يکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 19
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۵
به گفته مسئولان، تعامل با بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت‌های آن یکی از راهکارها و اقداماتی است که می‌تواند به توسعه اقتصاد دیجیتال کمک کند و در فرایند افزایش سهم این حوزه همکاری نزدیک با استان‌ها ضروری است که سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور می‌تواند در این میان نقش فعالی ایفا کند.
کد خبر: ۷۳۸۰۷

تیتر۲۰- فناوری‌های دیجیتال دارای مزایای زیادی هستند که بشر امروز را قادر کرده به‌طور کارآمد و موثر در دفاتر خانگی خود کار کند و گویی این تغییرات نوعی ظرف آزمایشگاهی در اختیار رهبران اقتصادی و مدیران مشاغل، قرار می‌دهد که با استفاده از آن می‌توانند سبک‌ها و شیوه‌های مختلف مدیریت را به واسطه آن امتحان کنند.  

اقتصاد دیجیتال شبکه‌ای جهانی از اقتصاد و فعالیت‌های اجتماعی است که از طریق فناوری اطلاعات مانند اینترنت، موبایل و شبکه‌ها محقق شده است. به عبارتی اقتصاددیجیتال، بیانگر شکل جدیدی از اقتصاد است که بر پایه فناوری‌های نوین شکل می‌گیرد و مزایای آن برای کشورها، سبب شده تا این نوع اقتصاد در همه کشورها مورد توجه قرار بگیرد.    

بررسی‌ها حاکی از آن است که اقتصاد دیجیتال می‌تواند مشاغل زیادی را برای کشور ایجاد کند و فقط بحث هزینه‌ها مطرح نیست؛ در حال حاضر یکی از حوزه‌های جدیدی که می‌تواند شرایط جدید را برای افزایش اشتغال فراهم کند، فضای مجازی و استفاده از اقتصاد دیجیتال است.  

هم‌اکنون سهم اقتصاد دیجیتال در درآمد ناخالص ملی کشور ۸ درصد اعلام شده است، با این‌ حال با توجه به ظرفیت‌های موجود این رقم می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی افزایش یابد. توسعه زیرساخت‌های مخابراتی، اینترنتی، حمایت از استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های فن‌آور و تعیین سیاست‌های مناسب می‌تواند به تحقق این امر کمک کند.   

لزوم همکاری استان‌ها برای افزایش سهم اقتصاد دیجیتال در کشور

تعامل با بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت های آن یکی از راهکارها و اقداماتی است که می‌تواند به توسعه این حوزه کمک کند به گونه ای که سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- توسعه بخش خصوصی را به نفع کشور می داند و تأکید می کند تعامل با این بخش اقتصاد حوزه ارتباطات و  فناوری اطلاعات را بزرگ ترمی کند.

نبود سنجه‌ها، اعداد و ارقام مشترک، مسئله‌ای جدی و بنیادین در حوزه اقتصاد دیجیتال است.

حامد منکرسی- معاون سیاست‌گذاری و اعتباربخشی فناوری اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات ایران-  معتقد است سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور می تواند با مشارکت در این فرآیند، به تقویت زیرساخت‌ها و افزایش رقابت‌پذیری در بازارهای داخلی و بین‌المللی کمک کند و یکی از نمونه‌های موفق این همکاری، پروژه ارزیابی و رتبه‌بندی مراکز داده است که با مشارکت فعال نصر به یک فرآیند اجرایی و عملیاتی تبدیل شده است و این پروژه‌ها نشان‌دهنده ظرفیت بالای این سازمان است.    

وی در ادامه صحبت‌هایش تشریح کرده است در فرایند افزایش سهم اقتصاد دیجیتال و اجرای پروژه‌های وزارت ارتباطات، همکاری نزدیک با استان‌ها ضروری است بنابراین تلاش می‌شود هماهنگی یکپارچه‌ای شکل بگیرد که سازمان نظام صنفی رایانه‌ای می تواند در این حوزه نقش فعالی را داشته باشد.  

نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در سند حیاتی و سرنوشت‌ساز برنامه هفتم پیشرفت غیر قابل انکار است و تمامی برنامه‌ها به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گره خورده است بنابراین زیست در هیچ حوزه‌ای بدون ارتباطات میسر نیست و صحبت از کسب‌وکار، بومگردی، گردشگری و... بدون ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی معنایی نخواهد داشت.    

بررسی‌ها حاکی از آن است که باید بپذیرفت فناوری‌های نوین، در حوزه تنظیم‌گری، پیچیدگی های خاص خود را دارد به همین دلیل است که ما بارها تاکید شده که تنظیم‌گری فقط با مشارکت ذینفعان و بخش خصوصی‌ اتفاق می‌افتد.     

مسئولان با توجه به اهمیت این حوزه و لزوم دست یابی به سطح مورد نظر اعلام کرده‌اند نبود سنجه‌ها، اعداد و ارقام مشترک، مسئله‌ای جدی و بنیادین در این حوزه است؛ بنابراین باید ادبیات، شاخص‌ها و سنجه‌های مشترک با قابلیت راستی آزمایی در دستور کار کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال قرار گیرد و همچنین سند «نظام اقتصاد دیجیتال» باید به گونه‌ای تدوین شود که بیشتر به واقعیت نزدیک باشد و امکان تحقق آن وجود داشته باشد.  

محمد محسن صدر- رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران- اخیرا تأکید کرد فعال‌سازی حداکثری بخش خصوصی نه تنها منجر به اشتغال‌زایی مضاعف می‌شود بلکه با ارتقای کیفیت سرویس‌ها شرایطی فراهم می‌کند تا مردم از رفاه بیشتر برخوردار شوند به همین دلیل نمایندگان بخش خصوصی در جلسات آتی کارگروه تحول دیجیتال حضور خواهند داشت./ایسنا

 

 

ارسال نظرات
موضوعات روز