پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
دریافت مالیات از خانه های خالی با تصویب کلیات طرح دو فوریتی اصلاح ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم در قدم های نهایی قرار گرفته است.
کد خبر: ۴۴۸۹۷
تیتر20– راهکار دریافت مالیات از خانههای خالی با هدف عرضه بیشتر مسکن در کوتاه مدت سالهاست که از سوی مسئولان مطرح میشود اما به دلایل مختلف هنوز اجرای آن عملی نشده است.
با شدت گرفتن روند صعودی قیمت مسکن در ماه های اخیر بررسی طرحهای کنترل بازار مسکن از قبیل دریافت مالیات از خانههای خالی سرعت گرفت و چندی پیش کلیات طرح دو فوریتی اصلاح ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم در ارتباط با اخذ مالیات از خانههای خالی تصویب شد.
لازم به ذکر است که ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم در کمیسیون با هدف تاثیرگذاری بیشتر در اجرا اصلاح شده است براین اساس ضرایب مربوط به اخذ مالیات از خانههای خالی با تغییراتی روبرو گردید تا باعث بازدارندگی بیشتر و عرضه خانههای خالی به بازار شود.
همچنین شیوه جمع آوری اطلاعات نیز با تغییراتی روبرو شد به طوریکه افراد باید خود اظهاری کنند و برای این امر نیز ضمانت اجرا قرار داده شده است و اگر کسی آدرس اعلام نکند آدرس اعلام شده برای ارائه خدمات ملاک قرار خواهد گرفت.
این طور که نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس میگوید در سال اول اجرای این طرح شهرهای بزرگ و بالای صد هزار نفر که مساله مسکن درآنها جدیتر است مشمول میشوند، ولی از سال دوم تمام شهرهای کشور مشمول مالیات بر خانههای خالی خواهند شد.
در مورد خانههای نوساز نیز تا یکسال پس از اخذ پروانه ساخت و پایان کار فرصت عرضه داده میشود و خانههای غیر نوساز نیز شش ماه فرصت عرضه دارند.
خاندوزی گفته است محتکرانی که بالغ بر ۱۰۰ یا ۲۰۰ واحد مسکونی دارند و عرضه نمیکنند مشمول این قانون و اخذ مالیات بر خانههای خالی خواهند شد و سازندگان مسکن و انبوه سازان جزو محتکرین محسوب نمیشوند.
براساس اعلام نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از زمان تصویب قانون به بعد خانههای خالی مشمول مالیات اضافی میشوند بنابراین با قوانین مالیاتی و خدماتی و با همکاری دستگاههای اجرایی تا یکی دو سال آینده شاهد تحول جدی در شفافیت سکونت خواهیم بود.
در همین راستا پروانه اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرساز در اختیار نبودن آمار و اطلاعات دقیق را از جمله دلایل تاخیر در اجرای طرح دریافت مالیات از خانههای خالی دانست و گفت: اگر این قانون بتواند ۵۰ درصد خانههای خالی را وارد بازار کند موفق خواهد بود.
فقط از سوداگران بازار مسکن مالیات دریافت میشود
این طور که اصلانی گفته است مجلس در نظر دارد اصلاح نرخها را به گونهای انجام دهد که مشکلی رخ ندهد بنابراین در این طرح قرار نیست در سرمایه گذاری مالیاتی دریافت شود و فقط از سوداگران بازار مسکن مالیات دریافت میشود.
به طور کلی برای بیش از ۱۰۰ هزار خانه خالی این طرح و گرفتن مالیات از خانههای خالی موجب عرضه بخشی از خانههای خالی به بازار مسکن میشود و این اقدام باعث عرضه بیش از دو برابر تولید ظرفیت یک کشور به بازار میشود.
در همین راستا افشین پروین پور کارشناس بازار مسکن در خصوص دریافت مالیات از خانههای خالی اظهار کرد: بهتر است مسئولان وزارت راه و شهرسازی در زمینه کنترل بازار مسکن سیاستهای حمایتی از جمله مالیات بر خانههای خالی، بحث مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر املاک لوکس و دریافت مالیاتهای متنوعی که در بیشتر کشورهای جهان در حال اجراست را سریعتر در دستور کار قرار دهد.
به گفته وی بازار مسکن ایران به دلیل اعمال نشدن سیاستهای مالیاتی یکی از رهاترین بازارهای مسکن در جهان است.
پروین پور تاکید کرد: بهتر است هرچه سریعتر ضعفهای مالیاتی بازار مسکن از سوی مسئولان دنبال شود تا هر چه سریعتر مشکلات بازار مسکن مرتفع گردد./میزان