شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 11
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
تیتر ۲۰ بررسی می‌کند؛
تحلیل شاخص‌های مالی بانک ملت در ۹‌ماهه نخست امسال، از رشد مستمر و مدیریت حرفه‌ای در حوزه‌های مختلف از جمله جذب منابع، درآمدزایی پایدار و تامین منافع سپرده‌گذاران حکایت دارد. این عملکرد مثبت، علاوه بر تثبیت جایگاه بانک در بین موسسات مالی رقیب، اعتماد بیشتری را از سوی مشتریان و سرمایه‌گذاران نیز جلب کرده است.
کد خبر: ۷۳۷۵۷

تیتر20- تحلیل شاخص‌های مالی بانک ملت در 9‌ماهه نخست امسال، از رشد مستمر و مدیریت حرفه‌ای در حوزه‌های مختلف از جمله جذب منابع، درآمدزایی پایدار و تامین منافع سپرده‌گذاران حکایت دارد. این عملکرد مثبت، علاوه بر تثبیت جایگاه بانک در بین موسسات مالی رقیب، اعتماد بیشتری را از سوی مشتریان و سرمایه‌گذاران نیز جلب کرده است.


درآمدزایی قابل‌توجه
آمارهای کدال از وبملت، نماد بانک ملت در بورس نشان می‌دهد این بانک از ابتدای امسال تا پایان آذرماه، در پنج سرفصل درآمدی، مجموعا حدود 145 همت درآمد کسب کرده که سهم آذرماه از این درآمد، 17.7 همت بوده است. از این میان، درآمد حاصل از اعطای تسهیلات، نقش پررنگی داشته و بانک، 116 هزار میلیارد تومان از تسهیلات اعطایی، درآمد داشته است. همچنین جمع سود اعطایی به سپرده‌های سرمایه‌گذاری‌شده، بالغ بر 74 همت بوده است.  


درآمد تسهیلات بانک ملت در آذرماه، بیش از 14.7 هزار میلیارد تومان و سود سپرده‌ها در همین ماه نیز رقمی حدود 9.5 همت را ثبت کرده است. این روند، نشان‌دهنده تعهد بانک به تامین منافع مشتریان و حفظ جذابیت سپرده‌گذاری آنهاست.


نکته قابل‌توجه اینکه از مجموع 116 همت درآمد تسهیلات در 9‌ماهه گذشته، حدود نیمی از آن (49 درصد)، درآمد مربوط به اوراق مرابحه بوده که صدرنشین درآمدهای بانک ملت در این حوزه است. این آمار بیانگر تمرکز بانک بر تسهیلاتی با درآمدزایی بالا و ریسک پایین است که به مدیریت کارآمد پرتفوی تسهیلاتی بانک اشاره دارد. 


همچنین تسهیلات ارزی با حدود 17 هزار میلیارد تومان، یعنی 15 درصد برای بانک ملت، کسب درآمد کرده است. این میزان، نشان‌دهنده توانایی بانک در بهره‌گیری از فرصت‌های ارزی بازار و مدیریت هوشمندانه منابع ارزی است.


انعطاف‌پذیری مالی با درآمدهای غیرمشاع
علاوه بر این، درآمدهای غیرمشاع بانک نیز در سه بخش کارمزدی (15.1 هزار میلیارد تومان)، سپرده‌گذاری (9.3 هزار میلیارد تومان) و اوراق بدهی (3.2 هزار میلیارد تومان) تنوع قابل‌توجهی دارند. این تنوع منابع درآمدی، نه تنها وابستگی بانک به یک منبع خاص و درآمدهای تسهیلاتی را کاهش داده، بلکه پایداری و انعطاف‌پذیری مالی را در مواجهه با نوسانات اقتصادی تقویت می‌کند.


