو، پرقدرت

پیشرانه موتورسیکلت انرژیکا ــ ایگو (Energica Ego) از پرقدرت‌ترین موتور‌هایی است که تاکنون ساخته شده است. رانندگی با این موتور با وجود ظاهر سخت و محکم آن، بسیار آسان است. این موتور به پیشرانه الکتریکی آهنربایی دائمی ای‌سی (AC) سه فاز با خنک‌کننده روغن مجهز است. بسته‌های باتری لیتیومی ۷/۱۱ کیلووات‌ساعتی آن هواخنک است و می‌تواند از پس این موتور سنگین ۲۵۸ کیلوگرمی برآید.

این موتور برای شارژ کامل در خانه، به سه ساعت و نیم زمان نیاز دارد، اما اگر از ایستگاه‌های شارژ سریع استفاده کنید، ۸۵درصد باتری در ۳۰ دقیقه شارژ می‌شود. برد این موتور با هر بار شارژ، با توجه به نوع رانندگی‌تان ۱۴۴ تا ۱۹۳ کیلومتر است. این موتور به ترمز ای‌بی‌اس بوش، دنده معکوس، ترمز‌های برمبو (Brembo)، سامانه تعلیق قابل تنظیم، اتصال بلوتوث و داشبورد دیجیتال چندکاره مجهز است.


۹. سوپر سوکو تی‌سی ــ مکس، سریع‌ترین موتور سوپر سوکو

سوپر سوکو تی‌سی ــ مکس (Super Soco TC_Max)، موتوری است که می‌تواند ما را قانع کند داشتن یک موتور سبک و ساده با برد کم بسیار بهتر از موتور‌های سنگین است. زیرا این موتور‌ها می‌توانند از فناوری باتری‌های امروزی بهتر استفاده کنند؛ بنابراین اگر قصد دارید رفت‌وآمد‌های درون‌شهری‌تان را انجام دهید این موتور مناسب‌تان است. برد این موتور با هر بار شارژ ۹۶ کیلومتر است. همچنین مقدار درصد باقیمانده شارژ موتور روی داشبورد آن نمایش داده می‌شود. قدرت موتور الکتریکی سوپر سوکو تی‌سی ــ مکس ۷/۶ اسب‌بخار است و در میان موتور‌های سوپر سوکو، سریع‌ترین و قوی‌ترین نمونه است. وزن باتری لیتیوم - یونی ۲۴/۳ کیلوواتی این موتور ۶/۲۱ کیلوگرم است. خود موتور صد کیلوگرم وزن دارد.


۱۰. سوپر سوکو سی‌یوایکس، شیک و دوست‌داشتنی

موتورسیکلت سوپر سوکو سی‌یوایکس (Super Soco CUx) ساخت شرکت موتورسازی ایتالیایی دوکاتی، ظاهری دوست‌داشتنی، شیک و بانمک دارد. طراحی‌های هوشمند متعددی روی این موتور صورت گرفته و کارایی آن را بالا برده است.

طراحی U شکل و متقارن آن با چراغ جلوی موتور و چراغ‌های راهنمای آن یکپارچه شده است. البته یک چراغ ال‌ای‌دی ضد‌آب و ضدگردوغبار هم دارد. این موتور نیروی خود را از یک باتری ده کیلوگرمی لیتیوم - یون می‌گیرد و با هر بار شارژ می‌تواند ۸۰کیلومتر را با سرعت ۴۸ کیلومتر در ساعت براند. زمان شارژ آن بسیار طولانی و هفت ساعت است. این موتور، بهترین وسیله برای سفر‌های درون‌شهری است./ جام جم

ارسال نظرات
موضوعات روز