تیتر۲۰- حسین فرشیدی، در همایش روز جهانی ایمنی غذایی، گفت: امنیت در تولید مواد غذایی سالم، موضوع مهم جهان امروز است.
وی با عنوان این مطلب که کشورهای مختلف استراتژیهای گوناگونی برای تأمین غذا دارند، افزود: متأسفانه ما ذائقه غذایی افراد را تغییر دادیم؛ یعنی وقتی افراد از روستا به شهر آمدند با توجه به افزایش سرعت زندگی، سبک زندگی و ذائقه آنها هم به سمت غذاهای پر قند و نمک تغییر کرد. ایجاد تغییر درست ذائقه وظیفه ما است.
فرشیدی گفت: اگر میزان نمک مصرفی خود را ۲۵ درصد کاهش دهیم آثار دراز مدت آن در کاهش بیماریها عیان خواهد شد. فشارخون بالا مادر تمام امراض است و باید در سیر تولید و مصرف غذا، این موضوع در نظر گرفته شود.
وی تاکید کرد: مواد غذایی حاوی باکتریها، ویروسها، انگلها یا مواد شیمیایی مضر باعث ایجاد بیش از ۲۰۰ بیماری از اسهال گرفته تا سرطانها میشود. تقریباً یک نفر از هر ۱۰ نفر در جهان پس از خوردن غذای آلوده بیمار میشوند.
فرشیدی ادامه داد: در ایران موارد مصرف غذایی که سبب بروز بیماری و مراجعه به بیمارستانها شده باشد در سال قبل نزدیک به ۴۰۰۰ مورد بوده است که ۳۷۰۰ مورد آن مرتبط با آب و غذا بوده و برخی از آنها در خانه رخ داده است.
وی افزود: گاهی انتقاد میکنند که نظارت کافی نیست. مدتی قبل با کمبود روغن خوراکی مواجه شدیم و در همان حین دو کشتی روغن وارد ایران شد و مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت اما اجازه مصرف نگرفت و این به رغم تمام فشارهای جامعه بود و نشان دهنده اهمیت موضوع سلامت است که حتی اندکی از استانداردهای خود پایین نیامدیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در مواردی هم بررسیها نشان دهنده فاصله از برخی استانداردها است که بیشترین ابعاد این موضوع را در تهران شاهد هستیم و این نشان دهنده این است که جمعیت شهرهای بزرگ ما بیشتر در خطر هستند و نیاز به کار فرهنگی دارد.
وی تاکید کرد: در این بین برای رفع چالشها نیازمند به کارگیری سیاست یکپارچه سازی هستیم و انتظار داریم پس از ابلاغ سند دانش بنیان امنیت غذایی، بسیاری از چالشها کم شود و سیستمهای آزمایشگاهی ارتقا یابند./مهر