ضمنا درآمد 580 میلیارد تومانی سرمایه‌گذاری‌ها، هرچند از سایر سرفصل‌ها کوچک‌تر است اما نشانه توجه بانک به سودآوری از منابع مختلف و بهره‌وری بیشتر از دارایی‌هاست. این ارقام، از استراتژی مالی چندوجهی و مقاومت بیشتر در برابر نوسانات اقتصادی حکایت دارد.


رشد سپرده‌های سرمایه‌گذاری
مانده سپرده‌های سرمایه‌گذاری بانک ملت تا پایان آذرماه 1403، به 1,230 همت رسید.ه است. این رقم، از رشد 6 درصدی نسبت به پایان آبان‌ماه و رشد 34 درصدی نسبت به پایان اسفندماه سال گذشته خبر می‌دهد. این امر، به توانایی بانک در جلب اعتماد مشتریان و مدیریت اثربخش منابع مالی اشاره دارد. 


سپرده‌های جاری ریالی با سهم 325 هزار میلیارد تومان از کل سپرده‌ها نیز نشانگر نقش مهم آنها در تامین منابع کوتاه‌مدت و نقدینگی بانک است. در کنار آن، سهم بالای سپرده‌های بلندمدت سه‌ساله (245 هزار میلیارد تومان)، بیانگر تمرکز بانک بر جذب منابع پایدار و تقویت ترازنامه است. سپرده‌های کوتاه‌مدت نیز با 203 هزار میلیارد تومان، اهمیت‌شان را به‌ عنوان منبع نقدشوندگی سریع برای بانک و مشتریان حفظ کرده‌اند. در مجموع، تنوع ترکیب سپرده‌ها، از انعطاف‌پذیری بانک در مدیریت منابع و پاسخگویی به نیازهای بازار مالی حکایت دارد.


دلایل محبوبیت در بازار سرمایه
بانک ملت با نماد وبملت و سرمایه ثبت‌شده 71 هزار میلیارد تومان، از پربیننده‌ترین نمادهای بانکی بازار سرمایه به‌ شمار می‌رود. عملکرد مطلوب بانک در جذب سپرده‌ و کسب درآمد پایدار، علاوه بر تقویت موقعیت رقابتی بانک، توانسته اعتماد سرمایه‌گذاران بازار سرمایه را نیز جلب کند. همچنین این بانک، به دلیل شفافیت در ارائه گزارش‌ مالی و توجه به سودآوری سهامداران، به یکی از گزینه‌های سرمایه‌گذاری بازار بورس تبدیل شده است. تقسیم سود مناسب، مدیریت هوشمندانه دارایی‌ها و حضور فعال در بازارهای پولی و مالی، از دیگر عواملی است که جایگاه بانک ملت را در بین سرمایه‌گذاران، بیش از پیش، تثبیت کرده‌ است.


عملکرد بانک ملت در 9 ماهه نخست سال جاری، گواه روشن بر توانایی بانک در زمینه مدیریت منابع و درآمدزایی مستمر است. رشد چشمگیر سپرده‌های سرمایه‌گذاری، تنوع در سرفصل‌های درآمدی و مدیریت بهینه پرداخت سود سپرده‌ها، از نقاط قوت وبملت هستند. با توجه به این روند، پیش‌بینی می‌شود بانک ملت در پایان سال مالی، عملکردی فراتر از انتظارات بازار ارائه دهد.


این اتفاقات مثبت، همزمان با آغاز زمستان و شب یلدا، فرصت ویژه‌ای برای طولانی شدن و استمرار موفقیت‌ها با تاکید بر شفافیت، مدیریت درآمد و هزینه برای بازار سرمایه و سهامداران بانک ملت است. البته پیش‌بینی مذکور، مشروط به این است که وبملت، با بهبود ساختارهای مدیریتی، تغییرات محیط اقتصادی مانند نوسانات نرخ ارز و سیاست‌های کلان پولی را به‌ خوبی مدیریت کند. تداوم این رویه، نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و انعطاف‌پذیری در مواجهه با چالش‌های آینده است.

 

برچسب ها: بانک ملت وبملت
ارسال نظرات
موضوعات روز