تیتر۲۰- محمود کریمی در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به ماده ۱۶ قانون جهش تولید بنیان مرتبط با توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در صنایع اظهار داشت: در راستای توسعه صنایع دانش بنیان مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر و توسعه بازار برای این صنایع و تولید برق پاک در محل مصرف، صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاههای تجدیدپذیر تامین کنند و این میزان تا پایان ۵ سال حداقل به ۵ درصد برسد.
وی افزود: در صورت عدم تحقق موضوع مذکور وزارت نیرو موظف است درصد ذکر شده از برق مصرفی این صنایع را با تعرفه برق تجدیدپذیر محاسبه کرده و از صنایع اخذ کند.
عضو هیات مدیره انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی آتی تجدیدپذیر تصریح کرد: مبالغ فوق ضمن تفکیک از قبوض برق به میزان ۵۰ درصد مستقیما صرف خرید تضمیمی برق تجدیدپذیر می شود. به میزان ۲۵ درصد پس از واریز به حساب خزانه داری کل کشور به حساب معاونت علی رئیس جمهور واریز می شود تا صرف حمایت از آزمایشگاهها، شرکتهای دانش بنیان، شتابدهنده ها و سایر موارد مرتبط با توسعه صنعت برق شود و مابقی از ری خزانه داری کل کشور و بانک مرکزی صرف پرداخت تسهیلات کم بهره به بخش خصوصی جهت احداث نیروگاه تجدیدپذیر کوچک مقیاس شود.
وی تاکید کردک صنایعی که ملزم به خرید برق در بروس انرژی هستند میتوانند درصد فرق را از برق تجدیدپذیر عرضه شده در بازار بورس خریداری کنند. آیین نامه اجرایی این ماده حداکثر ظرف ۳ ماه پس از ابلاغ این قانون توسط معاونت علمی رئیس جمهور با همکاری وزارتخانه های نیرو، صمت تهیه و به تصویب هیات وزیران میرسد.
کریمی با بیان اینکه طبق آمار سال ۱۴۰۰، ۴۲۸۳ واحد صنعتی مشمول ماده ۱۶ قانون تولید دانش بنیان هستند، گفت: مجموع توان قراردادی مشمول ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان برابر با ۲۷۵۷۷.۲۲ مگاوات است./ایلنا