جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 19
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۵ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۷
ورود سیمان به بورس کالا منجر به رهایی این صنعت از قیمت‌گذاری دستوری که می‌توانست نفس آن را بند بیاورد شده است؛ هم‌چنین اگر طرح‌های عمرانی از جمله پروژه نهضت ملی مسکن به رونق برسد، تحولی در صنعت سیمان ایجاد می‌شود.
کد خبر: ۵۸۲۴۳

تیتر۲۰-  بازار سیمان این روزها در آرامش نسبی به سر می‌برد و بر اساس مشاهدات میدانی هر پاکت ۵۰ کیلیویی آن بین ۵۰ تا ۵۵ هزار تومان به فروش می‌رسد. این آرامش پس  از آن ایجاد شد که قطعی برق چندانی برای این صنعت اتفاق نیفتاد و درخصوص گاز هم گفته می‌شود تدابیر لازم برای ارایه مازوت به جای گاز پیش‌بینی شده است.

از نهم خرداد سال ۱۴۰۰ که سیمان وارد بورس کالا شد، بنا به  گفته‌ی فعالان این صنعت از کمند قیمت‌گذاری‌های دستوری رها شده و بازار به حالت تعادل رسیده است. البته با توجه به تولید مازاد سیمان در داخل کشور انتظاری جز ایجاد آرامش در این بازار وجود ندارد.

با توجه به وجود مواد اولیه فراوان و با کیفیت، دانش فنی و تولید تجهیزات مورد نیاز در داخل کشور، صنعت سیمان از ظرفیت بالایی برای رشد برخوردار است. کما این‌که تولید سیمان از حدود ۳۲ میلیون تن در سال ۱۳۸۲ به ۸۸ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ رسید اما چالش‌هایی همچون مصرف بالای انرژی، وابستگی شدید به بخش مسکن، پایین بودن بهره‌وری نیروی انسانی، ضعف در بخش تحقیق و توسعه و کمبود زیرساخت‌های حمل و نقل، این صنعت را رنج می‌دهد.

گفته می‌شود ظرفیت اسمی تولید سالیانه ۹۰ میلیون تن سیمان در کشور وجود دارد؛ در حالی که تقاضای داخلی هم‌اکنون کمتر از ۶۰ میلیون تن است. از جمله دلایل پایین بودن ظرفیت تولید سیمان، شرایط اقتصادی و رکود فعالیت‌های عمرانی و مسکن عنوان می‌شود؛ مشکلی که بخشی از آن می‌تواند از طریق طرح نهضت ملی مسکن جبران شود.

در حال حاضر ۷۷ کارخانه سیمان در کشور وجود دارد که با توجه به رشد تعداد آنها در سال‌های اخیر با مشکل عرضه بیش از تقاضا مواجه شده‌اند.

بنا به گفته‌ی مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری شستا، با نهضت ساخت چهار میلیون مسکن توسط دولت شاهد افزایش چشمگیر تقاضا برای سیمان خواهیم بود. ابراهیم بازیان هم‌چنین بر  افزایش صادرات سیمان در راستای اقتصاد مقاومتی تاکید کرد.

آخرین وضعیت پروژه نهضت ملی مسکن حاکی از آن است که برای یک میلیون و ۵۲۵ هزار واحد تامین زمین شده، ۴۳۰ هزار واحد به مرحله‌ی ساخت رسیده و ۳۳۳ هزار نفر آورده اولیه  به مبلغ ۴۰ میلیون تومان را واریز کرده‌اند. وزارت راه و شهرسازی به تازگی برنامه واگذاری زمین به متقاضیان در جهت ساخت خانه‌های یک طبقه و دو طبقه را با جدیت دنبال می‌کند که از این حوزه به عنوان ظرفیتی برای رشد تولید مسکن یاد می‌شود./ایسنا

ارسال نظرات
موضوعات روز