تیتر20 - در ابتدای این مجمع پیام هیات مدیره شرکت آهن و فولاد ارفع در مجمع عمومی سالیانه این شرکت قرائت شد.
سپس محمد شرکائی اردکانی، معاون مهندسی شرکت آهن و فولاد ارفع در سخنانی گفت: تبدیل شدن به یکی از بزرگترین مجتمعهای معدنی و فولادی کشور با ظرفیت تولید سه میلیون تن شمش فولادی، یکی از مهمترین اهداف «ارفع» است؛ همچنین ما توسعه اکتشافات، استخراج و تولید فولادهای آلیاژی را در دستور کار خود قرار دادهایم.
در سال 1402، میزان فروش محصول نهایی «ارفع» در بازارهای داخلی و صادراتی به 846 هزار و 973 تن رسید که از این میزان، بیش از 297 هزار و 248 تن آن به بازارهای صادراتی تعلق یافت.
به گفته او؛ در سالی که گذشت، ما موفق به تولید 854 هزار و 68 تن شمش فولادی و یک میلیون و 41 هزار و 622 تن آهن اسفنجی شدیم که این میزان به ترتیب با رشد 9.2 درصدی و 6.2 درصدی همراه بود.
سود عملیاتی شرکت در سال گذشته با رشد 43 درصدی، به 56 هزار و 604 میلیارد و 144 میلیون ریال رسید؛ ضمن اینکه سود خالص شرکت با افزایش 48 درصدی، به 56 هزار و 604 میلیارد و 144 میلیون ریال رسید.
در ادامه مجمع در گزارشی به اهم اقدامات و دستاوردهای این شرکت پرداخته شد: در سالی که فعالان عرصه تولید درگیر بحران هایی نظیر تورم اختلال در زنجیره تامین و افزایش قیمت و ناترازی حامل های انرژی بودند این شرکت توانست افتخاراتی از جمله کسب رکوردهای متعدد تولید دستیابی به بالاترین میانگین نرخ فروش در بین رقبای داخل کشور جهش ۷ پله ای در رتبه بندی ۵۰۰ شرکت برتر کشور و کسب رتبه ۷۳ بر اساس ۱۰۰_IMI و آغاز و پیشبرد طرحهای توسعه ای و زیر ساختی دست یابد.
واحد فولاد سازی جهت تبدیل آهن اسفنجی به شمش فولاد با ظرفیت سالیانه ۸۰۰ هزار تن شمش فولاد در سال ۱۳۹۲ راه اندازی شده است و همچنین در سال ۱۴۰۱ با اجرای طرح افزایش ظرفیت، میزان تولید شمش فولادی به ۱۰۰۰۰۰۰ تن در سال افزایش یافته است.
انتخاب پیمانکار و شروع عملیات اجرایی پروژه افزایش ظرفیت مخازن واحد اکسیژن با پیشرفت ۵۱درصدی از دیگر اقدامات ارفع است.
دستیابی به بالاترین میانگین نرخ فروش در بین رقبای داخل کشور و بالاترین میانگین نرخ فروش در بورس کالا به مدت ۳۰ هفته از مجموع ۵۱ هفته کاری بورس کالا و همچنین فروش ۱۸۰هزار تن شمش صادراتی به بالاترین قیمت به روش تهاتری از مهمترین دستاوردهای شرکت ارفع در سال گذشته بود.
محدودیتهای ایجاد شده در گاز مصرفی به مدت ۵۹ روز و برق مصرفی به مدت ۴۵ روز (در مجموع ۱۰۴ روز) منجر به عدم تولید ۲۰۱۷۲ تن آهن اسفنجی در سال گذشته شد. لازم به توضیح است که مجموع خسارت ناشی از این محدودیتها ۱۱۰۰ میلیارد تومان است.
تکمیل پروژه تزریق اکسیژن واحد احیا جهت افزایش ظرفیت و کیفیت محصول با پیشرفت بیش از ۹۷درصد و تکمیل و راهاندازی فاز اول خط راه آهن منطقه صنایع فولادی اردکان با راهبری شرکت آهن و فولاد ارفع به طول ۲۱ کیلومتر از دیگر اقدامات این شرکت در سال گذشته است.
تولید ۸۵۴۰۰۶۸ تن شمش فولادی با رشد ۹/۲ درصدی نسبت به سال قبل ،تولید ۱۰۰۴۱۶۲۲ تن آهن اسفنجی با رشد ۶/۲ درصدی نسبت به سال قبل وفروش ۸۴۶٬۹۷۳ تن محصول نهایی در بازارهای داخلی و صادراتی از دیگر موارد مطرح شده در این مجمع بود.
طرح های توسعه فولاد ارفع:
تولید و ذخیره سازی گاز مایع (LNG)،پروژه ی نورد ظرفیتSBQ ۵۰۰ هزار تن در سال، پروژه ی احداث نیروگاه تجدید پذیر خورشیدی ۱۰MW،پروژه ی برش مکانیزه خرسک، پروژه ی انباشت و برداشت مکانیزه گندله، پروژه ی توسعه مخازن ذخیره سازی واحد اکسیژن و پروژه ی انبار مواد اولیه به مساحت ۵۰۰۰ متر مربع
در ادامه جلسه برخی سهامداران پرسش ها وابهامات و نگرانی های خود درباره عملکرد شرکت را مطرح کردند.
در پایان با تصویب صورتهای مالی به ازای هر سهم ۳۹۲۰ ریال سود تقسیم شد.