شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 23
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۵
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران تأکیدر کرد: تهران سالانه نیاز به ۱۵۰ هزار مسکن دارد.
کد خبر: ۵۵۱۱۱

تیتر۲۰- حمیدرضا صارمی در شصت و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران ضمن ارائه گزارشی از قرارگاه جهادی مسکن با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر ایجاد خانه‌های مستحکم به ویژه در بافت فرسوده، اظهار کرد: شهر تهران 11 درصد جمعیت کشور و 15 درصد جمعیت شهری کشور را به خود اختصاص داده است. وقتی دولت می‌گوید سالیانه یک میلیون مسکن ایجاد خواهد کرد قاعدتا در این مسکن ملی باید 150 هزار واحد را به تهران اختصاص دهد و نمی‌دانیم چرا در شهرهای جدید و شهرک‌ها این اقدام را انجام می‌دهد.

صارمی با تأکید بر اینکه دولت عمده تلاش خود را باید بر روی تهران بگذارد، تصریح کرد: در شاخص‌های مسکن در کل جهان تنها دمشق بدتر از ماست.

وی با اشاره به اسناد فرادستی و بند 21 ماده 55 و بند هشتم ماده 41 برنامه پنج ساله سوم شهرداری یادآور شد: بر این اساس شهرداری موظف به مشارکت در تامین مسکن جایگزین برای پشتیبانی از برنامه‌ها و اقدامات نوسازی محلات بافت فرسوده است. در قانون جامع مسکن، قانون اساسی، قانون شهرداری و قانون جهش مسکن به طور معمول شهرداری ملزم به برنامه ریزی در خصوص مسکن است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تأکید بر اینکه در ماده چهار قانون حمایت از احیا و بهسازی بافت فرسوده نیز شهرداری مکلف است نسبت به احیا و نوسازی ورود پیدا کند، یادآور شد: ماموریت اصلی خودمان را ارتقاء کیفی، توسعه و تجهیز خدمات روبنایی، بهسازی و نوسازی مسکن و توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی ساکنان محلات می دانیم.

وی تأکید کرد: سیاست قرارگاه جهادی مسکن برنامه ریزی برای ایجاد ساز و کار مسکن، تأمین مسکن گروه‌های کمتر برخوردار در پیوند با سایر گروه‌های درآمدی از طریق هم افزایی نهادها، تقویت پژوهش‌های کابردی در این زمینه و اولویت بخشی به بهسازی مسکن است.

صارمی با بیان اینکه جامعه نمی‌پذیرد پس از گذشت بیش از 40 سال از انقلاب در زمینه مسکن با آزمون و خطا پیش برویم، خاطرنشان کرد: مطالعات زیادی در این زمینه انجام شده است که گزارش آن اعلام خواهد شد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه در تهران و سایر شهرها تغییرات جمعیتی نسبت به سایر کشورها تغییرات عجیبی است، اظهار کرد: از سال 1335 تا سال 1400 جمعیت شهری 11 برابر شده و به ندرت کشوری این میزان تغییرات را داشته است. افزایش جمعیت و افزایش نیاز به مسکن در تمام شهرهای کشور وجود دارد اما در شهری مثل تهران به مرز خطرناکی رسیده است.

صارمی گفت: سیاست آقای زاکانی این است که در موضوعات شهری نمی‌توانیم خود را بی مسئولیت نشان دهیم. شهرداری نمی‌تواند نسبت به رفاه شهروندان بی تفاوت باشد و قانون گذار این اجازه را به شهرداری داده که ورود پیدا کند.

وی با بیان اینکه در تفاهم نامه‌ها تعهد ایجاد نمی‌شود، خاطرنشان کرد: با این وجود هماهنگی شیوه تولید مسکن، وجود ظرفیت‌های صندوق‌ها و کنترل قیمت مسکن در تفاهم نامه مدنظر است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه در افزایش تولید مسکن به دنبال بهبود ضریب مالکیت مسکن هستیم، یادآور شد: علاوه بر این کاهش هزینه مسکن در سرانه مصرف خانوار، ترغیب و توسعه فرزندآوری، تلاش در جهت کاهش انباشت مسکن و جلب مشارکت عمومی و بخش خصوصی را مورد توجه قرار داده‌ایم که در این راستا نسبت به صدور مجوز، اعطای تسهیلات، افزایش ساخت و ساز اقدام می‌کنیم.

