جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۶:۰۰
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: استفاده از منابع آب ژرف در حال حاضر در مرحله مطالعاتی است و در این زمینه تا امروز ۳ حلقه چاه در سیستان و یک حلقه چاه در بلوچستان حفاری شده و به آب رسیده اند که کیفیت و میزان آب‌دهی این چاه‌ها در حال بررسی است.
کد خبر: ۵۶۰۸۲

تیتر۲۰- محمد جوانبخت، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در نشستی خبری اظهار داشت: آب یک مسئله تک بعدی نیست و صرفا به وزارت نیرو نیز مربوط نیست؛ بلکه حتی فراتر از دولت و یک قوه است.

وی افزود: مدیریت آب بسیار موضوعی پیچیده و سخت است و ساده نگاه کردن به آن، تبعات این پیچیدگی و سختی را بیشتر می کند.

جوانبخت با بیان اینکه "در میزان بارش‌ها و میزان ذخایر سدها نسبت به سال‌های نرمال فاصله داریم"، گفت: با وجود تمامی محدودیت‌ها و با وجود آنکه تابستان سختی را در پیش داریم، برنامه‌ای برای قطعی برنامه ریزی شده آب نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: قریب به 7 تا 8 میلیارد مترمکعب در طول سال، مصرف آب شرب در کشور داریم که بیش از 60 تا 70 درصد این مقدار تصفیه شده و امکان مصرف آن به صورت پساب تصفیه شده وجود دارد.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه "بازچرخانی آب و استفاده از پساب تصفیه شده یک انتخاب نیست بلکه اجبار و لازم‌الاجرا است"، گفت: دستور العمل استفاده از پساب تصفیه شده در حال تدوین است و تصور بنده این است که یکسال دیگر بتوانیم برنامه‌های تدوین شده در این بخش را اطلاع رسانی کنیم.

در ادامه این نشست، فیروز قاسم زاده، سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه "در حساس‌ترین و شکننده‌ترین شرایط آبی قرار داریم"، گفت: علی‌رغم اینکه در سالهای اخیر، دو سال تر داشتیم، این سالهای ترسالی نتوانست تأثیر مثبتی در رفع خشکسالی‌های کشور داشته باشد و عملا حدود 14 سال خشکسالی پیاپی را تجربه کرده‌ایم.

وی افزود: درحال حاضر بیشترین نگرانی ما در برخی کلانشهرها است که بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، قول و قرار گذاشته‌ایم که هیچ‌گونه جیره‌بندی و قطع برنامه ریزی شده آب نداشته باشیم.

قاسم‌زاده با اشاره به فعالیت جهاد آبرسانی در روستاها گفت: هدف‌گذاری شده 15 هزار روستای بالای 20 خانوار به شبکه آبرسانی مجهز شوند که این پروژه کلان تا امروز حدود 8 درصد پیشرفت دارد.

وی ادامه داد: در خصوص انتقال آب خزر به فلات مرکزی، تمامی جوانب دیده نشده و محیط زیست نیز در این زمینه اظهار نظری داشته است اما این پروژه نه منتفی شده و نه اجرایی شده، بلکه جلساتی به منظور بررسی همه‌جانبه این پروژه در حال انجام است که خروجی این جلسات، تصمیم‌گیری در خصوص منتفی شدن و یا اجرایی شدن این پروژه خواهد بود.

سخنگوی صنعت آب کشور با بیان اینکه "هنوز حق‌آبه سال جاری آبی را در هیرمند دریافت نکرده‌ایم"، گفت: در 8 ماهی که از سال آبی جاری گذشته، طرف افغان مدعی است که 30 میلیون مترمکعب آب رهاسازی کرده اما آنچه ما دریافت کرده‌ایم 3 میلیون مترمکعب بوده که می تواند بخشی از این اختلاف آماری مربوط به طول رودخانه و نفوذپذیری خاک در مسیر باشد.

وی افزود: اخیرا در هفته گذشته جلسه‌ای در تهران با حضور همتایان افغان برگزار شده و قرار است با ادامه این جلسات، به نقطه نظرهای مشترکی برسیم و برای میزان حق‌آبه سال آینده به توافق برسیم./تسنیم

ارسال نظرات
موضوعات روز