تیتر۲۰- صندوق ضمانت سرمایه گذاری بخش تعاون که به عنوان یکی از الزامات قانون اصل 44 برای بخش تعاون پیش بینی شده بود، پس از تاسیس و آغاز به کار رسمی بانک توسعه تعاون در سال گذشته، ایجاد و طی یک مراسم رسمی با حضور رئیس جمهور آغاز به کار کرد.
در واقع هدف اصلی از ایجاد صندوق ضمانت از سرمایه گذاری بخش تعاون حمایت و کمک به تعاونی ها در اخذ تسهیلات بانکی بوده است به نحوی که از این طریق تلاش شده است تا ضمن تحقق پیش بینی اصل 44 قانون اساسی، به مسائل و مشکلات تعاونی ها در زمان اخذ تسهیلات بانکی و ارائه وثایق لازم پایان داده شود.
صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون در سال 1388 با هدف تسهیل ضمانتها در کسب و کارهای خرد و کوچک راهاندازی شد.تسهیل ضمانتها در کسب و کارهای خرد و کوچک از مهمترین اهداف راهاندازی صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون است و این صندوق، تسهیلات بانکی مربوط به حوزه کسب و کارهای خرد و متوسط را با اولویت شرکتهای تعاونی ضمانت میکند.هم اکنون 70درصد از منابع این صندوق سهم شرکتهای تعاونی و مابقی آن سهم افراد حقیقی و حقوقی غیر تعاونیهاست که ضامن آنها نزد بانکها برای دریافت تسهیلات میشود.
البرز محمدی، مدیر عامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون از طراحی بسته خدمات تخصصی ویژه تعاونیهای صادرات گرا در این صندوق خبر داد و گفت: صدور ضمانت نامه های صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون رشد 97درصدی داشته است. با توجه به اینکه این صندوق پتانسیل خوبی برای پیشرفت تعاونی ها است. بعد از 14سال سرمایه این صندوق افزایش یافته است.
مدیر عامل صندوق به چالش ها و انتظارات صندوق از بانک توسعه تعاون اشاره نمود افزود: تعامل و همبستگی بیشتر میان بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت که هر دو از ارکان اصلی حمایتی از بخش تعاون کشور محسوب میشوند، می توانند گام های موثر و اثربخشی را در جهت توسعه اقتصادی کشور بردارند، از این رو باید صندوق ضمانت و بانک توسعه تعاون نسبت به گذشته تعاملات بیشتری را با یکدیگر برقرار نمایند.
وی افزود: بعد از 14سال فعالیت، سال گذشته و امسال عدد ناچیزی به سرمایه صندوق اضافه شد در حالی که بخش اعظمی از اقتصاد تعاونی از کسانی تشکیل شده که استطاعت مالی چندانی برای شروع یک کسب و کار ندارند و مجبورند به دنبال کسب و کارهای خودشان بروند و صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون میتواند پشتوانه و پوشش ریسک آنها را برعهده بگیرد.
به گفته محمدی افزایش سرمایه صندوق به 62میلیارد تومان به صورت اوراق در اختیار صندوق قرار گرفته و علیرغم محدودیت و موانعی که در صدور ضمانت نامه برای برای شبکه بانکی وجود داشت، رشد 50درصدی نسبت به بازه زمانی خود را تجربه کرده است.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون با اشاره به درج نام صندوق در برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: در برنامه هفتم توسعه، نام صندوق هم برای توسعه هم برای افزایش سرمایه آورده شده است در حالی که در برنامههای سالهای قبل هیچگاه چنین چیزی دیده نشده بود./تسنیم