صارمی تصریح کرد: متوسط رشد سالانه تهران کم نشده و مطالعات نشان می‌دهد رشد تا سال 1430 بالاتر از میانگین کشوری خواهد بود. سهم جمعیتی شهر تهران سال 35، 25 درصد جمعیت کشور بوده و در سال 45 به 27 درصد رسیده و در این سالها سهم تهران کم نشده بلکه در حومه مستقر شده است.

وی با بیان اینکه در سال 95 از جمعیت 59 میلیون نفری کشور هشت میلیون و 600 هزار نفر در تهران ساکن است و با انحراف معیار دو درصدی در حال حاضر جمعیت شهری تهران 9 میلیون و 260 هزار نفر است، یادآور شد: در حال حاضر تهران 14.7 رصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده که باید شهرهای پیرامون تهران را نیز حساب کرد که همچنان ادامه دارد. در این آینده نگری حتی اگر جمعیت چندان افزایش پیدا نکند در تمام پیش بینی ها جمعیت تهران 1.5 تا چهار میلیون نفر افزایش پیدا خواهد کرد.

صارمی با بیان اینکه در کل کشور 50 درصد هزینه خانوار به مسکن اختصاص دارد، یادآور شد: این در حالیست که در تهران عدد زیادی به مسکن اختصاص دارد.

وی  تصریح کرد: تعداد کل پروانه‌های صادر شده تهران در سال قبل پنج هزار و 300 فقره بوده است. حدفاصل 1375 تا سال 1400 تعداد واحدهای ساختمانی در برخی سالها 220، 180 و 160 هزار واحد بوده که در این سالها به 65 هزار و 59 هزار واحد رسیده است که در کشور به این شکل نبوده و روند افزایشی داشته است. این نشان می‌دهد که در تهران یک گلوگاه داریم و باید در برنامه ریزی‌ها به آن توجه داشته باشیم.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران گفت: آمار نشان می‌دهد که منطقه یک 294 فقره مجوز در طول سال صادر کرده است.از همه عوامل و متغیرهای اثرگذار استفاده خواهیم کرد تا این آمار را دو تا سه برابر افزایش دهیم. همین آمار نشان می‌دهد که وضعیت ما خوب نیست. در سال 99 تعداد پروانه‌ها هزار و 700 فقره بیشتر از امروز بوده است.

وی با تأکید بر اینکه بسیاری از مناطق ما ظرفیت جمعیت پذیری دارند، اظهار کرد: در منطقه 22 روزی بحث می‌شد که 540 هزار نفر جمعیت دارد در حالیکه 176 هزار نفر جمعیت رسمی و سرشماری شده دارد و ممکن است با تغییرات جمعیتی در این سالها به 210 هزار نفر رسیده باشد. منطقه 9 در حال حاضر 174 هزار نفر و منطقه 21 نزدیک به 186 هزار نفر جمعیت دارد. در منطقه 21 ظرفیت بلندمرتبه سازی وجود دارد و بسیاری از کارخانجات و صنایع ما در این منطقه مستقر هستند و می‌توان بلندمرتبه سازی انجام داد.

صارمی با اشاره به کاهش بعد خانوار، یادآور شد: میانگین رشد جمعیت شهر تهران به نسبت کل کشور جزء اولین و بیشترین میزان رشد بوده است. میانگین رشد جمعیت تهران و البرز 1.78 و 2.49 درصد و متوسط کشوری 1.24 درصد است. سهم مهاجرت برای شهر تهران 21 درصد و سهم ولادت 79 درصد است.

معاون شهردار تهران با بیان اینکه بر اساس مطالعات سال 95 روزانه 3.5 میلیون از 10 میلیون سفر با وسایل نقلیه شخصی در تهران به خودروهایی تعلق دارد که از بیرون وارد تهران می‌شود، تصریح کرد: وقتی کرایه حمل و نقل عمومی ارزان و مسکن گران باشد حومه نشینی افزایش پیدا می‌کند.

وی تأکید کرد: فکر نکنیم اگر در تهران سخت گرفتیم، مقررات را بستیم و ساخت و ساز را کاهش دادیم، جمعیت خارج می‌شود بلکه این جمعیت در اسلامشهر، مرتضی گرد و مسگر آباد ساکن می‌شوند. ارزیابی نیاز مسکن تهران نشان می‌دهد با وضعیت موجود تهران سالانه به حداقل 150 هزار واحد مسکونی نیاز دارد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه این در صورتی است که فکر کنیم نیازی از گذشته نداشتیم، یادآور شد: این نیاز به 365 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده و ناپایدار است، تعداد ازدواج در سال 50 هزار مورد بوده و بعد خانوار نیز کاهش پیدا کرده است./تسنیم

ارسال نظرات
موضوعات روز