تیتر۲۰- خبرگزاری دانشجویان ایران ٢٠ بهمن ١۴٠٢ در گزارشی، دلیل تشکیل انجمنهای مستقل ورزشی را جویا شده بود که این گزارش با پاسخ وزارت ورزش و جوانان همراه شده است.
در این پاسخ آمده است: «با توجه به سوالات متعدد جامعه ورزش در خصوص تشکیل انجمنهای مستقل ورزشی به اطلاع میرساند با ابلاغ قانون اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان در سال ١٣٩٩، قانونگذار به منظور تسریع در تصمیمگیریهای ورزشی، اختیارات و وظایفی را در این قانون پیشبینی کرده است که بر اساس بخشی از آن، امکان تأسیس فدراسیونهای جدید و یا انجمنهای مستقل را فراهم کرده است.
قریب به ٢٠٠ رشته ورزشی در کشور ثبت و در قالب ۵۵ فدراسیون به فعالیت مشغول هستند و البته ٧ فدراسیون ماهیت صنفی یا همگانی داشته و رشتههای ورزشی شناسایی شده در ۴٨ فدراسیون ساماندهی شدهاند که بعضا ممکن است این رشتهها با یکدیگر تناسبی نداشته باشند. از سوی دیگر، سازمانهای بینالمللی متولی رشتههای ورزشی به طور مکرر، تحت پوشش قرار گرفتن تشکیلات ملی متولی رشته در سطح کشور را در یک فدراسیون دیگر مورد اعتراض قرار داده و خواهان استقلال آنها هستند که بعضا منجر به اخطارهایی مبنی بر تعلیق و محرومیت میشود.
همچنین تشکیل فدراسیون جدیدالتأسیس مستلزم داشتن امتیازاتی نظیر به رسمیت شناخته شدن توسط کمیته بینالمللی المپیک و حضور در یک یا چند رویداد جهانی معتبر نظیر بازیهای المپیک را به عنوان پیششرط اولیه و توسعه و تعمیم آن در سطح کشور، سهلالوصول بودن امکان فعالیت هردو جنسیت، جمعیت آماری ورزشکاران، مربیان و داوران، سابقه مدالآوری در سطح قاره یا جهان و در عین حال ایجاد یک ساختار منسجم و چابک که قادر باشد به صورت مستقل این رشته را اداره کند، بهعنوان شروط ثانویه نیاز دارد لذا به استناد اختیارات حاصل از قانون اهداف، وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان، آن دسته از رشتههایی که براساس دستورالعمل مربوطه حائز شرایط شناخته شوند ابتدا در قالب «انجمن مستقل» به فعالیت پرداخته و بعد از دوره آزمایشی و احراز شرایط لازم ممکن است به فدراسیون تغییر وضعیت دهند.
در قوانین و مقررات فعلی، نحوه فعالیت این انجمنها، قابل احصا بوده و نیازی به تدوین قوانین جدید نیست و مقررات فعالیت هرکدام از این رشتهها بر اساس قانون احصا و ابلاغ خوهد شد./ایسنا